Varför sänds RT.com “live” på NewsVoice?

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 9 oktober 2013
- Torbjörn Sassersson red.

Du kanske noterat att RT.com, alltså “Russia Today” sänds “live” på NewsVoice entresida. Du kanske undrar varför. Svaret är enkelt. RT.com gör bra granskande journalistik som andra stora media “outlets” slutat med eller åtminstone är sparsamma med. Russia Today är även en slags PR-kanal som i allmänhet säljer in en positiv bild av Ryssland. Det är okay så länge som de samtidigt levererar bra journalistik och reportage.

Jag är helt övertygad att du som läsare kan skilja på journalistik och PR-inslag.

RT.com har dock inte en säker och permanent plats på NewsVoice entresida. På samma yta kan även andra inslag från andra källor få plats. Kanske en bra live-sändning eller fristående YouTube-inspelning från Fox News, CNN, BBC, DN, Canal Second Opinion eller Fria.nu.

Det är dock sändningar “live” som är mest intressant. Hittar du någon bra “outlet” som sänder “live”, tipsa undertecknad.

Torbjörn Sassersson, redaktör (kontakt)Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Det stämmer att RT.com har vissa kontroversiella åsikter om en del saker. Vi får leva med det. Så länge som RT.com gör intressanta reportage har de en plats. Om tex SVT eller DN startar live-feeds som innehåller bra journalistik får de också dela denna yta på NewsVoice entresida.

  • Hur man stänger av autoplay in Chrome:

    Inställningar -> Visa avancerade inställningar …-> Innehållsinställningar -> rulla ned -> Plugin-program -> välj: Klicka för att spela

    Men jag ska försöka hitta koden för autoplay=no att lägga inuti iframe-koden.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *