Se upp för att spotta på gatan – Artist kan återskapa ditt ansikte

1

Se upp med var du spottar. En 3D-artist vid namn Heather Dewey-Hagborg som bor i New York letar fimpar och tuggummin på gatorna. Hon kan sedan extrahera DNA och med en 3D-printer skapa en hyfsat porträttlik modell av dig.

“We leave genetic traces of ourselves wherever we go — in a strand of hair left on the subway or in saliva on the side of a glass at a cafe. So you may want to think twice the next time you spit out your gum or drop a cigarette butt in public. New York artist Heather Dewey-Hagborg might pick it up, extract the DNA and create a 3-D face that could look like you. Her project, “Stranger Visions,” fashions portrait sculptures from bits of genetic material collected in public places.”

Read more

DNA 3D-face

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Mayne Sundewall-Hopkins
Gäst
5 september 2013 kl 16:00

I glaset ska man inte heller spotta ..har jag hört. 😉 Man får väl ta och spotta i nävarna istället 🙂

Ibland är vetenskap fantastisk! Nu grämer sig förstås många över att de inte har några av förfädernas ‘loskor’ i små burkar i den där gamla sjömanskistan uppe på vinden!! 😀