Fria.nu: Enorma vattenfynd i Kenya kan räcka i 70 år

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 16 september 2013
- NewsVoice redaktion

Forskare har hittat reservoarer under jord som kan täcka hela Kenyas vattenbehov i 70 år framöver. Nu ställs krav på att vattenresurserna hanteras på ett ansvarsfullt sätt så att fynden kan användas till att utveckla den fattiga regionen.

“Jag har frågat mig många gånger om något gott kan komma ur detta gudsförgätna land. Varje år dör boskap i brist på vatten och bete, säger Zakayo Ekeno som i årtionden vallat sin boskap i Turkana i norra Kenya som är en av världen varmaste torraste och fattigaste regioner.”

Läs mer på Fria.nu

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: AfrikaKenya

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *