Narkolepsi – 39 brittiska medborgare stämmer GlaxoSmithKline för Pandemrix vaccinskador

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 13 november 2013
- NewsVoice redaktion
Neurosedyn- och narkolepsiskandalen. Montage: NewsVoice

The Independent. Forskare på det brittiska “Health Protection Agency” har hittat bevis för en koppling mellan GlaxoSmithKlines vaccin Pandemrix och narkolepsi hos barn.

Pandemrix-Narkolepsi-Glaxo6 miljoner medborgare i England vaccinerades med Pandemrix och statistiken visar att en person på 55 000 personer fick allvarliga skador i formen av den svårt handikappande sjukdomen narkolepsi.

Advokatfirman “Hodge Jones & Allen” som företräder de drabbade tror att varje narkolepsioffer kan få ett skadestånd på 1 miljon brittiska pund dvs drygt 10 miljoner kronor. I Sverige utdelade staten (genom Läkemedelsförsäkringen) 50,000 kr till varje narkolepsiskadad person.

Läs mer: 38 sue swine flu drug firm over complaints of rare sleep disorder

Text: NewsVoice

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq