Varför sänds RT.com “live” på NewsVoice?

5

Du kanske noterat att RT.com, alltså “Russia Today” sänds “live” på NewsVoice entresida. Du kanske undrar varför. Svaret är enkelt. RT.com gör bra granskande journalistik som andra stora media “outlets” slutat med eller åtminstone är sparsamma med. Russia Today är även en slags PR-kanal som i allmänhet säljer in en positiv bild av Ryssland. Det är okay så länge som de samtidigt levererar bra journalistik och reportage.

Jag är helt övertygad att du som läsare kan skilja på journalistik och PR-inslag.

RT.com har dock inte en säker och permanent plats på NewsVoice entresida. På samma yta kan även andra inslag från andra källor få plats. Kanske en bra live-sändning eller fristående YouTube-inspelning från Fox News, CNN, BBC, DN, Canal Second Opinion eller Fria.nu.

Det är dock sändningar “live” som är mest intressant. Hittar du någon bra “outlet” som sänder “live”, tipsa undertecknad.

Torbjörn Sassersson, redaktör (kontakt)


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Red
Red
Gäst
13 december 2013 kl 01:37

Det stämmer att RT.com har vissa kontroversiella åsikter om en del saker. Vi får leva med det. Så länge som RT.com gör intressanta reportage har de en plats. Om tex SVT eller DN startar live-feeds som innehåller bra journalistik får de också dela denna yta på NewsVoice entresida.

tommy D
tommy D
Gäst
12 oktober 2013 kl 23:46

Hej ! I nedre vänstra hörnet finns 2 streck. Klicka på dessa och RT stoppar.

Jama
Jama
Gäst
9 oktober 2013 kl 21:45

RT har fått en hel del kritik då man förskönat rapporteringen kring de nya ryska antihomolagarna. Men de är väl tvugna att göra det, annars stryper väl Kreml finansieringen. Här är iallafall en anställd som kuppade i direktsändning:

http://www.qx.se/samhalle/24544/har-kapar-han-rysk-tv-och-pratar-om-antihomolagarna-

Sassersson
Sassersson
Gäst
9 oktober 2013 kl 21:28

Hur man stänger av autoplay in Chrome:

Inställningar -> Visa avancerade inställningar …-> Innehållsinställningar -> rulla ned -> Plugin-program -> välj: Klicka för att spela

Men jag ska försöka hitta koden för autoplay=no att lägga inuti iframe-koden.

Inge
Inge
Gäst
9 oktober 2013 kl 21:04

Stäng av autoplayen, fruktansvärt irriterande.