Kometen ISON förstördes i solen meddelar NASA

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 29 november 2013
- Torbjörn Sassersson red.

ISONKometen ISON som många astronomer världen över trodde kunde bli århundradets komethändelse blev en flopp. Den försvann som som en fjärt i världsrymden när den for in i solens extremt heta atmosfär. Det blir inget decemberspektakel på himlen. 

“These images from NASA’s Solar Terrestrial Relations Observatory and the ESA/NASA Solar and Heliospheric Observatory show Comet ISON growing dim as it made the journey around the sun. The comet was not visible at all in NASA’s Solar Dynamics Observatory. The comet is believed to have broken up and evaporated.”

“While this means that Comet ISON will not be visible in the night sky in December, the wealth of observations gathered of the comet over the last year will provide great research opportunities for some time. One important question will simply be to figure out why it is no longer visible.”

Intro:Torbjörn Sassersson

Läs mer: Comet ISON Fizzles as it Rounds the SunSå här kan du stötta Newsvoice

Tags: ISONNASA
Stöd NewsVoice 2024
 • Här är en bra blogg med bilder och info!

  http://www.planetary.org/blogs/emily-lakdawalla/2013/comet-ison-live-blog.html
  På en rörlig bild där så ser man Jupiter och jämför man solen och Jupiter med ISON så kan man tvivla på att en klump på 2 kilometrar i diameter (trots sin svans/coma) skulle synas så mycket i förhållande!? En trailer för Discovery eller Nature:s dokumentär om ISON säger speakern: big as Australia…

  Så, färdigspammat! 🙂

 • ISON har enligt ryskt observation ändrat kurs och hastighet, enligt dem så kan vi förvänta oss påhälsning i form av meteoritregn och eventuella nedslag! Se länkar:

  http://translate.google.it/translate?sl=ru&tl=en&js=n&prev=_t&hl=it&ie=UTF-8&u=http://www.itar-tass.com/spb-news/799733&act=url

  http://www.itar-tass.com/spb-news/799733

  http://beforeitsnews.com/space/2013/11/itar-tass-russia-ison-slowing-down-changed-directions-2470894.html

  Ja det här blir spännande, ingen har någon som helst aning och det behövs några dagar till för att se hur ISON beter sig och vilken riktning/hastighet ISON har!
  Ta det med en nypa salt, ingen vet, om inte annat så slipper vi kanske köpa nyårsraketer!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *