RT.com: Tonårstjejer med mobiltelefon i BH:n kan få bröstcancer

10
643

bröstcancer smartphoneSkrämmande utveckling visar att tonårstjejer som har mobiltelefonen i BH:n får bröstcancer, att industrin tar fram barntelefoner och att hjärncancer uppstår på samma sida av huvudet som du håller telefonen.


Uppdaterad 23 okt 2013 kl 13:14

RT.com avslöjar exempel på forskningsfusk från industrin och berättar att skolor i Frankrike överger WiFi-nät och går tillbaka till kabel samt att länder som Finland, Israel och Tyskland stoppar försäljning av mobiltelefoner till barn.

Strålningsvärden
Mikrovågsugn: 800 mikro V/m
WiFi router: 800 mikro V/m
Tablet PC: 2000 mikro V/m
Smartphone: 40 000 mikro V/m

Läs mer om mobiltelefoni och hälsorisker

mobiltelefoni


 • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

10 KOMMENTARER

 1. Åh fy fasen! Jag undrar hur i hela friden alla män som får prostatacancer står ut, men det kanske är skönt när det väl ringer?

 2. Länk till rt.com:s artikel, dvs källan?
  Sedan skulle det nog stå ’kan få bröstcancer’, eftersom alla inte får det…

 3. Menar självklart artikel om det.. Så att man själv kan söka vidare efter strålningsvärden mm. (Vanliga tidninar brukar länka till det i texten

 4. Jag vill påstå att ”vanliga tidningar” som tex DN kan vara mycket slarviga med att länka till vetenskapliga källor. Istället för de ofta fram opinionsbildande tyckanden genom att ensidigt föra fram vissa forskares åsikter.

  Jag har dock valt att uppdatera min notis ovan som tipsar om RT.com:s video.

  /Redaktören

 5. Ett perfekt exempel på att DN inte för fram sanningen utan industrins falska skönmålning av risker med mobiltelefoner är förstasidan på DN den 18 maj 2010. Studien visade ökad risk för hjärntumör och låg därför ett år senare tillsammans med Hardells resultat till grund för att mobilstrålning klassades som ”möjligen cancerframkallande” av IARC.
  Men DN skrev tvärtom: ”Ny studie slår hål på mobilmyt. Största studien hittills: Människor som pratar mycket i mobiltelefon löper inte ökad risk för hjärntumör”. Karin Bois skrev: ”I dag verkar det ytterst osannolikt att mobiltelefoner orsakar hjärntumörer”.

  Det här visade studien i själva verket: http://www.monanilsson.se/document/Pressmeddelande26maj-Interphone.pdf

  Vad som är lika illa är att DN och SVD och SVT och SR inte rapporterat om de senaste alarmerande resultaten som bekräftar cancerriskerna från Sveriges ledande forskarlag på området http://stralskyddsstiftelsen.se/op/pressmeddelande/mobilen-okar-risken-for-aggressiv-hjarntumor-visar-ny-stor-svensk-undersokning

 6. Harald, vem du nu är som gömmer dig bakom detta namn!? (är du ett av alla de troll som slänger smuts närhelst sanningen om riskerna beskrivs?)

  Den här gamla såpan och historien bakom den som du länkar till beskrivs utförligt av Bo Walhjalt. De som låg bakom smutskampanjen var en professor som förnekar risker med allt från dioxin till formaldehyd och bekämpningsmedel, samtidigt betald av Cancerfonden och kemiindustrins konsultfirma Exponent (en lukrativ affärsidé) och före detta Gd för SSI nu Gd för Socialstyrelsen http://www.2000taletsvetenskap.nu/gammalt/green3.pdf.

  I själva verket anses Hardells forskning vara ledande: såväl av högsta domstolen i Italien som i en internationell utvärdering beskriven bland annat i Los Angeles Times.

  http://articles.latimes.com/2009/oct/14/science/sci-cell-phones14
  http://www.reuters.com/article/2012/10/19/us-italy-phones-idUSBRE89I0V320121019

 7. Mona, om Harald är ett troll, vilket ord/begrepp beskriver resurssnålt den enskilda människa, som här och där i text publicerar ”sanningen om riskerna beskrivs?”, utan att i nutid och rum redovisa vem som är ansvarig för riskerna?

  Tänk om ”sanningen om riskerna” är EN säkerhetsbrist, som i nutid, nära framtid (10 år) och rum, omedvetet lurat eller kommer att lura EN drabbad enskild människa att bli blåst på sina enskilda mänskliga rättigheter och möjlighet till skadestånd av det allmänna, lokalt i en delstat i USA, eller lokalt i medlemsstat på den inre fria solidariska marknaden i EES och Europeiska unionen?

  Kvalitetssäkrad hälsning
  Lärö den 24 oktober 2013
  Bertil NätvÄrkselev

 8. Får heller inte glömma att hårt åtsittande kalsonger och BH begränsar blodflödet och på så vis lättare ger upphov till cancer. Cancer är en svamp och om det är dåligt flöde med blod och då syre så växer denna svamp lättare. Har inte läst den själv men boken Killer Clothes skall vara en bra läsning.

 9. Du får kalla mig troll om du vill Mona.
  Det jag skrev i kommentaren ovanför var kort och gott vad jag hittade med en snabb googling. Om det är att trolla så accepterar jag ditt ordval, liksom jag accepterar att kallas troll om jag själv försöker ta reda på fakta utifrån vad jag läser på allehanda sidor. Särskilt vill jag försöka ta reda på mer fakta om det är från privata bloggar som jag läser saker (och dessa inte länkar till vetenskapliga artiklar direkt.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här