RT.com: Tonårstjejer med mobiltelefon i BH:n kan få bröstcancer

10

bröstcancer smartphoneSkrämmande utveckling visar att tonårstjejer som har mobiltelefonen i BH:n får bröstcancer, att industrin tar fram barntelefoner och att hjärncancer uppstår på samma sida av huvudet som du håller telefonen.

Uppdaterad 23 okt 2013 kl 13:14

RT.com avslöjar exempel på forskningsfusk från industrin och berättar att skolor i Frankrike överger WiFi-nät och går tillbaka till kabel samt att länder som Finland, Israel och Tyskland stoppar försäljning av mobiltelefoner till barn.

Strålningsvärden
Mikrovågsugn: 800 mikro V/m
WiFi router: 800 mikro V/m
Tablet PC: 2000 mikro V/m
Smartphone: 40 000 mikro V/m

Läs mer om mobiltelefoni och hälsorisker

mobiltelefoni

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

10 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Harald
Harald
Gäst
3 november 2013 kl 21:42

Du får kalla mig troll om du vill Mona.
Det jag skrev i kommentaren ovanför var kort och gott vad jag hittade med en snabb googling. Om det är att trolla så accepterar jag ditt ordval, liksom jag accepterar att kallas troll om jag själv försöker ta reda på fakta utifrån vad jag läser på allehanda sidor. Särskilt vill jag försöka ta reda på mer fakta om det är från privata bloggar som jag läser saker (och dessa inte länkar till vetenskapliga artiklar direkt.

Christian
Christian
Gäst
27 oktober 2013 kl 14:00

Får heller inte glömma att hårt åtsittande kalsonger och BH begränsar blodflödet och på så vis lättare ger upphov till cancer. Cancer är en svamp och om det är dåligt flöde med blod och då syre så växer denna svamp lättare. Har inte läst den själv men boken Killer Clothes skall vara en bra läsning.

Bertil NätvÄrkselev
Bertil NätvÄrkselev
Gäst
24 oktober 2013 kl 14:07

Mona, om Harald är ett troll, vilket ord/begrepp beskriver resurssnålt den enskilda människa, som här och där i text publicerar ”sanningen om riskerna beskrivs?”, utan att i nutid och rum redovisa vem som är ansvarig för riskerna?

Tänk om ”sanningen om riskerna” är EN säkerhetsbrist, som i nutid, nära framtid (10 år) och rum, omedvetet lurat eller kommer att lura EN drabbad enskild människa att bli blåst på sina enskilda mänskliga rättigheter och möjlighet till skadestånd av det allmänna, lokalt i en delstat i USA, eller lokalt i medlemsstat på den inre fria solidariska marknaden i EES och Europeiska unionen?

Kvalitetssäkrad hälsning
Lärö den 24 oktober 2013
Bertil NätvÄrkselev

Mona Nilssonona Nilsson
24 oktober 2013 kl 10:55

Harald, vem du nu är som gömmer dig bakom detta namn!? (är du ett av alla de troll som slänger smuts närhelst sanningen om riskerna beskrivs?)

Den här gamla såpan och historien bakom den som du länkar till beskrivs utförligt av Bo Walhjalt. De som låg bakom smutskampanjen var en professor som förnekar risker med allt från dioxin till formaldehyd och bekämpningsmedel, samtidigt betald av Cancerfonden och kemiindustrins konsultfirma Exponent (en lukrativ affärsidé) och före detta Gd för SSI nu Gd för Socialstyrelsen http://www.2000taletsvetenskap.nu/gammalt/green3.pdf.

I själva verket anses Hardells forskning vara ledande: såväl av högsta domstolen i Italien som i en internationell utvärdering beskriven bland annat i Los Angeles Times.

http://articles.latimes.com/2009/oct/14/science/sci-cell-phones14
http://www.reuters.com/article/2012/10/19/us-italy-phones-idUSBRE89I0V320121019

Harald
Harald
Gäst
24 oktober 2013 kl 06:51

Mona, du menar samma hardell som tycks ha tåkat i blåsväder i umeå?
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/lennart-hardell-svensk-mastare-i-cancerlarm_65307.svd

Sasersson, vill man slå sig in på marknaden kanske man inte skal fsäga ‘de andra gör ju inte det’, utan försöka vara bättre än de på bra källor…

Mona Nilsson
23 oktober 2013 kl 14:00

Ett perfekt exempel på att DN inte för fram sanningen utan industrins falska skönmålning av risker med mobiltelefoner är förstasidan på DN den 18 maj 2010. Studien visade ökad risk för hjärntumör och låg därför ett år senare tillsammans med Hardells resultat till grund för att mobilstrålning klassades som “möjligen cancerframkallande” av IARC.
Men DN skrev tvärtom: “Ny studie slår hål på mobilmyt. Största studien hittills: Människor som pratar mycket i mobiltelefon löper inte ökad risk för hjärntumör”. Karin Bois skrev: “I dag verkar det ytterst osannolikt att mobiltelefoner orsakar hjärntumörer”.

Det här visade studien i själva verket: http://www.monanilsson.se/document/Pressmeddelande26maj-Interphone.pdf

Vad som är lika illa är att DN och SVD och SVT och SR inte rapporterat om de senaste alarmerande resultaten som bekräftar cancerriskerna från Sveriges ledande forskarlag på området http://stralskyddsstiftelsen.se/op/pressmeddelande/mobilen-okar-risken-for-aggressiv-hjarntumor-visar-ny-stor-svensk-undersokning

Sassersson
Sassersson
Gäst
23 oktober 2013 kl 13:18

Jag vill påstå att “vanliga tidningar” som tex DN kan vara mycket slarviga med att länka till vetenskapliga källor. Istället för de ofta fram opinionsbildande tyckanden genom att ensidigt föra fram vissa forskares åsikter.

Jag har dock valt att uppdatera min notis ovan som tipsar om RT.com:s video.

/Redaktören

Harald
Harald
Gäst
23 oktober 2013 kl 08:45

Menar självklart artikel om det.. Så att man själv kan söka vidare efter strålningsvärden mm. (Vanliga tidninar brukar länka till det i texten

Harald
Harald
Gäst
23 oktober 2013 kl 08:42

Länk till rt.com:s artikel, dvs källan?
Sedan skulle det nog stå ‘kan få bröstcancer’, eftersom alla inte får det…

niklas fritzell
niklas fritzell
Gäst
22 oktober 2013 kl 20:39

Åh fy fasen! Jag undrar hur i hela friden alla män som får prostatacancer står ut, men det kanske är skönt när det väl ringer?