Nu anklagas även Novartis för mutor i Kina – Läkare riskerar att avrättas

  1

  NovartisSommaren 2013 anklagades GSK för allvarliga mutbrott i Kina. Därefter har Sanofi, Astrazeneca, Lundbeck och Novo Nordisk också anklagats för mutbrott, skriver Amina Manzoor på LäkemedelsVärlden.

  Nu har även Novartis anklagats för mutor i Kina, skriver Pharmatimes. De kinesiska myndigheterna utreder om det finns någon substans i mutanklagelserna mot de internationella läkemedelsföretagen.

  En källa uppger till NewsVoice att Kinesiska myndigheter inte är att leka med när det gäller mutbrott. Risken för dödsstraf är stor och det har hänt förut att myndighetspersoner och läkare som tagit mutor avrättats genom hängning eller arkebusering.

  Sammanställning: Torbjörn Sassersson | Logo: Wikimedia Commons


  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
  Föregående artikelStephen Gordon vill speak at the Nordic Homeopathic Research Symposium 12-13 October
  Nästa artikelVatikanens makt i världen – Del 4
  Torbjörn Sassersson är redaktör på NewsVoice.se. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995 och har i övrigt en bakgrund inom webb-PR, IT och kommunikation.
  Prenumerera
  Notify of
  guest
  1 Kommentar
  Äldst
  Nyast Mest röstad
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer
  Janne
  20 augusti 2013 kl 19:07

  Undrar om människorna inom läkemedelsindustrin här i västvärlden skulle våga agera lika korrupt om det vore lika stränga straff här?
  Här blir det ju på sin höjd böter vilket oftast bara är fickpengar för dem, pengar som är budgeterade för just sådana ändamål…