Jag botade min svåra slemhosta med bikarbonat

publicerad 25 november 2013
- Torbjörn Sassersson red.

BikarbonatVarje år brukade jag hosta mig igenom vintrana med en periodvis mycket djup hosta som framkallade kräkreflexer. I hals och övre andningsvägar fanns ett ofärgat, klart och extremt segt slem, som jag misstänkte var mykoplasma. Bikarbonat var räddningen. 

Text: Torbjörn Sassersson | Uppdaterad: 22 feb 2016

Denna slemhosta brukade alltid efterfölja en vanlig förkylning.

Vintern 2012 hörde jag talas om natirumbikarbonat och teorin bakom bikarbonatets effektivitet mot infektioner handlar om att höja kroppens PH-värde eftersom virus, bakterier och svamp generellt gillar en sur livsmiljö. För dessa mikroorganismer är en sur kroppsmiljö en signal från en kropp som påbörjat en nedbrytningsprocess.

Resultat med bikarbonat genom test och erfarenhet

Jag satte kvickt igång med bikarbonatbehandling och kuren var en halv tesked bikarbonat i ett glas vatten tre gånger per dag. Jag tog doserna en timme före eller efter måltiderna för att inte störa matsmältningen. Efter bara tre dagar hade hostan mirakulöst försvunnit. Jag gjorde då misstaget att sluta ta natriumbikarbonat varpå hostan kom tillbaka, men symptomen var mildare.

Jag tog en ny bikarbonatkur och hostan försvann igen efter 2-3 dagar. Återigen slutade jag ta bikarbonat varpå hostan återvände igen, denna gång var den ännu mildare. Efter en tredje tredagarskur var jag helt botad.

Kur med bikarbonat

Ta dosen en halv till en hel tesked bikarbonat en timme före eller efter varje måltid tre gånger per dag. Fortsätt ta doser ytterligare två dagar efter att hostan försvunnit för att säkra att mikroorganismerna inte får fäste i slemhinnorna igen.

Swisha Sassersson 5 krBeprövad erfarenhet visar att du inte bör ta bikarbonat längre än 2 veckor och inte om du har nedsatt njurfunktion.

Jag använder det aluminiumfria bikarbonatet från Dr Oetker [det påstås vara aluminiumfritt].

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Frågan är om det bara handlar om att kroppens ph-värde förbättras? Det kan också vara att om man har sur mage (överskott magsyra), så kan i vissa fall denna magsyran gå upp genom magmunnen (läckage) och inandas genom luftstrupen och skapa slem och irritation. Jag själv har fått astmaliknande symptom av detta fenomen!
  Bikarbonat har som bekant en neutraliserande effekt på magsafterna varvid luftrören får en vilopaus.
  När man avslutar bikarbonatkuren kommer problemen snart tillbaka.

  • Kolla upp Medical Medium. Han är ett medicinskt medium och har en gratis Pod på Sound Cloud. Han pratar om att vi får ammoniak-gas som vandrar genom kroppens vävnader och kommer upp i munnen på natten. Du kan vara låg på HLC (hydrocloric acid alltså magsyra) och ändå ha problem med “sura uppstötningar” och liknande pga ammoniaken. Magens syra har många olika blandningar av safter som forskarna inte upptäkt än.

   Hans böcker finns på Adlibris.se 🙂

 • Frågan är om det bara handlar om att kroppens ph-värde förbättras? Det kan också vara att om man har sur mage (överskott magsyra), så kan i vissa fall denna magsyran gå upp genom magmunnen (läckage) och inandas genom luftstrupen och skapa slem och irritation. Jag själv har fått astmaliknande symptom av detta fenomen!
  Bikarbonat har som bekant en neutraliserande effekt på magsafterna varvid luftrören får en vilopaus.
  När man avslutar bikarbonatkuren kommer problemen snart tillbaka.

  • Kolla upp Medical Medium. Han är ett medicinskt medium och har en gratis Pod på Sound Cloud. Han pratar om att vi får ammoniak-gas som vandrar genom kroppens vävnader och kommer upp i munnen på natten. Du kan vara låg på HLC (hydrocloric acid alltså magsyra) och ändå ha problem med “sura uppstötningar” och liknande pga ammoniaken. Magens syra har många olika blandningar av safter som forskarna inte upptäkt än.

   Hans böcker finns på Adlibris.se 🙂

 • Ing-Britt Hjälm 3 Nov, 2017 at 20:05

  Jag tror personligen att man för säkerhets skull bör vänta med att ta bikarbonatet flera timmar efter måltid, framför allt om denna är rik på protein. Bäst är nog att ta det minst en halvtimme före maten, så att det hinner sköljas undan innan det är dags att äta.

  För övrigt, har du funderat på om kosten bidrar till dina problem? Så är ofta fallet.

  Lycka till.

 • Ing-Britt Hjälm 3 Nov, 2017 at 20:05

  Jag tror personligen att man för säkerhets skull bör vänta med att ta bikarbonatet flera timmar efter måltid, framför allt om denna är rik på protein. Bäst är nog att ta det minst en halvtimme före maten, så att det hinner sköljas undan innan det är dags att äta.

  För övrigt, har du funderat på om kosten bidrar till dina problem? Så är ofta fallet.

  Lycka till.

 • Hej!
  Jag har fått en fruktansvärd hosta, särskillt på natten.
  Ringde VC för att kanske få någon bra medicin men det blev kalla handen direkt trots att jag talade om att jag har Fibromyalgi, MS och Diabetes och behöver min nattsömn extra mycket.
  Varför får man ingen hostmedicin längte?
  Nu har jag läst vad alka ni skriver här och har plockat fram Bikarbonatpåsen ur skåpet och tänkee ge det en chans 🙂

 • Hej!
  Jag har fått en fruktansvärd hosta, särskillt på natten.
  Ringde VC för att kanske få någon bra medicin men det blev kalla handen direkt trots att jag talade om att jag har Fibromyalgi, MS och Diabetes och behöver min nattsömn extra mycket.
  Varför får man ingen hostmedicin längte?
  Nu har jag läst vad alka ni skriver här och har plockat fram Bikarbonatpåsen ur skåpet och tänkee ge det en chans 🙂

 • Anna Sparres pod 4health tar upp syra-bas balansen på ett mycket bra sätt. De belyser även bikarbonat. Lyssna gärna på den så får ni en logisk förklaring över kroppens reaktion på bokarbonat, andning mm. Det är inte alltid bikarbonat skapar önskad effekt i kroppen.

 • Anna Sparres pod 4health tar upp syra-bas balansen på ett mycket bra sätt. De belyser även bikarbonat. Lyssna gärna på den så får ni en logisk förklaring över kroppens reaktion på bokarbonat, andning mm. Det är inte alltid bikarbonat skapar önskad effekt i kroppen.

 • Hej Malin. Du kan testa att öka dosen till en hel tesked, tre gånger per dag (en timme före eller efter måltiden). Jag har märkt att i år var det extra svårt att bli av med slemhostan. Jag var tvungen att öka dosen till en hel tesked. Jag har uppdaterat artikeltexten ovan. / red

 • Hej Malin. Du kan testa att öka dosen till en hel tesked, tre gånger per dag (en timme före eller efter måltiden). Jag har märkt att i år var det extra svårt att bli av med slemhostan. Jag var tvungen att öka dosen till en hel tesked. Jag har uppdaterat artikeltexten ovan. / red

 • Jag köper Ö o B s bikarbonat billigt och enkelt det fungerar ypperligt på hosta! aluminium vad jag har förstått så gäller det bara i bakpulver som kan innehålla spår eller rester vi använder inte vanligt bakpulver utan ekologiskt bakpulver om vi använder bakpulver alls.Men i detta fallet handlar det om ren Bikarbonat inget annat.

 • Jag köper Ö o B s bikarbonat billigt och enkelt det fungerar ypperligt på hosta! aluminium vad jag har förstått så gäller det bara i bakpulver som kan innehålla spår eller rester vi använder inte vanligt bakpulver utan ekologiskt bakpulver om vi använder bakpulver alls.Men i detta fallet handlar det om ren Bikarbonat inget annat.

 • Hej
  Det hjäper hur mycket som helst att sluta konsumera mjölk och mjölkprodukter för att sluta bilda slem eftersom MP är enligt Naturopatin den mest slembildante livsmedel som finns.

 • Hej
  Det hjäper hur mycket som helst att sluta konsumera mjölk och mjölkprodukter för att sluta bilda slem eftersom MP är enligt Naturopatin den mest slembildante livsmedel som finns.

 • Jag har precis fått diagnos cervixcancer. Jag läste rätt mycket hur man kan bota den och det står att bakpulver utan aluminium i samband med gurkmeja, kanel, färsk ingefära och MSM hjälper på riktigt. Själv har jag inte testat men det ska jag börja med.
  Hoppas det går bra för Lars Erik Larsson.

 • Jag har precis fått diagnos cervixcancer. Jag läste rätt mycket hur man kan bota den och det står att bakpulver utan aluminium i samband med gurkmeja, kanel, färsk ingefära och MSM hjälper på riktigt. Själv har jag inte testat men det ska jag börja med.
  Hoppas det går bra för Lars Erik Larsson.

 • Till er som anger problem med hosta kan jag rekommendera MMS (Master Mineral Solution). Den verksamma substansen bildas när man blandar MMS (Natriumklorit) med 50% citronsyra och heter klordioxid. Denna oxiderar patogener (virus, bakterier, parasiter, svamp) av i stort sätt alla slag och i mitt fall blev jag av med långvariga problem med dåliga luftrör med tillhörande hosta.

  Trodde jag skulle hitta lite information om MMS härinne men har gått bet hittills…

 • Till er som anger problem med hosta kan jag rekommendera MMS (Master Mineral Solution). Den verksamma substansen bildas när man blandar MMS (Natriumklorit) med 50% citronsyra och heter klordioxid. Denna oxiderar patogener (virus, bakterier, parasiter, svamp) av i stort sätt alla slag och i mitt fall blev jag av med långvariga problem med dåliga luftrör med tillhörande hosta.

  Trodde jag skulle hitta lite information om MMS härinne men har gått bet hittills…

 • Jag får inte heller resultat på alla typer av hosta, men får mycket bra resultat vid vad jag tror är “mykoplasmahosta”.

 • Jag får inte heller resultat på alla typer av hosta, men får mycket bra resultat vid vad jag tror är “mykoplasmahosta”.

 • Nja förbud mot Bikarbonat vore nog tekniskt sätt omöjligt. Det är annars en mycket spännande tråd. Jag har dock en liten fråga..
  -borde inte Loka eller något annat kolsyrat vatten hjälpa lika bra?
  Natriumkarbonat och vatten bildar ju nämligen just kolsyra..

 • Nja förbud mot Bikarbonat vore nog tekniskt sätt omöjligt. Det är annars en mycket spännande tråd. Jag har dock en liten fråga..
  -borde inte Loka eller något annat kolsyrat vatten hjälpa lika bra?
  Natriumkarbonat och vatten bildar ju nämligen just kolsyra..

 • Bikarbonat finns i alla pulversläckare (det är det enda som finns i släckarna, förutom drivgasen), så det är högst otroligt att det förbjuds!

 • Bikarbonat finns i alla pulversläckare (det är det enda som finns i släckarna, förutom drivgasen), så det är högst otroligt att det förbjuds!

 • Det är njurarna som styr Ph-balansen/syra-basbalansen i blodet genom att släppa eller hålla igen väteioner beroende på blodets surhetsgrad. För en person som är njursjuk är det väldigt viktigt att hålla en så välreglerad syra-basbalans som möjligt då gränsen är väldigt snäv. Som njursjuk är det inte bra att experimentera själv. För njursjuka ingår att kolla syra-basbalansen i de regelbundna provtagningar som görs på dessa personer.

 • Det är njurarna som styr Ph-balansen/syra-basbalansen i blodet genom att släppa eller hålla igen väteioner beroende på blodets surhetsgrad. För en person som är njursjuk är det väldigt viktigt att hålla en så välreglerad syra-basbalans som möjligt då gränsen är väldigt snäv. Som njursjuk är det inte bra att experimentera själv. För njursjuka ingår att kolla syra-basbalansen i de regelbundna provtagningar som görs på dessa personer.

 • Är det ngn som vet hur är det med sodabikarbonat-sköljningar för halsmandlar och hals? Vilka proportioner? Har de ngn effekt på sinusit-inflammerade ihåligheter i huvudet?

 • Är det ngn som vet hur är det med sodabikarbonat-sköljningar för halsmandlar och hals? Vilka proportioner? Har de ngn effekt på sinusit-inflammerade ihåligheter i huvudet?

 • När man blivit litet äldre slappas stängningsmekanismen mellan nedre delen av matstrupen och magsäcken Det kallas för cardiainsufficiens. Då kommer saltsyra från magen upp och irriterar matstrupens slemhinna. Då får man halsbränna. Vidare kan man få smärtor bakom bröstbenet, som kan vara mycket plågsamma och som kan förväxlas med smärtor vid hjärtinfarkt. Slutligen kan slemhinneirritationen reta vagusnerven och via den ge exempelvis besvärlig hosta. Man kan ta medicinen Gaviscon, som bildar en slemplugg och hindrar magsaften att stötas tillbaka till matstrupen. Vidare kan man neutralisera magsyran med något basiskt medel exempelvis bikarbonat. Bikarbonat och magens saltsyra bildar kolsyra ( man rapar) men tyvärr också koksalt, vilket man ju inte skall äta för mycket av. Att ge bikarbonat till småbarn är tämligen olämpligt. Fö finns ju andra medel som binder saltsyra eller hämmar produktionen av saltsyra, men det blir litet för långt att utveckla här

 • När man blivit litet äldre slappas stängningsmekanismen mellan nedre delen av matstrupen och magsäcken Det kallas för cardiainsufficiens. Då kommer saltsyra från magen upp och irriterar matstrupens slemhinna. Då får man halsbränna. Vidare kan man få smärtor bakom bröstbenet, som kan vara mycket plågsamma och som kan förväxlas med smärtor vid hjärtinfarkt. Slutligen kan slemhinneirritationen reta vagusnerven och via den ge exempelvis besvärlig hosta. Man kan ta medicinen Gaviscon, som bildar en slemplugg och hindrar magsaften att stötas tillbaka till matstrupen. Vidare kan man neutralisera magsyran med något basiskt medel exempelvis bikarbonat. Bikarbonat och magens saltsyra bildar kolsyra ( man rapar) men tyvärr också koksalt, vilket man ju inte skall äta för mycket av. Att ge bikarbonat till småbarn är tämligen olämpligt. Fö finns ju andra medel som binder saltsyra eller hämmar produktionen av saltsyra, men det blir litet för långt att utveckla här

 • @Jenny. Har du försökt att äta fikon för dina problem med magen? Dina tarmar kommer inte att “jäsa” med den lilla dos bikarbonat som rekommenderas, men tänk på att du ska dricka det 2 timmar före eller 2 timmar efter måltid. Byt vårdmottagning så kanske du får mer förstående personal.

 • @Jenny. Har du försökt att äta fikon för dina problem med magen? Dina tarmar kommer inte att “jäsa” med den lilla dos bikarbonat som rekommenderas, men tänk på att du ska dricka det 2 timmar före eller 2 timmar efter måltid. Byt vårdmottagning så kanske du får mer förstående personal.

 • Om det används som bakpulver etc. hur reagerar magen på det? Speciellt om man har magproblem som, gaser, uppblåst mage etc. Jag har problem med diarréer, förstoppningar. Är rädd att tarmarna skall bli ännu större om jag intar bikarbonat. Finns det någon information om detta?

  Jag får ingen hjälp alls av vården, däremot får jag bara enorma problem av dem. De är hånfulla och kränker mig…

  • Hej Jenny! Mitt tips till dig är att börja dagen med: Första du gör på morgonen är att pressa en halv eco citron och drick. Testa en vecka och se resultat. Hjälper det inte så är mitt tips att börja med forever livings Aloevera dryck. Önskar dig all lycka. (vill du ha närmare beskrivning på varför det kan hjälpa så svarar jag gärna via mail.)
   Kram

 • Om det används som bakpulver etc. hur reagerar magen på det? Speciellt om man har magproblem som, gaser, uppblåst mage etc. Jag har problem med diarréer, förstoppningar. Är rädd att tarmarna skall bli ännu större om jag intar bikarbonat. Finns det någon information om detta?

  Jag får ingen hjälp alls av vården, däremot får jag bara enorma problem av dem. De är hånfulla och kränker mig…

  • Hej Jenny! Mitt tips till dig är att börja dagen med: Första du gör på morgonen är att pressa en halv eco citron och drick. Testa en vecka och se resultat. Hjälper det inte så är mitt tips att börja med forever livings Aloevera dryck. Önskar dig all lycka. (vill du ha närmare beskrivning på varför det kan hjälpa så svarar jag gärna via mail.)
   Kram

 • Jag har en manlig vän, 71 år, som för några år sedan efter influensa eller nåt fick andningssvårigheter. På VC kollade de och sa att han nog hade KOL eller i alla fall början till det. Han fick recept på det ena och det andra – återfick andningen.

  Jodå, han är rökare sedan massor av år men har minskat något. Nej, sluta kan han inte, säger han. Suck!

  Han tar varje morgon (nästan) bikarbonat, 1 tsk, i mycket vatten (> 3 dl) plus lite askorbinsyra, ibland pressad citron. Ibland blir det en gång till under dagen – beroende på väder och vind.

  Men han avstod från fler recept och skulle ha varit på koll i somras. Jodå, han lever och röker vidare … Dessutom intar han kolloidalt silver mellan varven. Och är inte längre livrädd för vitamineraler.

 • Jag har en manlig vän, 71 år, som för några år sedan efter influensa eller nåt fick andningssvårigheter. På VC kollade de och sa att han nog hade KOL eller i alla fall början till det. Han fick recept på det ena och det andra – återfick andningen.

  Jodå, han är rökare sedan massor av år men har minskat något. Nej, sluta kan han inte, säger han. Suck!

  Han tar varje morgon (nästan) bikarbonat, 1 tsk, i mycket vatten (> 3 dl) plus lite askorbinsyra, ibland pressad citron. Ibland blir det en gång till under dagen – beroende på väder och vind.

  Men han avstod från fler recept och skulle ha varit på koll i somras. Jodå, han lever och röker vidare … Dessutom intar han kolloidalt silver mellan varven. Och är inte längre livrädd för vitamineraler.

 • Skolmedicinen och cytostatika har inget intresse av att bota människor. Intresset från Läkemedelsfabrikanterna är en bart finansiellt . De försöker att hålla liv i patienterna, men inte mer än nätt och jämt. Döingar och friska människor ger inget krill i kassan
  Om fabrikanterna kunde ta patent på att folk promenerar skulle de göra det.

  Cytostatikan botar inte, den bara ger ett tillfälligt andrum och flyttar runt cancern. Den
  som vill bli botad av cancern måste söka sig nya vägar. En sak jag tror på det är bikarbonat.
  Jag får cellgifter, tar dom tillfälligt i brist på annat, men jag tar även dubbel dos av bikarbonat,
  tack vare det har jag inga biverkningar, men det får jag om jag inte tar bikarbonat
  Nu får vi se vad röntgen visar, ska dit i morgon

  Läkarna säger att cytostatikan kan förlänga levnaden, men den kan inte bota och ändå
  har de försökt ända sedan 40 talet och har kommit längre. Det tyder väl på att något är fel i kroppen. de kanske vet det, men behåller det för sig själva. De vill tjäna så mycket pengar som möjligt innan de kommer med något nytt

  När det gäller KOL medicin så finns det ett botemedel, men de säger att det tar 15 år
  innan det kan tas i bruk. Det tycker jag låter skumt. De vill väl dra ut så länge som möjligt
  för att höja priset. De stora finansiärerna som stödjer forskningen satsar bara pengar om
  de vet att de kan tjäna på det. Att de stöder forskningen betyder inte att de är några helgon.
  De är väl förr snikna finansmän

 • jag brukar använda bikarbonat när jag fick halsbränn från magen surstörde då jag ta vatten med en sked bakarbonat sen allt perfekt o borta halsbränn på länge kan blir 3 veckor….

 • Skolmedicinen och cytostatika har inget intresse av att bota människor. Intresset från Läkemedelsfabrikanterna är en bart finansiellt . De försöker att hålla liv i patienterna, men inte mer än nätt och jämt. Döingar och friska människor ger inget krill i kassan
  Om fabrikanterna kunde ta patent på att folk promenerar skulle de göra det.

  Cytostatikan botar inte, den bara ger ett tillfälligt andrum och flyttar runt cancern. Den
  som vill bli botad av cancern måste söka sig nya vägar. En sak jag tror på det är bikarbonat.
  Jag får cellgifter, tar dom tillfälligt i brist på annat, men jag tar även dubbel dos av bikarbonat,
  tack vare det har jag inga biverkningar, men det får jag om jag inte tar bikarbonat
  Nu får vi se vad röntgen visar, ska dit i morgon

  Läkarna säger att cytostatikan kan förlänga levnaden, men den kan inte bota och ändå
  har de försökt ända sedan 40 talet och har kommit längre. Det tyder väl på att något är fel i kroppen. de kanske vet det, men behåller det för sig själva. De vill tjäna så mycket pengar som möjligt innan de kommer med något nytt

  När det gäller KOL medicin så finns det ett botemedel, men de säger att det tar 15 år
  innan det kan tas i bruk. Det tycker jag låter skumt. De vill väl dra ut så länge som möjligt
  för att höja priset. De stora finansiärerna som stödjer forskningen satsar bara pengar om
  de vet att de kan tjäna på det. Att de stöder forskningen betyder inte att de är några helgon.
  De är väl förr snikna finansmän

 • jag brukar använda bikarbonat när jag fick halsbränn från magen surstörde då jag ta vatten med en sked bakarbonat sen allt perfekt o borta halsbränn på länge kan blir 3 veckor….

 • Bikarbonat kan användas till hur mycket som helst verkar det som:
  http://www.kostdemokrati.se/margareta/2013/09/02/vad-ar-bikarbonat-nahco3/

  Enl. denna källa så innehåller både Santa Maria och Dr Oetker aluminium.
  Eller snarare aluminiumrester från tillverkningen:
  “För övrigt har jag förstått att de vanligaste bikarbonatmärkena kan ha aluminiumkontamination. D v s att man använt kärl gjorda av aluminium vid tillverkningen”
  (http://www.areskog.se/naturens-skonhet-gifter-och-deodorant/)

  Då det inte rör sig om tillsatt aluminum så borde det inte vara allt för farligt eller?

  Här kan man få tag på rent bikarbonat enl. areskog:
  http://www.hightechscandinavia.se/index.php?id_product=153&controller=product

  Jag tänkte prova att göra min egen deodorant enl:
  http://www.wesupportorganic.com/2013/12/how-to-make-long-lasting-organic.html

  ska bli intressant att se hur den blir och hur den klarar av uppgiften.
  Om det blir bra så kommer jag framöver köra på hightech’s bikarbonat

  Arrowroot hittas på veganlife.se:
  http://veganlife.se/product.html/arrowroot-suma?category_id=42

 • Bikarbonat kan användas till hur mycket som helst verkar det som:
  http://www.kostdemokrati.se/margareta/2013/09/02/vad-ar-bikarbonat-nahco3/

  Enl. denna källa så innehåller både Santa Maria och Dr Oetker aluminium.
  Eller snarare aluminiumrester från tillverkningen:
  “För övrigt har jag förstått att de vanligaste bikarbonatmärkena kan ha aluminiumkontamination. D v s att man använt kärl gjorda av aluminium vid tillverkningen”
  (http://www.areskog.se/naturens-skonhet-gifter-och-deodorant/)

  Då det inte rör sig om tillsatt aluminum så borde det inte vara allt för farligt eller?

  Här kan man få tag på rent bikarbonat enl. areskog:
  http://www.hightechscandinavia.se/index.php?id_product=153&controller=product

  Jag tänkte prova att göra min egen deodorant enl:
  http://www.wesupportorganic.com/2013/12/how-to-make-long-lasting-organic.html

  ska bli intressant att se hur den blir och hur den klarar av uppgiften.
  Om det blir bra så kommer jag framöver köra på hightech’s bikarbonat

  Arrowroot hittas på veganlife.se:
  http://veganlife.se/product.html/arrowroot-suma?category_id=42

 • Jag tar cellgifter mot cancer. 1:a behandlingen hade jag biverkningar,
  sår i mun och ont i svalg. 2:a behandlingen började jag ta dubbel dos av
  bikarbonat. det vill säga 1 tesked till ett glas vatten 2 ggr per dag, det resulterade
  i att jag har inga biverkningar alls, de bara försvann, lite ont i skallen och lite trött
  men det är ju normalt när man går på cellgifter. Ska göra 3 behandlingar, vi får se då
  på röntgen om det har gjort någon nytta.. Tänker fortsätta med bikarbonat

 • Jag tar cellgifter mot cancer. 1:a behandlingen hade jag biverkningar,
  sår i mun och ont i svalg. 2:a behandlingen började jag ta dubbel dos av
  bikarbonat. det vill säga 1 tesked till ett glas vatten 2 ggr per dag, det resulterade
  i att jag har inga biverkningar alls, de bara försvann, lite ont i skallen och lite trött
  men det är ju normalt när man går på cellgifter. Ska göra 3 behandlingar, vi får se då
  på röntgen om det har gjort någon nytta.. Tänker fortsätta med bikarbonat

 • Jag har använt bikarbonat så i 7 år. Mycket bra för många saker. Men OBS! Bikarbonat neutraliserar saltsyran i magsäcken. Det måste gå kanske 3 timmar efter en måltid innan man kan ta bikarbonat. En forskarstudie visade att 90% av de 200 mänskliga försökskaninerna som fick bikarbonat för nära en måltid ådrogs livslånga matallergier. Dessutom får man svampöverväxt parasiter mm om man har för dålig saltsyra. Så använd inte bikarbonat på fel sätt! Om bikarbonatlösningen är för stark så har den en etsande (skadlig) effekt på tarmslemhinnan. Själv tar jag varje morgon 1 kryddmått i 7 deciliter av mitt sura brunnsvatten (ph 4.9). Men det är för lite om man är riktigt sur. I början körde jag med nästan 1 tesked till samma mängd vatten. Nåja, jäkligt bra är det. Särskilt om man är trött i skallen på morgonen. Gärna med ett kvarts kryddmått ascorbinsyra.

  Ha de gött!

 • Jag har använt bikarbonat så i 7 år. Mycket bra för många saker. Men OBS! Bikarbonat neutraliserar saltsyran i magsäcken. Det måste gå kanske 3 timmar efter en måltid innan man kan ta bikarbonat. En forskarstudie visade att 90% av de 200 mänskliga försökskaninerna som fick bikarbonat för nära en måltid ådrogs livslånga matallergier. Dessutom får man svampöverväxt parasiter mm om man har för dålig saltsyra. Så använd inte bikarbonat på fel sätt! Om bikarbonatlösningen är för stark så har den en etsande (skadlig) effekt på tarmslemhinnan. Själv tar jag varje morgon 1 kryddmått i 7 deciliter av mitt sura brunnsvatten (ph 4.9). Men det är för lite om man är riktigt sur. I början körde jag med nästan 1 tesked till samma mängd vatten. Nåja, jäkligt bra är det. Särskilt om man är trött i skallen på morgonen. Gärna med ett kvarts kryddmått ascorbinsyra.

  Ha de gött!

 • Har haft ihållande slemhosta lääänge… Är gravid å är osäker på om ja kan göra en bikarbonatkur… Nån som vet?!

 • Har haft ihållande slemhosta lääänge… Är gravid å är osäker på om ja kan göra en bikarbonatkur… Nån som vet?!

 • Många kroppsliga problem är egentligen en emotionell spegling och kan nås via den alle´n.
  Den emotionella strukturen är som en stapel av emotioner, där emotionerna ligger staplade i en exakt ordning. Detta ser en vaken terapeut lätt. Mellan emotionen antagonism och hat ligger smärta och den fungerar som en skiljelinje, som man ogärna går över eftersom man återupplever smärtan, vare sig resan är upp eller nedåt på emotionsstegen. Här kan svaret på kroniskt lidande ligga.
  Om man nu “attackerar” ett kroppsligt problem som emotionell återspegling, kan en reduktion av problemet ske mycket snabbt. Det kan liknas vid en urladdning av en kondensator. Det kan handla om sekunder. Terapin Emofree (EFT) är gratis på internet att ladda hem och är en gör-det-själv teknik.
  Vad gäller emotionsstegen kan en sökning på “emotional tonescale” vara intressant.

 • Många kroppsliga problem är egentligen en emotionell spegling och kan nås via den alle´n.
  Den emotionella strukturen är som en stapel av emotioner, där emotionerna ligger staplade i en exakt ordning. Detta ser en vaken terapeut lätt. Mellan emotionen antagonism och hat ligger smärta och den fungerar som en skiljelinje, som man ogärna går över eftersom man återupplever smärtan, vare sig resan är upp eller nedåt på emotionsstegen. Här kan svaret på kroniskt lidande ligga.
  Om man nu “attackerar” ett kroppsligt problem som emotionell återspegling, kan en reduktion av problemet ske mycket snabbt. Det kan liknas vid en urladdning av en kondensator. Det kan handla om sekunder. Terapin Emofree (EFT) är gratis på internet att ladda hem och är en gör-det-själv teknik.
  Vad gäller emotionsstegen kan en sökning på “emotional tonescale” vara intressant.

 • Man kan använda lite bikarbonat tillsammans med surdeg när man bakar bröd. Bikarbonat minskar sura smaken och skonsam mot balongmagen.

 • Man kan använda lite bikarbonat tillsammans med surdeg när man bakar bröd. Bikarbonat minskar sura smaken och skonsam mot balongmagen.

 • Hej igen, googlade runt lite och det verkar vara bakpulver som innehåller aluminium (natriumaluminiumsulfat) och inte bikarbonat.

 • @Conny
  Intressant! Jag har själv “gått på” KaniBas under en längre tid (en kur) och har blivit helt fri från besvär med bla magen (Aloe Vera tror jag också det innehåller). Jag fortsatte sedan köpa Kanibas och ta ett glas om dagen, det är inte särskilt billigt men man känner att det är otroligt bra. Att balansera PH-värdet är väldigt viktigt, och grundläggande i allt cancerförebyggande. Hälsa Fredrik.

 • Hej igen, googlade runt lite och det verkar vara bakpulver som innehåller aluminium (natriumaluminiumsulfat) och inte bikarbonat.

 • http://www.kani.se kan man hitta produkter för pH-balansering. En av deras produkter, KaniBas Vital, innehåller natriumbikarbonat som största ingrediens. Produkten innehåller även andra salter av magnesium, kalium och kalcium. Inget aluminium.

 • Är det säkert att det inte bara är bakpulver som innehåller aluminium ? Skall spana efter oetker.

  Jag är kanske lite cynisk med att tro att bikarbonat skall bli förbjudet, men allt som är riktigt bra skall ju bort och botar man cancer är det ju verkligen ett hot mot pillermaffian. En basisk miljö är ju ett måste för att cancern skall få en miljö där den inte kan leva.

  Kanske att man listigt fasar ut det på sikt….

 • De flesta bikarbonat innehåller aluminium, inte så bra eller kanske just därför det funkar? Dr oeteker är aluminiumfritt dock.

 • Undrar om bikarbonat kan förbjudas eller klassas som läkemedel så att det måste skrivas ut av en läkare. Vi får se. Problemet för de som inte vill att folk ska bota sig själva med enkla billiga lättillgängliga medel är väl att det blir för stora problem för bagarna, men det är klart bagarna kan ju få dispens så att de kan baka kakor.

  Kanske bagarna hemliga framtida verksamhet blir att sälja bikarbonat.

  Janne, jag uppfattade det som om att njurarna kan få problem med ökad mängd natrium i blodet. Stämmer inte det?

 • @Conny
  Intressant! Jag har själv “gått på” KaniBas under en längre tid (en kur) och har blivit helt fri från besvär med bla magen (Aloe Vera tror jag också det innehåller). Jag fortsatte sedan köpa Kanibas och ta ett glas om dagen, det är inte särskilt billigt men man känner att det är otroligt bra. Att balansera PH-värdet är väldigt viktigt, och grundläggande i allt cancerförebyggande. Hälsa Fredrik.

 • http://www.kani.se kan man hitta produkter för pH-balansering. En av deras produkter, KaniBas Vital, innehåller natriumbikarbonat som största ingrediens. Produkten innehåller även andra salter av magnesium, kalium och kalcium. Inget aluminium.

 • Är det säkert att det inte bara är bakpulver som innehåller aluminium ? Skall spana efter oetker.

  Jag är kanske lite cynisk med att tro att bikarbonat skall bli förbjudet, men allt som är riktigt bra skall ju bort och botar man cancer är det ju verkligen ett hot mot pillermaffian. En basisk miljö är ju ett måste för att cancern skall få en miljö där den inte kan leva.

  Kanske att man listigt fasar ut det på sikt….

 • De flesta bikarbonat innehåller aluminium, inte så bra eller kanske just därför det funkar? Dr oeteker är aluminiumfritt dock.

 • Undrar om bikarbonat kan förbjudas eller klassas som läkemedel så att det måste skrivas ut av en läkare. Vi får se. Problemet för de som inte vill att folk ska bota sig själva med enkla billiga lättillgängliga medel är väl att det blir för stora problem för bagarna, men det är klart bagarna kan ju få dispens så att de kan baka kakor.

  Kanske bagarna hemliga framtida verksamhet blir att sälja bikarbonat.

  Janne, jag uppfattade det som om att njurarna kan få problem med ökad mängd natrium i blodet. Stämmer inte det?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *