Stig Olsson: Försäkringskassans brott mot FN:s lagar

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 23 september 2013
- NewsVoice redaktion
ArcanumSkolan

Stig OlssonStig Olsson drabbades av reumatism när han var barn och har fått tillbringa större delen av vuxenlivet i rullstol. Nu kämpar han för att klara av vardagen, och för att återvinna den assistans som Försäkringskassan dragit tillbaka.

Text: Stig Olsson, ursprungligen publicerad 11 augusti, 2013 | Foto: Nya Tider

Försäkringskassan drar in Stigs assistans: ”Staten tar sakta livet av mig. De har tagit bort chansen till ett värdigt liv”. Stig Olsson är nyligen fyllda 60 år och bor med sina två barn i Solna, 22 och 14 år gamla. Vi möts i en stor park och det tar ett bra tag att hitta en plats i skuggan. Stig har kämpat mot Försäkringskassan i flera år, och nu vill han få ut sin berättelse till en bredare publik.
Publicerad:

Stig har problem med att utföra de mest vardagliga sysslorna i livet, som att laga mat, ordna frukost, fika, ja, även bara att tvätta ansiktet, men ändå har Försäkringskassan tagit bort möjligheten till fortsatt personlig assistans. Hans kamp mot krämporna började redan då han var ett barn.

“När jag var tre år fick jag reumatism. Det gjorde att hela kroppen värkte sönder, alla leder förstördes. Sedan bytte jag lite leder här och där så att jag kunde börja gå igen, och från det jag var 14 levde jag ett relativt vanligt liv med jobb, bostad och fritid som alla andra unga vuxna. Men sedan när jag var runt 50 så fick jag tillbaka reumatismen och hamnade permanent i en elrullstol. Det var då alla kroppens muskler slogs ut och jag kunde i stort sett inte röra mig. Med bara mina 150 centimeter och fast i en stol var det inte mycket jag kunde göra.”

Läs mer


ArcanumSkolan

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Tyvärr var jag lite dryga 50 år gammal innan jag förstod att det var just vaccinet som var boven i mitt livsdrama… Men har ändå börjat jaga info om vad som kan lindra min värk och kanske även öka rörligheten i de rester av mina leder som finns kvar. Ett bra tips att sprida är en tesked gurkmejja i ett glas vatten, rumstemperatur.

  • Jag har själv valt att föra min egen talan trots att jag tillhör ett assistansföretag. Orsaken är att jag ville kunna vara mer “fri” i mitt språk och säga lite mer vad vi funkisar med assistans i allmänhet tycker om idioterna på FK, staten och rättsinstanser.

    Min förhoppning är att andra som inte orkar skriva själva kan använda delar av min överklagan så att vi får ett lite mer oborstat skällande också 🙂

  • Barnreumatism orsakas alltid av vacciner, genom att avgifta kroppen med homeopati och ev. även C-vitamin finns goda chanser till att bli frisk.

  • Ett bra assistansbolag brukar vara behjälpligt med det juridiska. Att stå där ensam med en FK tjänsteman är inget att rekommendera. Även FK tjänsteman uppskattar när ansökan är professionellt skriven så att den bildar ett bra underlag för beslut. Jag rekommenderar att kontakta någon assistansbolag, t.ex Frösunda eller VH assistans..

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *