Fantastiska, intelligenta, miljöanpassade, avlyssnade, spårande, filmande och pratande lyktstolpar

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 13 november 2013
- Torbjörn Sassersson

Nu kommer fantastiska lyktstolpar med belysning som kan följa solens vinkel på en gata och som har digitala skyltar som kan anpassa sina meddelanden efter situation. En stunden är det reklam för att i nästa stund dirigera trafiken. Lyktstolparna är även förberedda för kameror, mikrofoner och högtalare samt spårteknik.

En full medborgare, en person med en misstänkt Kånken-ryggsäck från Fjällräven eller en känd subversiv bloggare med mobilen på sig kan följas och vid ett passande tillfälle kan en säkerhetsoperatör prata direkt med personen medan stolpen filmar, spelar in vad personen säger och positionerar individens rörelser i staden.

Koncepten presenteras i olika sammanhang av olika företag och myndigheterna i tex England och USA visar stort intresse. Systemen testas och implementeras.

“Strange new off-white boxes popping up in downtown Seattle use wi-fi networks that can record the last 1,000 locations of a person using their cellphone’s MAC address”. / Infowars.com


Relaterat

DHS Funds Installation of White Boxes That Can Track Population of Entire City

Company Admits New ‘Smart’ Street Lights Can Analyze Voices, Track People

Our talking lamp posts set to light up life in Brazil

Street scum-busting lamppost spotted in London


ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: lyktstolpar