Oleum Basileum botar slemansamling i luftrören vid förkylning

publicerad 1 november 2013
- av Torbjörn Sassersson red.

Oleum-BasileumVid förkylning med slemproblem som sätter sig i luftrören har det blivit en standardbehandling för mig att använda Oleum Basileum som innehåller eteriska aromatiska växtoljor. Det är mycket effektivt för att få upp allt slem.

Behandling
Jag brukar koka upp en halv liter vatten i en kastrull, hälla in en eller två droppar Oleum Basileum, hålla huvudet strax ovanför kastrullen och sedan täcka över med en handduk. Bäst är att stänga ögonen. Under handduken andas man in de eteriska oljorna och de luktar mycket gott, även om det känns beskt i munnen. Jag andas in oljorna genom både munnen och näsan under ett par minuter. Därefter upprepar jag proceduren 2 gånger och varje gång fyller jag på med 1 eller 2 droppar olja.

oleum-basileum-10-ml-0Effekten kommer snabbt
Upp kommer slemmet. Man snyter sig och hostar. Allt lossnar. Man blir inte botad från förkylningen, men hostan lindras och man botar definitivt slemansamlingarna i luftrör och näsa.

Du kan ta behandlingen 2-3 gånger per dag och en gång på natten om det behövs. Vitapost som säljer Oleum Basileum på webben rekommenderar även att oljan kan droppas på bastustenarna vid bastubad eller att oljan droppas på en näsduk som man kan andas igenom.

Jag rekommenderar att du kombinerar denna behandling med att dricka något lämpligt örtte.

Oleum Basileum består av en oljeblandning bestående av: pepparmyntolja, eukalyptusolja, kajeputolja, vintergrönolja, enbärsolja och kryddnejlikeolja.

Oleum Basileum säljs via AB Atoma (ombud) och finns på vissa apotek. Produkten blev omklassificerad 2012 från naturläkemedel till växtbaserat läkemedel enligt AB Atoma som säljer produkten till apoteken.

Text. Torbjörn Sassersson


Relaterat

Pricerunner om Oleum Basileum

AB Atoma om Oleum Basileum