Skolmassaker stoppades – Antoinette Huff fick en ung man med skjutvapen att ge upp

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 22 augusti 2013
- Torbjörn Sassersson red.
Antoinette Huff - Foto: WSBTV.com

Antoinette Huff som är anställd vid en skola i Georgia, USA, lyckades tala en ung desperat man med skjutvapen att ge upp så att ingen skadades.

Text: Torbjörn Sassersson | Foto: now.msn.com

Antoinette Huff

Den unga mannen som tagit sig in på skolan “Ronald E. McNair Discovery Learning Academy” var beväpnad med ett maskingevär och hade börjat skjuta när Antoinette Huff lyckades få en respektfull och direkt kontakt med mannen. Steg för steg kom de överens om att mannen skulle ge upp och överlämna sig till polisen.

Cris Voss en tidigare kidnappningsförhandlare från FBI ger Antoinette Huff högsta betyg. Han säger att hon agerade professionellt och gjorde allt rätt.

Cris Voss säger att de som avgjorde framgången var att Antoinette Huff inledde kommunikationen med mannen genom att visa honom full respekt, inte agera som ett offer och genom att vara väldigt rak i konversationen.

I en video som inte längre finns kvar på YouTube kan man höra hela konversationen som Antoinette Huff har med polisen på telefon och den beväpnade mannen i skolan.

Donera till NewsVoice

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Det påpekas i flera videos och artiklar att mannen slutat ta sina “mediciner”. Det är viktigt att påpeka att om mannen slutat att ta tex RSSI-preparat är det möjligt att negativa biverkningar kan ha uppstått vilka gjort honom deprimerad och desperat. Med andra ord kan RSSI-preparatet (om det är fallet) vara orsaken till hans desperation och full effekt av biverkningarna “medicinen” uppstår om intaget avslutas abrupt.

    (Det förekommer två stavningar av hennes efternamn: Tuff och Huff, men den senare verkar vara den vanligare stavningen.)

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *