Huvudön “Big Island” på Hawaii vill bannlysa GMO-grödor

3

monsantoKriget mellan GMO-troende som världsräddare och GMO-skeptiker fortsätter över världen. Hawaiis fullmäktige (governing council) på huvudön Big Island kan besluta att bannlysa GMO-grödor  enligt ett förslag (bill), rapporterar RT.com idag.

Beslutet ger mandat att ge fängelse på 30 dagar och upp till 1000 USD i böter för den person som odlar GMO-mat och därmed bryter mot förbudet undantaget papayaodling. Förbudet utestänger även företag som Monsanto, Syngenta, Dow och BASF från verksamhet på huvudön. Även Kauai en annan Hawaii-ö har tidigare ökat begränsningen för dessa biotech-företag.

Huvudöns borgmästare har nu 10 dagar på sig (fram till första december) att förkasta eller godkänna förbudet. Fullmäktige (governing council) kan dock i händelse av ett “ja” till ett förbud mot GMO-mat köra över borgmästarens beslut.

Nyligen misslyckades anti GMO-rörelsen att införa krav på märkning av GMO-mat i Washington. Motrörelsen dvs försöken att förhindra krav på märkning fick omfattande donationer från Monsanto, PepsiCo och Grocery Manufacturers Association, en tung lobbygrupp för matindustrin, som uppenbarligen bekämpar att GMO-mat ska behöva märkning så att konsumenterna inte ska kunna göra medvetna matköp.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

Hawaii’s Big Island bans biotech companies, GMO crops

Washington votes against GMO labeling – preliminary results


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

3 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
ruben
ruben
Gäst
8 december 2013 kl 00:59

Amazing! They’re absolutely right. Hope Now several states in steady stream follows up with similar decisions.

Red
Red
Gäst
8 december 2013 kl 00:08

Framgång!

Mayor of Hawaii’s Big Island signs anti-GMO bill into law

esterday, December 5, 2013, Mayor Billy Kenoi signed Bill 113 into law, banning biotech companies and new genetically modified crops from the Big Island of Hawaii. The island’s GMO papaya industry is exempt from the bill.

http://buzz.naturalnews.com/001088-Hawaii-anti-GMO_bill-biotech_industry.html

ruben
ruben
Gäst
24 november 2013 kl 01:39

Bra Big Island! Good Big Island! Bueno Big Island! Bom Big Island! Bonne Big Island!