Jag botade min svåra slemhosta med bikarbonat

56
60402

BikarbonatVarje år brukade jag hosta mig igenom vintrana med en periodvis mycket djup hosta som framkallade kräkreflexer. I hals och övre andningsvägar fanns ett ofärgat, klart och extremt segt slem, som jag misstänkte var mykoplasma. Bikarbonat var räddningen. 

Text: Torbjörn Sassersson | Uppdaterad: 22 feb 2016

Denna slemhosta brukade alltid efterfölja en vanlig förkylning.

Vintern 2012 hörde jag talas om natirumbikarbonat och teorin bakom bikarbonatets effektivitet mot infektioner handlar om att höja kroppens PH-värde eftersom virus, bakterier och svamp generellt gillar en sur livsmiljö. För dessa mikroorganismer är en sur kroppsmiljö en signal från en kropp som påbörjat en nedbrytningsprocess.

Resultat med bikarbonat genom test och erfarenhet

Jag satte kvickt igång med bikarbonatbehandling och kuren var en halv tesked bikarbonat i ett glas vatten tre gånger per dag. Jag tog doserna en timme före eller efter måltiderna för att inte störa matsmältningen. Efter bara tre dagar hade hostan mirakulöst försvunnit. Jag gjorde då misstaget att sluta ta natriumbikarbonat varpå hostan kom tillbaka, men symptomen var mildare.

Jag tog en ny bikarbonatkur och hostan försvann igen efter 2-3 dagar. Återigen slutade jag ta bikarbonat varpå hostan återvände igen, denna gång var den ännu mildare. Efter en tredje tredagarskur var jag helt botad.

Kur med bikarbonat

Ta dosen en halv till en hel tesked bikarbonat en timme före eller efter varje måltid tre gånger per dag. Fortsätt ta doser ytterligare två dagar efter att hostan försvunnit för att säkra att mikroorganismerna inte får fäste i slemhinnorna igen.

Swisha Sassersson 5 krBeprövad erfarenhet visar att du inte bör ta bikarbonat längre än 2 veckor och inte om du har nedsatt njurfunktion.

Jag använder det aluminiumfria bikarbonatet från Dr Oetker [det påstås vara aluminiumfritt].

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat


 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

56 KOMMENTARER

 1. Frågan är om det bara handlar om att kroppens ph-värde förbättras? Det kan också vara att om man har sur mage (överskott magsyra), så kan i vissa fall denna magsyran gå upp genom magmunnen (läckage) och inandas genom luftstrupen och skapa slem och irritation. Jag själv har fått astmaliknande symptom av detta fenomen!
  Bikarbonat har som bekant en neutraliserande effekt på magsafterna varvid luftrören får en vilopaus.
  När man avslutar bikarbonatkuren kommer problemen snart tillbaka.

  • Kolla upp Medical Medium. Han är ett medicinskt medium och har en gratis Pod på Sound Cloud. Han pratar om att vi får ammoniak-gas som vandrar genom kroppens vävnader och kommer upp i munnen på natten. Du kan vara låg på HLC (hydrocloric acid alltså magsyra) och ändå ha problem med ”sura uppstötningar” och liknande pga ammoniaken. Magens syra har många olika blandningar av safter som forskarna inte upptäkt än.

   Hans böcker finns på Adlibris.se 🙂

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här