Fantastiska, intelligenta, miljöanpassade, avlyssnade, spårande, filmande och pratande lyktstolpar

8
218

Nu kommer fantastiska lyktstolpar med belysning som kan följa solens vinkel på en gata och som har digitala skyltar som kan anpassa sina meddelanden efter situation. En stunden är det reklam för att i nästa stund dirigera trafiken. Lyktstolparna är även förberedda för kameror, mikrofoner och högtalare samt spårteknik.

En full medborgare, en person med en misstänkt Kånken-ryggsäck från Fjällräven eller en känd subversiv bloggare med mobilen på sig kan följas och vid ett passande tillfälle kan en säkerhetsoperatör prata direkt med personen medan stolpen filmar, spelar in vad personen säger och positionerar individens rörelser i staden.

Koncepten presenteras i olika sammanhang av olika företag och myndigheterna i tex England och USA visar stort intresse. Systemen testas och implementeras.

”Strange new off-white boxes popping up in downtown Seattle use wi-fi networks that can record the last 1,000 locations of a person using their cellphone’s MAC address”. / Infowars.com


Relaterat

DHS Funds Installation of White Boxes That Can Track Population of Entire City

Company Admits New ‘Smart’ Street Lights Can Analyze Voices, Track People

Our talking lamp posts set to light up life in Brazil

Street scum-busting lamppost spotted in London • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

8 KOMMENTARER

 1. Den sista videon är helt skrämmande. Hoppas verkligen att detta övervakningssamhälle kan bytas till ett empatiskt samhällssystem där dito inte behövs alls. Då måste vi alla börja engagera oss. /Christer (valuesandnorms.com)

 2. När jag hängde tvätten la jag i bokhyllan intill märke till en gammal Sci-Fi bok som jag haft i mer än tre årtionden, A.E.van Vogt, SLAN, och läste baksidestexten. Historien utspelar sig i en global övervakningspolisstat som etablerats efter Slan krigen mot de överlägsna Slans, en mer avancerad sorts människa, resterna av vilka systemet nu spårar för att helt kunna utrota.

  En bra beskrivning av vår värld.

 3. Man kan ju alltid stänga av wifi/wlan på sin nalle så är det problemet löst iaf, plus att du sparar på batteriet, samma gäller även bluetooth. MAC adressen syns bara om man går omkring med wifi aktiverat i fickan hela tiden, men varför skulle man vilja göra det då frekvensomfånget på wifi och BT är så litet?

  överkurs: http://en.wikipedia.org/wiki/MAC_address

 4. Rättelse: Jag menade funktionabelt avstånd när jag skrev frekvensomfång, jaja så kan det gå om man är trött i skallen. Frekvensomfånget är ju ganska stort egentligen, 2.4 till 5 ghz.

 5. Det finns lite andra ´tekniska finesser ´ också, som också finns i mobilmasterna….. om folk t.ex. demonstrerar i Göteborg så skruvar dom lite på några rattar och knappar lite här o där……. folk får ont i magen och går hem ……..

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här