Bra bröd som kan passa veteintoleranta

3
607
ICA Rågbröd Fyra Korn kan funka för veteintoleranta. Foto: NewsVoice.se
ICA Rågbröd Fyra Korn kan funka för veteintoleranta. Foto: NewsVoice.se

NOTERAT. När jag testat att inte äta bröd mår jag bättre. Den där svullna magen försvinner. Jag märkte samma sak under en resa i Asien för ett antal år sedan. Ingen svullen mage och inga gaser beroende på inget intag av bröd under flera veckor. Det fanns helt enkelt inget bröd att köpa. 

Men i Brödsverige är det svårt att inte ta en macka ibland. Jag började därför beta av hela brödutbudet och fann till slut, efter flera år av brödsökande, ett bröd som inte ger några negativa effekter. Det är ICA:s ”Rågbröd fyra korn” som består av, hör och häpnad; vetemjöl och surdeg av råg, linfrö, spelt, havregryn, jäst, sesamfrön och salt. Det kan förekomma spår av hasselnötter.

Jag vet inte om jag är vare sig gluten- eller veteintolerant, men det här brödet fungerar medan alla andra bröd jag testat, inklusive hårt bröd på råg, fungerar inte.

Gott är det också, ”Rågbröd fyra korn”.

Text: Torbjörn Sassersson


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

3 KOMMENTARER

  1. Jag äter pita bröd som jag värmer i brödrosten, det är förmodligen det enda bröd som inte innehåller hår från frisyrsalongerna i kina:
    True fact: A common ingredient in commercial breads is derived from human hair harvested in China
    by Mike Adams, the Health Ranger, NaturalNews Editor

    (NaturalNews) If you read the ingredients label on a loaf of bread, you will usually find an ingredient listed there as L-cysteine. This is a non-essential amino acid added to many baked goods as a dough conditioner in order to speed industrial processing. It’s usually not added directly to flour intended for home use, but you’ll find it throughout commercial breads such as pizza dough, bread rolls and pastries.

    While some L-cysteine is directly synthesized in laboratories, most of it is extracted from a cheap and abundant natural protein source: human hair. The hair is dissolved in acid and L-cysteine is isolated through a chemical process, then packaged and shipped off to commercial bread producers. Besides human hair, other sources of L-cysteine include chicken feathers, duck feathers, cow horns and petroleum byproducts.

    Most of the hair used to make L-cysteine is gathered from the floors of barbershops and hair salons in China, by the way.

    While the thought of eating dissolved hair might make some people uneasy, most Western consumers ultimately have no principled objections doing so. For Jews and Muslims, however, hair-derived L-cysteine poses significant problems. Muslims are forbidden from eating anything derived from a human body, and many rabbis forbid hair consumption for similar reasons. Even rabbis who permit the consumption of hair would forbid it if it came from corpses — and since much L-cysteine comes from China, where sourcing and manufacturing practices are notoriously questionable, this is a real concern. In one case, a rabbi forbade the consumption of L-cysteine because the hair had been harvested during a ritual at a temple in India.

    Source: 25 Amazing Facts About Food, authored by Mike Adams and David Guiterrez. This report reveals surprising things about where your food comes from and what’s really in it! Download the full report (FREE) by clicking here. Inside, you’ll learn 24 more amazing but true facts about foods, beverages and food ingredients. Instant download of the complete PDF. All 25 facts are documented and true.
    http://www.naturalnews.com/032718_L-cysteine_commercial_bread.html

  2. Uppblåst och hård är (var) magen min oxå. Det är väl sådant som kommer med åldern – Men! Jag brukar käka på SoYa i Jönköping och varje gång blitt oerhört nödig, så att en fått småspringa till toan i A6 och tillfälligt överlastat Jönköpings avloppssystem. Efter andra gången så förstod jag att det fanns ett samband. Det är helt enkelt Sojan… Jag inhandlar numera alltid guldsoja – den verkar bäst. Det är märkligt men det fungerar! Även sojamjölk fungerar. Numera har jag ganska bra koll på magen och dess kringsystem. Brödet är dock inte lika viktigt för mig, tål dock ej potatis (hudproblem). Jag är dock införstådd i att olika människor har olika behov, så man måste hitta rätt don efter person, så att säga.

  3. Utbildad kock och jobbat restaurang i 10 år, jag skulle aldrig någonsin äta ute om jag vore er och brydde mig om hälsan…
    Bröd behövs inte överhuvud taget, bara latmask äter bröd!
    Ta lite nötter, torkad frukt, avokado, mango och fullkorns ris=god nyttig, mättande energirik frukost!
    Sötsugen?
    Granatäpple kärnorna i ett glas med en hel pressad ekologisk citron över…slurp!

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här