Skolmassaker stoppades – Antoinette Huff fick en ung man med skjutvapen att ge upp

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 22 augusti 2013
- Torbjörn Sassersson
Antoinette Huff - Foto: WSBTV.com

Antoinette Huff som är anställd vid en skola i Georgia, USA, lyckades tala en ung desperat man med skjutvapen att ge upp så att ingen skadades.

Text: Torbjörn Sassersson | Foto: now.msn.com

Antoinette Huff

Den unga mannen som tagit sig in på skolan “Ronald E. McNair Discovery Learning Academy” var beväpnad med ett maskingevär och hade börjat skjuta när Antoinette Huff lyckades få en respektfull och direkt kontakt med mannen. Steg för steg kom de överens om att mannen skulle ge upp och överlämna sig till polisen.

Cris Voss en tidigare kidnappningsförhandlare från FBI ger Antoinette Huff högsta betyg. Han säger att hon agerade professionellt och gjorde allt rätt.

Cris Voss säger att de som avgjorde framgången var att Antoinette Huff inledde kommunikationen med mannen genom att visa honom full respekt, inte agera som ett offer och genom att vara väldigt rak i konversationen.

ArcanumSkolan 2024

I en video som inte längre finns kvar på YouTube kan man höra hela konversationen som Antoinette Huff har med polisen på telefon och den beväpnade mannen i skolan.

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq