Socialarbetare tvångsomhändertar barn och får bra betalt

publicerad 2 oktober 2013
- av Ivan Björn

I USA är premien för en socialarbetare som omhändertar barn 5 000 dollar för ett barn och i Europa är det 1 000 euro. Här följer en artikel om en rysk mor Irina Bergset som är koordinator för rörelsen med namnet ”Ryska mammor”.

Text: Ivan Björn

För inte så länge sen har socialarbetare i Finland omhändertagit fyra barn från Anastasia Zavgorodna som är rysk medborgare. Denna ryska kvinna måste ha setts i deras ögon som en tyrann eftersom ett av barnen bara var 7 dagar gammal. Reaktionen från Ryssland kom omedelbart. Om sitt missnöje med situationen har uttalat sig en representant från utrikesdepartementet Pavel Astachov som representerar barnens rättigheter och är chef för den ryska delegationen i Strassburg. [Rysslands Röst]

Som praktiken i Västländer har visat, tvingar Väst sin juridiska rättvisa på Ryssland, men själva klara de inte att hantera klagomål.

Varför finns det den största efterfråga i Europa efter just ryska barn och hur mycket ”får ni för varje barn” sa koordinator för rörelsen för mänskliga rättigheter som heter ”Ryska Mödrar”, Irina Bergset.

Finska sociala arbetare har bortförd från Anastasia Zavgorodna 4 barn. Anastasia har både finsk och rysk medborgarskap.  Alla barn blev placerade i barnhem. Till Anastasia har det varit tillåtet av de Finska myndigheterna att se sitt nyfödda barn en gång i månaden, men det har varit förbjudet för henne att mata barnet med bröstmjölken. Hon kunde se sitt barn bara bakom galler i ett välbevakat rum förklarade försvarare av de mänskliga rättigheter Johan Beckman.

Strax efter detta kom det fram till ljuset att en annan rysk medborgare Albina Kasatkinova kämpar också för att få sina barn tillbaka, som omhändertogs för misstanke om våld hemmma.

”Sociala arbetare har kommit till mitt hus och sa till mig att de ska ta barn från förskola till förhör”

Allt detta utspelade sig plötsligt och utan förvarning. Jag har varit chockad. Allt har utspelat sig efter ett telefonsamtal till sociala myndigheter från hennes exmans nya fru som sa till sociala myndigheter att Albina Kasatkinova slår sina barn. Detta är absurt. Ingenting av detta blev bekräftat. ”Barnen hade inte en skråma på sig.” sa hon.

Rysslands utrikesdepartement har bekräftat att detta inte är första gången som Finlands regering handlar så mot ryska barn. ”Vi är oroliga av det att Finlands regering inte har välvilja till dialog så att man kan säkra barnens rättigheter i blandade äktenskap eller ryskt talande familjer.

Konflikter som uppstår vid omhändertagandet av barn från ryska föräldrar i Finland har regelbunden charakter” konstaterar rysk agentur.   

Varför omhändertar man barn i Finland i sådan omfattning? Vi får höra om dessa problem hela tiden. Denna situation finns inte bara i Finland, men i 193 andra länder i hela världen och pågår redan i 20 år.

Finland är ett land som är mest förståeligt för de flesta ryssar därför att där finns aktivisten för mänskliga rättigheter Johan Beckman. Föräldrar kan när som helst ringa till honom och säga att igår omhändertog de mitt barn, eller att de knackar just nu på dörren! Sådana människor finns inte i varje land. Johan Beckman är finsk medborgare och han känner väl till systemet.

Han är docent på universitet och kandidat för social och politisk vetenskap, känt aktivist för mänskliga rättigheter och vi skulle vara tacksamma om det fanns en sådan människa i varje land. Från Johan Beckman och från drabbade föräldrar har vi fått veta att Anastasia Zavgorodnas familj är den 35 som är drabbat detta år (2010) av tvångsomhändertagandet av barn från sociala myndigheter i Finland.

Idag ringde till mig nästa kvinna från staden Petrozavodsk. Hon är rädd att säga sitt namn. De har också tagit hennes barn i Finland. Här handlar det om tusentals drabbade i Finland, Norge, Sverige, Danmark, Italien, Spanien, Nya Zeeland, USA och de som inte är rädda att säga sitt namn och lämna sitt telefonnummer är 77 ryska eller halvryska familjer som de har tagit 109 barn ifrån i hela världen.

Varför kan sociala organ ta så lätt barn från familjer?

Medan Ryssland jobbade med sin rekonstruktion har FN ändrat sin ställning i sin synsätt på familjen, föräldrar och barn.

Det har varit framtagna nya konvektioner och i varje land nya lagar som säger att barnet hör till det landet där det befinner sig under de tre sista månader.

Från mig har de tvångsomhändertagit två barn i Norge. Jag har alltid sett mig som en god mor med normal social status. De har gett mig telefonnummer till en advokat som sa till mig att det är självbedrägeri att tro att barn har något djupare förhållande till föräldrar.

Förut tog man barn från föräldrarna efter domstolsbeslut. Om ni är narkoman, alkoholberoende så är allt klart. Men i Norge räcker det med att barnet säger i förskolan att ”Mamma sa till mig att tvätta händer” och läraren tror av tonläget att barnet upplevde tvång!

T.ex. på Norska websidor konstaterar man att i Bergen jobbar socialen bättre än i Oslo därför att i Bergen omhändertar man fler barn. 1/5 del av barnen i Norge har varit borttagna från sina föräldrar. En rysk pappa som heter Mozorov har kommit till Norge med sin sex årige son. Han gick i skolan och lärarinna blev förälskad i detta barn för att han har varit intelligent och väluppfostrat. Så hon ringde helt enkelt till socialen och förtalade pappa. Lärarinna fick barnet och 1 miljon norska kronor per år för att ta hand om honom.

I Norge betalar fosterföräldrar ingen skatt för inkomster de får för barnen. I Norge går man inte till banken för att hämta pengarna, man står istället i kö för att kunna ta hand om barn och komma över pengar på så vis inte minst i glesbygden. På detta sätt får man människor i arbete, allt från fosterföräldrar till jurister.

Föräldrar vars barn blev omhändertagna blir till slut passiva och nöjer sig med att kunna besöka barnet två gånger per år. De har inget annat val helt enkelt. 2010 har varit i Norge omhändertagna ungefär 5 000 ryska barn! Även Ryssland har antagit den nya lagen och från 2013 blir det möjligt att även i Ryssland ta barn från deras föräldrar.

Ryska föräldrar som läser om erfarenheter från väst har samlat 140 000 underskrifter och begärde att lagen inte ska bli verklighet.

Europeiska föräldrar vars barn blev omhändertagna har protesterat den 28 september. De har vänd sig till FN och krävde att det blir klassat som övergrepp att ta bort barn från sina föräldrar dock utan resultat.

I Frankrike har man sedan 1958 omhändertagit 2 miljoner barn.

I Finland vill man inte skriva om dessa fall i pressen för att det är statens hemlighet. Därför kan Johan Beckman inte göra något utan hjälp från Ryssland i frågan.

Det existerar inte något program om hur man ska lösa dessa problem.

Text: Ivan Björn

Källor

Juvenilní justice 2: Prémie pro sociálního pracovníka za odebrání dít?te v USA i v Evrop?

“? ??????? ?????? ?? “????????” ??????? ????? $5000, ? ?????? ?????? €1000 ?? ??????”

En annan artikel i USA som bekräftar problemet och en bandad version från ett LVU möte i Sverige


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Regeringen erbjuder de kommuner som är med i detta att få anslagspengar för ett visst antal omhändertagande och de får tydligen fria händer, alltså att ska de behöva ta barn som har det bra hemma på riktigt och får sina behov väl tillgodosedda och får hur mycket kärlek som helst så tar de dom flest. De som är involverade i detta gör det för pengars skull, att de är sjukligt avundsjuka eftersom de hade dålig uppväxt själva och ej fick sina egna behov tillgodosedda av sina bio-föräldrar eller andra vuxna de växte upp med så de har sån sår inom sig så de ska ge sig på dom barnen/familjerna som har det som de själva ej fick när de växte upp= bra, väl tillgodosedda behov, empati, kärlek och friska. De har tagit mina 4 barn varav 3 är vuxna och den minsta 8 år.

 • Jag tror manska detta med Europa med en nypa salt. Att ta betalt för att omhänderta barn strider mot barnkonventionen och jag vet att man i Sverige inte får betalt för att omhänderta. jag tycker man ska vara försiktig med anklagelser utan att ha bevis

 • Det finns en anledning för systemet att hålla människor i rädsla för att våga vara annorlunda, från att våga “sticka ut”. Systemet är nämligen beroende av att vi accepterar dess verklighetsbeskrivning som den enda sanna verkligheten. Som att systemet har alla svar och att vi accepterar att det inte finns någon rationell anledning att ifrågasätta systemets allvishet. Speciellt om du kommer från en annan kultur eller har en annan religion = en alternativ verklighetsförståelse så är du ett hot mot “den enda sanna verkligheten”. Och lär du dessutom ut “irrlärorna” till dina barn…

  Detta är förresten säkert också den bakomliggande orsaken att så många argumenterar för sjukförklarande av religiösa alternativa verklighetsbeskrivningar. På något plan inser dessa som argumenterar för sådan sjukförklaring att om de inte kan sjukförklara sådant så kan de inte för evigt täppa till öppningen till andra alternativa verkligheter, och deras “enda sanna verklighet” kan fortsatt ifrågasättas. De vill stänga in sig i “lådan” och slänga bort nyckeln.

 • När jag såg denna artikel på Orgonet en tjeckisk blogg ansåg jag att den är väl underbyggd. Allt handlar egentligen om att vi har ett samhälle som “ordnar” våra liv. Detta korrumperar oavsett vad det egentligen handlar om. Tar socialen grannens barn, måste det ligga något i det resonerar vi. Och så är det med allt. Ingen rök utan eld. Min avsikt med denna artikel är att visa på att inget är sådant som det verkar vara. Och att denna artikel skapar känslor och eftertanke är bra, det är meningen med det.

 • Jag kollade på en video på youtube där ett omhändetaget barn gråter och bedjar mamma ta honom med hem, på rysska.Det var så hjärtskärande,att kunde inte somna den natten.Och det hörs socialarbetarens röster till moder, att hon ska inte störa sitt barn att komma med socialarbetare,även om det var barnet som höll fasst vid sin mammas hand och ssocialarbetare(med “fostermamma “s.k.) drog stackarrs barnet med våld och hot ifrån mamman. Det påminde mig samma känslor som jag könde nr jag såg en gammal film om Nazi-tider i Polen, där det syns hur en Nazi-Soldat, hotar med vapen till model och drar barnet ifrån henne och lilla barnet gråter, springer efter mamma, ramlar. Mamma springer efter barnet, soldat skriker på hennee. ´Total katastroff. LVU tvångsomhöndertagande borde annuleras och alla inblandande åttalas för barnmisshandel.Och för vuxnas misshandel också. Och det sista:om de föräldrar nu misshandlar barn, så varför de inte åtalas för nåt? Kanske Polis och domstoler borde sköta om barnmisshandlarnaa? Men nu det r Gestapo som “sköterr om barnen” i stället,mott barnens vilojan och struntar i barnens mening och i fakta. För pengar, för politik,för barnlösa famijernas skull som betalar pengar,olika orsaker, ofta rika pedofiler också.

 • I ett radioprogram med Alex Jones hörde jag nyligen om barn som omhändertagits av myndigheterna i USA, typiskt efter att föräldrar anklagats för marijuanainnhehav. Barnen har sedan hittats döda ute i öknen någonstans, och det de råkat ut för är så fasansfullt att jag inte förmår skriva det.

