Narkolepsi – 39 brittiska medborgare stämmer GlaxoSmithKline för Pandemrix vaccinskador

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 13 november 2013
- NewsVoice redaktion
Neurosedyn- och narkolepsiskandalen. Montage: NewsVoice

The Independent. Forskare på det brittiska “Health Protection Agency” har hittat bevis för en koppling mellan GlaxoSmithKlines vaccin Pandemrix och narkolepsi hos barn.

Pandemrix-Narkolepsi-Glaxo6 miljoner medborgare i England vaccinerades med Pandemrix och statistiken visar att en person på 55 000 personer fick allvarliga skador i formen av den svårt handikappande sjukdomen narkolepsi.

Advokatfirman “Hodge Jones & Allen” som företräder de drabbade tror att varje narkolepsioffer kan få ett skadestånd på 1 miljon brittiska pund dvs drygt 10 miljoner kronor. I Sverige utdelade staten (genom Läkemedelsförsäkringen) 50,000 kr till varje narkolepsiskadad person.

Läs mer: 38 sue swine flu drug firm over complaints of rare sleep disorder

Text: NewsVoice

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Vill påpeka att det är väldigt många av de som har fått narkolepsi av pandemrix här i Svergie som nekats sina 50 000 kr p.g.a att läkemedelsförsäkringen inte vill godkänna sambandet om det inte går att bevisa att symptom har uppstått inom åtta månader efter vaccination. Andra experter säger att detta är helt orimligt eftersom syptomen kan uppstå något år efter, men det har de inte lyssnat på. Det har varit mycket skriverier om detta, men det står ofta fel siffror.
    Att inte få erkänt sambandet gäller inte bara 50 000 kr utan också ersättning som ska kompensera när man som vuxen inte kommer att kunna arbeta heltid.
    Det säger verkligen något om svenska staten betraktar människorvärdet!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *