Varför sänds RT.com “live” på NewsVoice?

publicerad 9 oktober 2013
- av Torbjörn Sassersson red.

Du kanske noterat att RT.com, alltså "Russia Today" sänds "live" på NewsVoice entresida. Du kanske undrar varför. Svaret är enkelt. RT.com gör bra granskande journalistik som andra stora media "outlets" slutat med eller åtminstone är sparsamma med. Russia Today är även en slags PR-kanal som i allmänhet säljer in en positiv bild av Ryssland. Det är okay så länge som de samtidigt levererar bra journalistik och reportage.

Jag är helt övertygad att du som läsare kan skilja på journalistik och PR-inslag.

RT.com har dock inte en säker och permanent plats på NewsVoice entresida. På samma yta kan även andra inslag från andra källor få plats. Kanske en bra live-sändning eller fristående YouTube-inspelning från Fox News, CNN, BBC, DN, Canal Second Opinion eller Fria.nu.

Det är dock sändningar "live" som är mest intressant. Hittar du någon bra "outlet" som sänder "live", tipsa undertecknad.

Torbjörn Sassersson, redaktör (kontakt)