Jag botade min svåra slemhosta med bikarbonat

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 25 november 2013
- Torbjörn Sassersson

BikarbonatVarje år brukade jag hosta mig igenom vintrana med en periodvis mycket djup hosta som framkallade kräkreflexer. I hals och övre andningsvägar fanns ett ofärgat, klart och extremt segt slem, som jag misstänkte var mykoplasma. Bikarbonat var räddningen. 

Text: Torbjörn Sassersson | Uppdaterad: 22 feb 2016

Denna slemhosta brukade alltid efterfölja en vanlig förkylning.

Vintern 2012 hörde jag talas om natirumbikarbonat och teorin bakom bikarbonatets effektivitet mot infektioner handlar om att höja kroppens PH-värde eftersom virus, bakterier och svamp generellt gillar en sur livsmiljö. För dessa mikroorganismer är en sur kroppsmiljö en signal från en kropp som påbörjat en nedbrytningsprocess.

Resultat med bikarbonat genom test och erfarenhet

Jag satte kvickt igång med bikarbonatbehandling och kuren var en halv tesked bikarbonat i ett glas vatten tre gånger per dag. Jag tog doserna en timme före eller efter måltiderna för att inte störa matsmältningen. Efter bara tre dagar hade hostan mirakulöst försvunnit. Jag gjorde då misstaget att sluta ta natriumbikarbonat varpå hostan kom tillbaka, men symptomen var mildare.

ArcanumSkolan 2024

Jag tog en ny bikarbonatkur och hostan försvann igen efter 2-3 dagar. Återigen slutade jag ta bikarbonat varpå hostan återvände igen, denna gång var den ännu mildare. Efter en tredje tredagarskur var jag helt botad.

Kur med bikarbonat

Ta dosen en halv till en hel tesked bikarbonat en timme före eller efter varje måltid tre gånger per dag. Fortsätt ta doser ytterligare två dagar efter att hostan försvunnit för att säkra att mikroorganismerna inte får fäste i slemhinnorna igen.

Swisha Sassersson 5 krBeprövad erfarenhet visar att du inte bör ta bikarbonat längre än 2 veckor och inte om du har nedsatt njurfunktion.

Jag använder det aluminiumfria bikarbonatet från Dr Oetker [det påstås vara aluminiumfritt].

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq