Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

Sladdlösa elbilar, trådlös elöverföring och makten över den fria energin

publicerad 25 november 2013
- Ivan Björn
Nikola Tesla - Fotograf okänd
Nikola Tesla - Fotograf okänd
Nikola Tesla – Fotograf okänd

KRÖNIKA: Häromdagen läste jag i en motortidning om en el-Volvo som ska massproduceras. Det stod att sladdlös överföring av el är det säkraste och mest pålitliga sättet att överföra energin på.

Text: Ivan Björn | Bild: År 1899 lyckades Nikola Tesla i sin experimentstation i Colorado Springs göra ett trådlös överföringsexperiment. 

Det var för ett bra tag sedan, som jag vill minnas, att det pratades om i Radio P1 att sladdlös överföring av el från en sändarpunkt till en mottagarpunkt var som helst i världen är fullt möjlig.

Genast gick mina tankar till Nikola Tesla. Jag vill minnas att jag såg en dokumentär om Nikola Tesla och att vid hans bortgång har alla patent och anteckningar försvunnit. Ur dokumentären fick jag en bild av Edison och hans bolag som bekämpade Tesla med alla möjliga medel.

Edison tjänade pengar på kopparkabel för att leda ström och därför förespråkade han likström som krävde så mycket kabel att i storstäder såg man knappt solen för alla ledningar.

Dessa uppfinningar är mycket gamla. Tesla förespråkade fri energi till alla, energin som finns naturligt i Universum. Detta bekämpades av makteliten under alla dessa år. I några andra dokumentären påstår man att människor som kommer på uppfinningar som förenklar livet och eliminerar beroendet blir antigen dödade eller hotade till livet.

Trots dessa uppfinningar är våra liv inte fria. Vi är hela tiden beroende av att köpa energin och det i form av mat, uppvärmning och transport. Detta gör att vi är beroende av leverantörer och därmed utnyttjade och beskattade av makten.

Teslas uppfinningar presenteras som en stor nyhet, som en stor framgång. Det är sorgligt. Jag tror nämligen att när makteliten släpper dessa uppfinningar så har de något ännu bättre på hyllan och det vi får är bara smulor ur det som egentligen finns att tillgå. Kampen om energin fortsätter och därmed också krig och förslavning av mänskligheten.

Text: Ivan Björn

Relaterad fördjupning


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq