Bra bröd som kan passa veteintoleranta

publicerad 15 november 2013
- av Torbjörn Sassersson red.
ICA Rågbröd Fyra Korn kan funka för veteintoleranta. Foto: NewsVoice.se
ICA Rågbröd Fyra Korn kan funka för veteintoleranta. Foto: NewsVoice.se
ICA Rågbröd Fyra Korn kan funka för veteintoleranta. Foto: NewsVoice.se

NOTERAT. När jag testat att inte äta bröd mår jag bättre. Den där svullna magen försvinner. Jag märkte samma sak under en resa i Asien för ett antal år sedan. Ingen svullen mage och inga gaser beroende på inget intag av bröd under flera veckor. Det fanns helt enkelt inget bröd att köpa. 

Men i Brödsverige är det svårt att inte ta en macka ibland. Jag började därför beta av hela brödutbudet och fann till slut, efter flera år av brödsökande, ett bröd som inte ger några negativa effekter. Det är ICA:s “Rågbröd fyra korn” som består av, hör och häpnad; vetemjöl och surdeg av råg, linfrö, spelt, havregryn, jäst, sesamfrön och salt. Det kan förekomma spår av hasselnötter.

Jag vet inte om jag är vare sig gluten- eller veteintolerant, men det här brödet fungerar medan alla andra bröd jag testat, inklusive hårt bröd på råg, fungerar inte.

Gott är det också, “Rågbröd fyra korn”.

Text: Torbjörn Sassersson