Läkaren Erik Enbys bok: ”Blod, mod och envishet – På spaning efter sjukdomarnas väsen”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 oktober 2013
- NewsVoice redaktion
Dr Erik Enby 2015 - Foto: Börje Peratt

blod-mod-och-envishet-pa-spaning-efter-sjukdomarnas-vasenÅrtusendets upptäckt, beskriven i den ruggigaste rysare jag läst på länge  och det är en sann historia. Det skriver biologen Ylva Svensson om läkaren Erik Enbys självbiografiska bok: ”Blod, mod och envishet – På spaning efter sjukdomarnas väsen”.

Det här är berättelsen om en okuvligt nyfiken forskare som i sitt sökande efter sanningen gör upptäckter som i grunden utmanar nuvarande sätt att tänka, forska och behandla sjukdomar. Det här är berättelsen om denne pionjärs bemötande från ett orubbligt ointresserat etablissemang.

Medicinvetenskapens motto att fynd som kan leda till ny kunskap om sjukdomar ofördröjligen skall undersökas är lögn, vilket med brutal tydlighet visas i denna bok. Skulle en ärlig medicinvetenskap vägra att ta del av en forskares fynd, förlöjliga och frysa ut denne?

”Erik Enby har kommit fram till den kontroversiella slutsatsen att kroppsvätskor och vävnader hos kroniskt sjuka innehåller mikrobiologisk växt som sannolikt medverkar till sjukdomsutveckling.”

Om Erik Enby verkligen hade haft fel, vad hade varit enklare än att studera fynden och falsifiera hans påståenden? Detta är sensationella fynd, som mörkas av etablissemanget, och alla människor som är eller riskerar att någon gång bli sjuka förs därmed bakom ljuset. Må denna bok lysa!

Recension: Ylva Svensson, biolog

Beställ boken på Adlibris


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Erik Enby