Oleum Basileum botar slemansamling i luftrören vid förkylning

8

Oleum-BasileumVid förkylning med slemproblem som sätter sig i luftrören har det blivit en standardbehandling för mig att använda Oleum Basileum som innehåller eteriska aromatiska växtoljor. Det är mycket effektivt för att få upp allt slem.

Behandling
Jag brukar koka upp en halv liter vatten i en kastrull, hälla in en eller två droppar Oleum Basileum, hålla huvudet strax ovanför kastrullen och sedan täcka över med en handduk. Bäst är att stänga ögonen. Under handduken andas man in de eteriska oljorna och de luktar mycket gott, även om det känns beskt i munnen. Jag andas in oljorna genom både munnen och näsan under ett par minuter. Därefter upprepar jag proceduren 2 gånger och varje gång fyller jag på med 1 eller 2 droppar olja.

oleum-basileum-10-ml-0Effekten kommer snabbt
Upp kommer slemmet. Man snyter sig och hostar. Allt lossnar. Man blir inte botad från förkylningen, men hostan lindras och man botar definitivt slemansamlingarna i luftrör och näsa.

Du kan ta behandlingen 2-3 gånger per dag och en gång på natten om det behövs. Vitapost som säljer Oleum Basileum på webben rekommenderar även att oljan kan droppas på bastustenarna vid bastubad eller att oljan droppas på en näsduk som man kan andas igenom.

Jag rekommenderar att du kombinerar denna behandling med att dricka något lämpligt örtte.

Oleum Basileum består av en oljeblandning bestående av: pepparmyntolja, eukalyptusolja, kajeputolja, vintergrönolja, enbärsolja och kryddnejlikeolja.

Oleum Basileum säljs via AB Atoma (ombud) och finns på vissa apotek. Produkten blev omklassificerad 2012 från naturläkemedel till växtbaserat läkemedel enligt AB Atoma som säljer produkten till apoteken.

Text. Torbjörn Sassersson


Relaterat

Pricerunner om Oleum Basileum

AB Atoma om Oleum Basileum


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

8 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Janne
1 november 2013 kl 20:50

Ja Ruben när det gäller störningar/obalanser som ger sig uttryck i sjukdomar som KOL, astma o.d. så behöver det inte alltid ligga rökning till grund för dessa, precis som du skrev.
Lungan i TCM är ju kopplad till sorg och har den drabbade råkat ut för kraftig (själslig sorg) så kan det mycket väl utvecklas till KOL, astma och andra liknande åkommor. Det kan även vara obalanser kopplade till tjocktarmen då tjocktarmsmeridianen och lungmeridianen är parmeridianer. Likaså kan obalanser i lungmeridianen ge störningar i tjocktarmsmeridianen. Ja det går att utveckla mer än så, allting hänger i kropp och själ hänger ihop.

Mayne Sundewall-Hopkins
Gäst
1 november 2013 kl 20:45

I MITT MEDICINSKÅP …har jag, förutom Oleum Basileum, en hel radda saker som kan komma till pass vid infektioner, inflammationer eller småskador. Vid övre luftvägsinfektion använder jag ofta en yogakanna med havssalt upplöst i varmt (kroppstemp) vatten att skölja näsa/hals med – mycket effektivt (pipen i näsan ..stå över handfat!). Vid begynnande halsont väljer min man att pressa en halv citron i ett glas, fyller på med hett vatten, rör i 1 tsk Manuka-honung och toppar det hela med en skvätt whiskey (..höjer temp. om man har feber) vid sänggåendet. När jag ser honom pyssla med det där känner jag mig genast lite ‘hostig’ – så får också ‘medusin’. Nästa morgon mår han bra igen ..o’ jag me’. ;( Nästa kur måste man förbereda i god tid – tror det är ett av Maria Trebens många recept. Man behöver en halvflaska cognac – spara flaskan! (..har provat med vodka, eftersom ‘renare’, men funkade inte lika bra) som man häller över i en tom helflaska (helst mörkt glas). Sedan pular man i halvskurna (så att man kan få ut dem igen senare) vitlöksklyftor – totalt 3 huvuden om stora ..annars 4. De behöver ej vara skalade men skalade klyftor är enklare att använda i matlagningen efteråt. Detta ska marinera på mörk plats (köksskåp) i 10 dygn. Därefter häller man tillbaka vätskan i halvflaskan (märkt ..t. ex. ‘brandy/garlic remedy’) som förvaras i medicinskåpet. Hållbart länge ..fast korken kan klibba fast om oanvänd. Jag öppnar då med hjälp av en gammal nötknäckare (fiffigt va’!) eller en fuktig handduk. Anteckna datum – lätt att glömma. Jag har glömt ibland ..men tycks funka lika bra om marinerat längre. De halva vitlöksklyftorna förvarar jag i glasburk i kylskåpet – gott i såser, buljong, grytor och soppor. Man tar 1tsk av kuren i lite vatten ..vid behov. I regel gör jag en kur om året. Utom förra året då våra nya grannar blev snuviga stup i kvarten – så blev 2 kurer. Nu har de fått receptet!! Det finns mycket man kan göra själv för att ‘stämma i bäcken’… Man kan t. ex. använda ‘Poor Man’s Medicine’, d.v.s. Kålbandage, vid stukingar, led- eller muskel- inflammationer, infekterade sår etc. Kålbandage (..ännu en av Maria T’s kurer om jag minns rätt) har jag använt i åratal – helt fantastiskt ..smärtlindring inom 20 minuter!! Dessutom är vitkål billigt och lätt att använda. Enklare kan det inte bli – och man… Read more »

ruben
ruben
Gäst
1 november 2013 kl 20:39

Håller med dej Janne! Själslig obalans har nog stor del i mycket. Hörde nyligen om en i bekantskapskretsen som fått allvarlig KOL men aldrig rökt i hela sitt liv. Hur mycket vet man egentligen om något? Kanske diagnosen KOL är modernt begrepp och fanns förr, men kallades för annat? Jag har inte kollat det.

Janne
1 november 2013 kl 20:14

Vill bara tillägga att sjukdomar även kan uppkomma på flera plan än så. Vi får inte glömma det mentala och emotionella som även de har en mycket stor inverkan på vår hälsa, speciellt då på psykiska åkommor men även fysiska.
Allting hänger samman och bildar en helhet, blir det för mycket eller för litet av något blir det obalanser som om de är för stora i slutändan kan resultera i sjukdom.
Människan är dock utrustad med en lång rad olika självläkningssystem för att vi med ofta ganska enkla medel ska kunna bli friska igen.
ALL självläkande kraft finns i naturen och vi människor är en del av den.

Notera att det även finns människor som lever mycket goda hälsosamma liv utan fysisk föda i form av mat. Metoden kallas Bi Gu och är känd sedan många tusen år tillbaka inom den traditionella kinesiska medicinen. För den som är mer intresserad av Bi Gu finns mer att läsa här på denna länk: http://www.tiangong.de/sv/uebungssystem/bigu/

ruben
ruben
Gäst
1 november 2013 kl 19:55

Har alltid haft den uppfattningen. Om vi får sjukdomar, så beror det på någon brist pga. vi kommit bort från det naturliga eller att vi blivit exponerade för mycket av något onaturligt ( kost, strålning, kemiska gifter ). Så all läkning kan naturens ämnen ge, men kunskapen har inte tagits till vara och utvecklats naturligt från där den en gång var. Det handlar även om kosten som borde vara “en naturlig” grund för hälsa. Så fram för natur läkemedel och naturlig ekologisk kost. Det är nog inte svårare än så tror jag.

Mayne Sundewall-Hopkins
Gäst
1 november 2013 kl 17:56

Kosten inte att förglömma! Det mesta av vad vi behöver för att hålla våra oss friska finns i vår föda – om den är odlad utan gifter och syntetiska ämnen förstås!

Sassersson
Sassersson
Gäst
1 november 2013 kl 16:08

Instämmer.

I naturen finns alla läkande substanser vi behöver. Det är därför läkemedelsindustrin försöker syntetisera allt läkande i naturens eget apotek.

Ovanpå naturmedicinerna finns de självläkande mekanismerna. Om man tex skär sig läker snittet av sig självt och kroppen drabbas ständigt av cancerceller som immunförsvaret lika ständigt eliminerar.

Utöver de självläkande mekanismerna har vi placebo, psykets läkande kraft på kropp och psyke.

Lägg dessutom till de fantastiska kosttillskotten som ger oss de vitaminer, mineraler och andra ämnen som dagens snabbväxande grödor blivit berövade på.

Allt detta är idag allmänt känd baskunskap fastställd genom vetenskap ock beprövad erfarenhet.

Janne
1 november 2013 kl 13:27

Intressant, kan tänka mig det fungerar mycket bra. Något annat som även brukar fungera mycket bra flytande D-vitamin, lindblomste samt Echinacea. Man får inte heller glömma vitlöken, vår otroligt kraftfulla naturliga läkeväxt som har förmågan att bota det mesta, både “obotliga sjukdomar” och andra.
Ja det finns en hel djungel av naturliga saker att använda sig av…
ALL läkande kraft finns i naturen!!!