USA/Syrien-krisen: Obama tycks ha bestämt sig för angrepp – Ett nytt slags 9/11?

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 1 september 2013
- Torbjörn Sassersson

USA-Syrien-angreppOavsett om den amerikanska kongressen säger nej kommer USA att anfalla Syrien med hela arsenalen av kryssningsmissiler, bombflygplan och stridsflyg. Det verkar vara en allmän uppfattning bland insatta. USA slår garanterat först mot militära flygfält, stationerade trupper och ammunitionsuppslag.

Text: Torbjörn Sassersson | Se förstorad grafik

Obama säger att han kommer att söka kongresssens medgivande runt den 9-10 september, men att han egentligen inte behöver kongressens gillande. Det vore ödets ironi om attacken kommer den 11 september.

“Det viktigaste är att operationen är så kraftfull att Assadregimen förstår signalen. Det är ingen tvekan om att det måste göra ont”, säger Stefan Ring, militärstrategisk expert till Aftonbladet.

“He also promised to seek congressional approval after lawmakers return from their recess Sept. 9, saying that he does not believe the law requires him to seek approval, but America will be “stronger” if he does”. / cbsnews.com

Eftersom Obama [läs krafterna bakom Obama] tycks vara bestämd över att starta krig mot Syrien, och att kongressens åsikt egentligen inte spelar någon roll, verkar det vara högst troligt att USA faktiskt startar kriget redan i september 2013.

Läs artikel och se förstorad grafik


ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Syrien