Föredrag: Vad hände egentligen på Utøya och i Oslo den 22:a Juli 2011?

  2
  312

  hans-k-gaarderHans K. Gaarder, oberoende forskare och redaktör för den kritiska och oberoende web-platsen Nyhetsspeilet.no, har genomfört en omfattande undersökning av bevisen från de två terroristattackerna.

  Den 22 juli 2011 drabbades Norge av två allvarliga terroristattacker. Regeringsbyggnader sprängdes och på ön Utøya sköts fler än 50 ungdomar till döds. En enda person har gripits och dömts för brotten. Experter säger att en person inte kan göra så mycket skada utan att ha haft assistans.

  Gaarder kommer att presentera en brottsplatsundersökning med bevis från båda händelserna. Med användning av bilder, videor, vittnesmål och analyser visas en annan bild av händelseförloppet än vad som förmedlas av media. Både explosionen vid regeringsbyggnaden, frågor relaterade till Utøya och de oförklarligt många svagheterna i den statliga beredskapen kommer att diskuteras. Denna översyn kommer att belysa den stora frågan som både myndigheter och media har misslyckats med att fokusera på:

  Hur gick terrordåden till egentligen och vem eller vilka pekar bevisen mot?

  Föredrag: Lördag den 30:e November 2013 kl 14:30-17:00
  TR-Huset, Storgatan 3, Göteborg (hållplats Hagakyrkan, spårvagn 1, 3, 6, 9, 11)
  Entré: 80 kr

  Föredraget sker på norska
  www.foreningencuibono.se [se även Facebook]


   
  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

  2 KOMMENTARER

  KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här