Amerikanska maktens drömvärld, en polisstat?

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 9 september 2013
- Torbjörn Sassersson

Med tanke på hur den amerikanska regeringen:

 • påtvingar övervakningssamhället överallt och över alla,
 • hur USA läxar upp omvärlden och kräver statsledningars avgång,
 • hur USA för både öppna och dolda krig i världen mot de länder som USA pekar ut som “rough states”,
 • hur USA inskränker sina egna medborgarnes frihet och samtidigt
 • dikterar villkoren för hur folks ska få leva,

…blir det tankeväckande med detta videocitat från filmen Alcatraz (1979).

Videocitatet tycks sammanfatta mycket väl det USA som Bush- och Obama-regimen byggt de senaste 13 åren och den värld de tycks vilja ha. Men vi kanske inte behöver oroa oss. Ett fängelse leder alltid till att fångarna försöker nå frihet och efter att de tre första internerna lyckats fly från Alcatraz 1962 lades Alcatraz ned 1963. En polisstat eller en “Prisonplanet” överstimulerar endast människans önskan att stå helt fri.

Text: Torbjörn Sassersson | Videocitat och foto från filmen Alcatraz

Alcatraz, Clint Eastwood

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Ja, det är inte utan att man tröttnat (..för länge sedan!!) på follow-the-money-väldet ‘over there’.

  “..People are waking up in droves, at least as fast as the elite can build their full-spectrum prison matrix. Let them try. To paraphrase Victor Hugo, ‘No army can stop an idea whose time has come.’

  Here are ten signs that the elite are losing control over the people…” http://www.riseearth.com/2013/09/10-signs-global-elite-are-losing-control.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+riseearth%2FKZKa+%28RiseEarth%29#sthash.6QgQB2Zs.dpuf

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *