Humor? Forskare vill mikrovågsskanna alla på flygplatserna från 25 meter

0

skanna mikrovagor flygplatsDN: “En radarskanner som avslöjar om en person bär på vapen kan förbättra säkerheten på flygplatser och andra offentliga platser. Det menar brittiska forskare som tagit fram ett antal prototyper.”

Humor: Torbjörn Sassersson

Forskarlaget vid Manchester Metropolitan-universitetet betonar att den nya skannertekniken varken kränker den personliga integriteten eller medför någon risk för hälsan. En prototyp kan skanna en person i en folkmassa från 25 meters avstånd med mikrovågor. Signalerna identifierar tex vapen, skriver DN idag.

Men varför inte skanna även vid dagis, på ICA, på gator och torg och på skolorna? “Just in case to protect the human race against the human race”. Man kan ju aldrig veta.

Det kan ju finnas någon med en pistol någonstans. Vi vet ju att det faktiskt har hänt att folk burit vapen och vi måste ju tänka på tryggheten. Tänk om alla bara skulle vara oansvariga och inte applicera tekniken när den nu snart finns. De som inte har något ont uppståt behöver ju inte vara oroliga för de har ju inget att dölja.

Tekniken är ju ofarlig, säger forskarna. Det är ju inte alls samma mikrovågsfrekvenser som vi har när vi kokar ägg i mikrovågsugnen. Jag menar det skulle ju aldrig utsätta oss för farlig mikrovågsstrålning. Det vore ju helt orimligt att tro något sådant.

De som är oroliga för strålningen kan ju ha foliehatt, men då ger det väl utslag antar jag och då måste ju de låta sig visiteras och skannas igen i alla fall “just in case”.Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Föregående artikelVår tids civilisation – Hur vill vi bli ihågkomna?
Nästa artikelIngvar Ericson: ”Åklagarens agerande i barnläkarmålet visar på en märklig syn på rättssystemets aktörer som ofelbara”
Torbjörn Sassersson är redaktör på NewsVoice.se. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995 och har i övrigt en bakgrund inom webb-PR, IT och kommunikation.
Prenumerera
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer