Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Nu anklagas även Novartis för mutor i Kina – Läkare riskerar att avrättas

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 20 augusti 2013
- Torbjörn Sassersson

NovartisSommaren 2013 anklagades GSK för allvarliga mutbrott i Kina. Därefter har Sanofi, Astrazeneca, Lundbeck och Novo Nordisk också anklagats för mutbrott, skriver Amina Manzoor på LäkemedelsVärlden.

Nu har även Novartis anklagats för mutor i Kina, skriver Pharmatimes. De kinesiska myndigheterna utreder om det finns någon substans i mutanklagelserna mot de internationella läkemedelsföretagen.

En källa uppger till NewsVoice att Kinesiska myndigheter inte är att leka med när det gäller mutbrott. Risken för dödsstraf är stor och det har hänt förut att myndighetspersoner och läkare som tagit mutor avrättats genom hängning eller arkebusering.

Sammanställning: Torbjörn Sassersson | Logo: Wikimedia Commons


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Novartis