US and UK spy agencies defeat privacy and security on the internet

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 6 september 2013
- NewsVoice redaktion

NSA SnowdenThe Guardian. US and British intelligence agencies have successfully cracked much of the online encryption relied upon by hundreds of millions of people to protect the privacy of their personal data, online transactions and emails, according to top-secret documents revealed by former contractor Edward Snowden.

 • NSA and GCHQ unlock encryption used to protect emails, banking and medical records
 • $250m-a-year US program works covertly with tech companies to insert weaknesses into products
 • Security experts say programs ‘undermine the fabric of the internet’

Read more in the Guardian

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Läser i bladet om Apples nya satsning – på låginkomsttagare.

  “För användarna kommer framförallt [.] stora förändringar. Fingeravtrycksavkänningen, som förutom att vara ett förhoppningsvis effektivt lås för telefonen, öppnar för enklare lösningar vid mobila betalningar och säkrare hantering av inloggningar i olika nätverk. Det finns även möjligheter att lägga andra personers fingeravtryck som gästprofiler”.

  Det är ju en jättebra idé – för NSA. Då behöver NSA inte åka runt och samla in fingeravtryck av kreti och pleti, som misstänks för ngn subversiv verksamhet.

  Undras hur mkt Apple fick för den “innovationen”?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *