Se upp för att spotta på gatan – Artist kan återskapa ditt ansikte

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 4 september 2013
- Torbjörn Sassersson

Se upp med var du spottar. En 3D-artist vid namn Heather Dewey-Hagborg som bor i New York letar fimpar och tuggummin på gatorna. Hon kan sedan extrahera DNA och med en 3D-printer skapa en hyfsat porträttlik modell av dig.

”We leave genetic traces of ourselves wherever we go — in a strand of hair left on the subway or in saliva on the side of a glass at a cafe. So you may want to think twice the next time you spit out your gum or drop a cigarette butt in public. New York artist Heather Dewey-Hagborg might pick it up, extract the DNA and create a 3-D face that could look like you. Her project, ”Stranger Visions,” fashions portrait sculptures from bits of genetic material collected in public places.”

Read more

DNA 3D-face


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq