Komet kan ha träffat Egypten för 28 miljoner år sedan

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 12 oktober 2013
- NewsVoice redaktion

TutankhamonGlas i Saharas öken och en brosch som tillhörde Tutankhamon kan vara bevis för att en komet träffade jorden för 28 miljoner år sedan, enligt en ny studie, rapporterar National Geographic.

Forskarna tänker sig närmare bestämt att en komet exploderade strax ovanför jordytan och skapade en chockvåg med en temperatur på 2000 grader C över Sahara. Hettan smälte sanden till ett gult glas som hittats inom ett område på 6000 kvadratkilometer. En bit av detta glas användes sedan för att tillverka en brosch till Tutankhamon.

Läs mer | Foto: Wikimedia Commons


ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Tutankhamon