Nu anklagas även Novartis för mutor i Kina – Läkare riskerar att avrättas

  1
  181

  NovartisSommaren 2013 anklagades GSK för allvarliga mutbrott i Kina. Därefter har Sanofi, Astrazeneca, Lundbeck och Novo Nordisk också anklagats för mutbrott, skriver Amina Manzoor på LäkemedelsVärlden.

  Nu har även Novartis anklagats för mutor i Kina, skriver Pharmatimes. De kinesiska myndigheterna utreder om det finns någon substans i mutanklagelserna mot de internationella läkemedelsföretagen.

  En källa uppger till NewsVoice att Kinesiska myndigheter inte är att leka med när det gäller mutbrott. Risken för dödsstraf är stor och det har hänt förut att myndighetspersoner och läkare som tagit mutor avrättats genom hängning eller arkebusering.

  Sammanställning: Torbjörn Sassersson | Logo: Wikimedia Commons


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

  1 KOMMENTAR

  1. Undrar om människorna inom läkemedelsindustrin här i västvärlden skulle våga agera lika korrupt om det vore lika stränga straff här?
   Här blir det ju på sin höjd böter vilket oftast bara är fickpengar för dem, pengar som är budgeterade för just sådana ändamål…

  KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här