Hjälp NewsVoice nå världen – Bli utrikeskorrespondent

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 6 november 2013
- Torbjörn Sassersson

NewsVoice-utrikeskorrespondenter

Ge svenskarna i världen en NewsVoice-aha-upplevelse, skrev jag den 27 september 2013 för c:a 40 dagar sedan. Då såg kartan ut som nedan. Jag mailade därefter några utlandssvenskar som jag hittade på Utlandssvenskar.com och några av dem tittade in tex en svensk på Grönland, en i Uzbekistan och en i Kazakhstan. En svensk som flyttar runt i världen ville även bli utrikeskorrespondent. Perfekt!

Text: Torbjörn Sassersson, red

Målet är att alla länder ska ha minst en läsare av NewsVoice, men ännu bättre är om dessa svenskar även blir utrikeskorrespondenter som vill skriva för oss i Sverige.

Om du känner någon svensk i utlandet, tipsa om NewsVoice och meddela denne att NewsVoice söker utrikeskorrespondenter, utrikesbloggare alternativt världsbloggare.

Utlandssvensken kan blogga/skriva om:

ArcanumSkolan 2024
  • Vad som händer i det utlandet
  • Hur det är bättre/sämre i det landet i förhållande till Sverige
  • Vad svenskarna behöver veta om Sverige och utlandet

Skicka med några foton och ett porträttfoto. Maila till: editor[snabel-a]newsvoice.se

Det utgår ingen ersättning i nuläget till skribenten, men publicerandet av artikeln/inlägget är meriterande för de som har ambitioner att bli utrikeskorrespondenter, krönikörer eller journalister. Låt NewsVoice bli din portfolio.

NewsVoice omvärldstäckning den 27 september 2013 och 30 dagar bakåt i tiden:

NewsVoice-WorldMap

NewsVoice omvärldstäckning den 6 november 2013 och 30 dagar bakåt i tiden:

NewsVoice-WorldMap-6nov2013


Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: NewsVoice
  • Kan vi få föreslå att om man nu vill ha kontakt med utlands korrespondenter, borde inte det mest primära vara att själv göra sig kontaktbar med en fungerande mejl och tillhandahålla en PG krypteringsnyckel. Dessa webb mejl system är en stor riskfaktor och innehåller ofta spionvara och är favoriter hos organisationer som NSA och FRA. Lite bättre professionalism efterlyses.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *