Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

Stig Olsson: Försäkringskassans brott mot FN:s lagar

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 23 september 2013
- NewsVoice redaktion

Stig OlssonStig Olsson drabbades av reumatism när han var barn och har fått tillbringa större delen av vuxenlivet i rullstol. Nu kämpar han för att klara av vardagen, och för att återvinna den assistans som Försäkringskassan dragit tillbaka.

Text: Stig Olsson, ursprungligen publicerad 11 augusti, 2013 | Foto: Nya Tider

Försäkringskassan drar in Stigs assistans: ”Staten tar sakta livet av mig. De har tagit bort chansen till ett värdigt liv”. Stig Olsson är nyligen fyllda 60 år och bor med sina två barn i Solna, 22 och 14 år gamla. Vi möts i en stor park och det tar ett bra tag att hitta en plats i skuggan. Stig har kämpat mot Försäkringskassan i flera år, och nu vill han få ut sin berättelse till en bredare publik.
Publicerad:

Stig har problem med att utföra de mest vardagliga sysslorna i livet, som att laga mat, ordna frukost, fika, ja, även bara att tvätta ansiktet, men ändå har Försäkringskassan tagit bort möjligheten till fortsatt personlig assistans. Hans kamp mot krämporna började redan då han var ett barn.

“När jag var tre år fick jag reumatism. Det gjorde att hela kroppen värkte sönder, alla leder förstördes. Sedan bytte jag lite leder här och där så att jag kunde börja gå igen, och från det jag var 14 levde jag ett relativt vanligt liv med jobb, bostad och fritid som alla andra unga vuxna. Men sedan när jag var runt 50 så fick jag tillbaka reumatismen och hamnade permanent i en elrullstol. Det var då alla kroppens muskler slogs ut och jag kunde i stort sett inte röra mig. Med bara mina 150 centimeter och fast i en stol var det inte mycket jag kunde göra.”

Läs mer



Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq