Se upp för att spotta på gatan – Artist kan återskapa ditt ansikte

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 4 september 2013
- Torbjörn Sassersson red.

Se upp med var du spottar. En 3D-artist vid namn Heather Dewey-Hagborg som bor i New York letar fimpar och tuggummin på gatorna. Hon kan sedan extrahera DNA och med en 3D-printer skapa en hyfsat porträttlik modell av dig.

“We leave genetic traces of ourselves wherever we go — in a strand of hair left on the subway or in saliva on the side of a glass at a cafe. So you may want to think twice the next time you spit out your gum or drop a cigarette butt in public. New York artist Heather Dewey-Hagborg might pick it up, extract the DNA and create a 3-D face that could look like you. Her project, “Stranger Visions,” fashions portrait sculptures from bits of genetic material collected in public places.”

Read more

DNA 3D-face


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • I glaset ska man inte heller spotta ..har jag hört. 😉 Man får väl ta och spotta i nävarna istället 🙂

    Ibland är vetenskap fantastisk! Nu grämer sig förstås många över att de inte har några av förfädernas ‘loskor’ i små burkar i den där gamla sjömanskistan uppe på vinden!! 😀

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *