Anders Sultan: kolloidalt silver, cancer och svampsjukdomar

publicerad 26 september 2013
- Gästskribent

HÄLSA. Det är många användare som vittnar om effekten att ta bort både oönskade bakterier, svampar och virus med hjälp av Kolloidalt Silver, och att använda silver som ett antibakteriellt medel går långt bak i tiden. Redan på antiken användes silver i kärl som förvarade vin och vatten. I dagens moderna samhälle används silver inom sjukvården för att bl a behandla brännskador.

I början av 2000-talet kom en uppsjö av nya produkter innehållande silver för konsumenten. Det fanns silver i produkter såsom tvättmaskiner, kylskåp och kläder och alla marknadsföre silvrets positiva egenskaper. Inom akvarievärlden används kolloidalt silver för att bota fiskar från tex svampsjukdomar.

Men inte alla såg denna silverrevolution som en nytta.

Naturvårdsverket, enskilda läkare, livsmedelsverket m fl, varnade alla för användning av silver. Men vid en närmre kontroll baseras inte alltid varningarna på korrekt fakta. Den produkt som fick ta mest skäll av etablissemanget i debatten var Kolloidalt Silver.

Vi försöker reda ut några av de varningar som förekommit, och undrar om silver är lika farligt som kvicksilver, vilket är vad vissa debattörer hävdade.

I inslaget medverkar Anders Sultan från Ion Silver, Anders Finnson från branschorganisationen Svenskt Vatten och Sten Flodström från Kemikalieinspektionen.

Text: Canal2ndOpinion

Foto från kylskåp. Siemens använder silverbeläggning för antibakteriell effekt.
Foto från kylskåp. Siemens använder silverbeläggning för antibakteriell effekt. Foto: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *