Nu anklagas även Novartis för mutor i Kina – Läkare riskerar att avrättas

publicerad 20 augusti 2013
- av Torbjörn Sassersson red.

NovartisSommaren 2013 anklagades GSK för allvarliga mutbrott i Kina. Därefter har Sanofi, Astrazeneca, Lundbeck och Novo Nordisk också anklagats för mutbrott, skriver Amina Manzoor på LäkemedelsVärlden.

Nu har även Novartis anklagats för mutor i Kina, skriver Pharmatimes. De kinesiska myndigheterna utreder om det finns någon substans i mutanklagelserna mot de internationella läkemedelsföretagen.

En källa uppger till NewsVoice att Kinesiska myndigheter inte är att leka med när det gäller mutbrott. Risken för dödsstraf är stor och det har hänt förut att myndighetspersoner och läkare som tagit mutor avrättats genom hängning eller arkebusering.

Sammanställning: Torbjörn Sassersson | Logo: Wikimedia Commons