Föredrag: Vad hände egentligen på Utøya och i Oslo den 22:a Juli 2011?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 13 november 2013
- NewsVoice redaktion

hans-k-gaarderHans K. Gaarder, oberoende forskare och redaktör för den kritiska och oberoende web-platsen Nyhetsspeilet.no, har genomfört en omfattande undersökning av bevisen från de två terroristattackerna.

Den 22 juli 2011 drabbades Norge av två allvarliga terroristattacker. Regeringsbyggnader sprängdes och på ön Utøya sköts fler än 50 ungdomar till döds. En enda person har gripits och dömts för brotten. Experter säger att en person inte kan göra så mycket skada utan att ha haft assistans.

Gaarder kommer att presentera en brottsplatsundersökning med bevis från båda händelserna. Med användning av bilder, videor, vittnesmål och analyser visas en annan bild av händelseförloppet än vad som förmedlas av media. Både explosionen vid regeringsbyggnaden, frågor relaterade till Utøya och de oförklarligt många svagheterna i den statliga beredskapen kommer att diskuteras. Denna översyn kommer att belysa den stora frågan som både myndigheter och media har misslyckats med att fokusera på:

Hur gick terrordåden till egentligen och vem eller vilka pekar bevisen mot?

Föredrag: Lördag den 30:e November 2013 kl 14:30-17:00
TR-Huset, Storgatan 3, Göteborg (hållplats Hagakyrkan, spårvagn 1, 3, 6, 9, 11)
Entré: 80 kr

Föredraget sker på norska
www.foreningencuibono.se [se även Facebook]Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *