Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Farligt googla tryckkokare + ryggsäck i USA – Insatsstyrka stormade hem

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 3 augusti 2013
- Torbjörn Sassersson

youareterrorREDAKTÖREN REFLEKTERAR. En helt vanlig amerikansk medborgare gjorde misstaget att från arbetsplatsen googla på “tryckkokare” och “ryggsäck”. Chefen på arbetsplatsen tipsade polisen och en insatsstyrka stormade oannonserat kvinnans hem för att söka bevis på misstänkt förberedelse för terrorism. 

Idag kan vilken amerikansk medborgare som helst misstänkliggöras för att vara terrorist. Om några personer samlas i hemmet och om dessa sammantaget googlat: tryckkokare, ryggsäck och konstgödsel kan mötet klassificeras som en sleeper cell som förbereder en attack.

Infowars.com har följt hur lagstiftningen steg för steg går mot att transformera USA till en polisstat och det finns inget som tyder på något annat. I sammanhanget vill jag påminna om Naomi Wolfs analys som visar att USA följer samma upplägg som förekommit förr i historien när en polisstat byggs.

Text: Torbjörn Sassersson

Infowars.com: It’s Official, Everyone Is Now A Terrorist According to The US Government

The Crunch: Employer Tipped Off Police To Pressure Cooker And Backpack Searches, Not Google

Naomi Wolf, NewsVoice: By the way: US Congress passed the National Defense Authorization Act

Naomi Wolf, Huffington Post: Ten Steps To Close Down an Open SocietyDu kan stötta Newsvoice via MediaLinq