 • Bertil NätvÄrkselev, jag vet inte “när, var och varför, det tog Ove Svidén 17 år”. Har inte frågat. Men eftersom jag känner honom kan jag gissa att det tog denna vänliga och lågmälda äldre pensionerade teknologie doktor så lång tid att mentalt integrera den oerhörda kriminalitet som är det svenska systemet. Det är inte svårt att hitta pensionärer som inte överhuvudtaget skulle försätta sig i situationer som skulle leda till ett liknande uppvaknande.

 • Ivan, tack för budskapet, men varför tänkte och skrev du som avslutning: ”Det existerar inte något program om hur man ska lösa dessa problem”, om du med ordet/begreppet Europa avser, tid och rum lokalt i EN medlemsstat, på den inre marknaden i EES och EU, samt att du utan att förstå väljer att skriva ordet/begreppet ”man”, om du i nutid och rum avsåg EN drabbad enskild förälder, till ETT av EN tillsynsmyndighet omhändertaget omyndigt barn, lokalt i EN medlemsstat, på den inre marknaden i EES eller EU, så har mitt mentala Jag EN lösning på det du uppfattar som problem i nutid och rum, men som mitt mentala Jag uppfattar och väljer att skriva som EN unik möjlighet, lokalt i EN medlemsstat, på den inre marknaden i EES och Europeiska unionen.

  Ivan, vill, kan och vågar du mentalt lyda när, var och hur ELLER förstå när, var och varför?

  Linda B, ditt mentala Jag skrev: ”Problemet med myndigheter som tvångsomhändertar barn är dock en allvarlig och viktig fråga. Just därför är det enormt viktigt att all fakta blir korrekt.” och det är enligt mitt mentala Jag, kloka ord men samma mentala tankevurpa (kognitivt 180grader) som mitt mentala Jag försökt redovisa i nutid och rum för Ivan ovan (myndigheter och barn är laglöst kollektiv u.p.a. och risk), lokalt i EN medlemsstat, på den inre marknaden i EES och Europeiska unionen.

  Leif E, ditt mentala Jag skrev: ”Ett svenskt medborgarvittne, Ove Svidén, skriver att det tog honom 17 år som medborgarvittne i dessa ärenden innan han kunde ta till sig denna verklighet.” och mitt mentala Jag är nyfiken på om ditt mentala Jag förstår när, var och varför, det tog Ove Svidén 17 år?

  Värdesäkrade ord och begrepp ovan och vänlig hälsning
  Lärö den 3 oktober 2013
  Bertil NätvÄrkselev

 • Ett svenskt medborgarvittne, Ove Svidén, skriver att det tog honom 17 år som medborgarvittne i dessa ärenden innan han kunde ta till sig denna verklighet. Han har nu skrivit en bok i ämnet, “LVU: Lönsam Kommunal Människohandel“. Systemet med omfattande institutionell kidnappning av barn har uppenbarligen i första hand utprovats i de nordiska länderna. En del finns på hans blogg. Den andel av befolkningen som genom egen direkt personlig erfarenhet vet att detta är sant är en icke föraktlig ännu outnyttjad politisk kraft. Det kan röra sig om en halv miljon svenskar. För övriga är det svårare då det hela tycks bygga på ett korruptionssystem, som av naturliga skäl hemlighålls.

 • Jisses, ska man verkligen tro på detta? Det är svårt när källorna är på ryska och man far med påståenden som att i Europa får socialarbetarna 1000 EURO i premie. Europa består för det första av MÅNGA länder. Mig veterligen får inte svenska socialarbetare några premier öht, de är snarare underbetalda i största allmänhet och utstår både hot och våld i sin arbetssituation.

  “Men i Norge räcker det med att barnet säger i förskolan att ”Mamma sa till mig att tvätta händer” och läraren tror av tonläget att barnet upplevde tvång!”

  Nej, det köper jag bara inte. Löjligt.

  Problemet med myndigheter som tvångsomhändertar barn är dock en allvarlig och viktig fråga. Just därför är det enormt viktigt att all fakta blir korrekt.

  (Jag orkade inte ens läsa hela artikeln.)

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *