Socialminister Göran Hägglund kanske kan be om ursäkt till vaccinskadade men vill inte hjälpa dem

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 24 november 2013
- Torbjörn Sassersson red.

Göran-HägglundDEBATT. Socialministern och KD-ledaren Göran Hägglund är beredd att ge de människor som drabbades av narkolepsi efter skandalmassvaccineringen mot svininfluensa en offentlig ursäkt, men han är inte beredd att hjälpa dem, skriver Svenska Dagbladet

Text: Torbjörn Sassersson | Uppdaterad: 17:54 24 nov 2013

När det blev klart att  det skadliga vaccinet Pandemrix mot svininfluensan gav narkolepsi lovade staten att vara generös, men det privata försäkringsbolaget Läkemedelsförsäkringen avgör summan och den landade på bara 50 000 kr per narkolepsidrabbad. Förutsättningen var dock att den drabbade måste ha rapporterat symptomen inom åtta månader från vaccinationstillfället.

Till SvD säger Göran Hägglund att han inte har några planer att hjälpa den grupp som inte får någon ersättning.

“Inte för närvarande, nej”, säger han.

10 miljoner kr i skadestånd per vaccinskadad i England

I England räknar en grupp advokater med att varje narkolepsiskadad ska få skadestånd motsvarande minst 10 miljoner kronor per person i en stämning mot GlaxoSmithKline. Hela 55 000 personer fick narkolepsi i England.

I Sverige är ett saboterat människoliv värt 50 000 kr eller kanske eventuellt en ursäkt från en Socialminister som inte har någon lust att hjälpa de som anmälde misstänkta vaccinationsskador för sent.

När Läkemedelsverket höll en presskonferens om Pandemrix och narkolepsi den 26 mars 2013 sa myndighetens talesman professor Ingemar Persson att verket ansåg att massvaccinationen av populationen var bra trots facit i hand. Svininfluensan var inte mer skadlig än en vanlig säsongsinfluensa och minst 200 personer fick av vaccinet narkolepsi exklusive ett stort mörkertal av skador av immunologisk och neurologisk karaktär som rapporterats från allmänheten, skador som Läkemedelsverket och ansvariga läkare valt att bortse från med svepande argument.

Text: Torbjörn SasserssonSå här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Alla vet hur de olympiska ringarna hänger ihop med varandra. Vi i Nackskadeförbundet har funnit ut att det tycks vara likadant med regeringskansliet och våra myndigheter!

  Antingen får vi samma svar på våra frågor oavsett vart vi sänder dem, eller så får vi inga svar alls.

  Kräver vi samtidigt med översända frågor ett diarienummer, så kan det hända att vi får ett sådant, men svaren vi krävt har på senare tid allt oftare uteblivit.

  Tidigare såg vi att våra meddelanden levererats till registrator på både social- och justtiedepartementen, men det tycks inte ske längre.

  Nu hänvisas till nya epostadresser, som skulle kunna användas, men när dessa nya adresser används kommer likafullt samma meddelanden om att även dessa adresser inte kan ta emot våra meddelanden!

  Har nuvarande regering gömt sig bakom “skyddande murar” mot sitt eget folk? Vill man där inte längre ha kontakt med “verklighetens folk” – de som tvingas leva med alla gamla och nytillkommande ofullkomliga regelverk vilkas tillkomst tycks ha haft endast ett syfte – att de skulle skydda samhällstoppen mot en tilltagande kritik från en drabbad allmänhet?

  Tror man i landets nuvarande regering att rätt väg för att kunna vinna valet 2014 skulle lyckas genom att tiga och inte vara mottaglig för kritik?

 • Hej igen ! Har skrivit av adressen rätt. Klippet visar sig inte här , men jag kan klicka upp de på min dator. Nåväl .. det handlar om detta : Skriv in på Google : SHOCKING Federal Reserve Bank admits they lost 9 Trillon Dollars ,,,, så kommer klippet upp !!!

 • Hej ! Var god kolla på denna klassiker…….. http://www.youtube.com/watch?v=-kCloq5F704 ,,,,, Något som jag också retar mig på nåt otroligt är ,, att i Amerika får t.ex. en polischef som gör för många misstag lappa bilar. Men här i Sverige blir de sparkade snett uppåt !!! Oj då har du ställt till det så här ????!!!!!!! Då får du bli ambassadör i … är faktiskt sant !!! Eller så får du bli landshövding.

 • Apropå flathet, lyssna på frågorna i slutet av denna presskonferens som Läkemedelsverket höll om narkolepsiskandalen. Väldigt snälla frågor i en nästan tom lokal på journalister. Notera att journalisterna frågar och sedan nöjer sig med det första svaret som professorn från LMV ger. Journalisterna liksom bara nickar, antecknar duktigt och blir nöjda direkt.

  Kanske de tror att de fortfarande går på gymnasiet och att de bara behöver anteckna vad farbror proffessorn säger för då får de bra betyg av redaktören på mainstream-tidningen de kommer ifrån.

 • Varför är svenska folket så mesiga ? Är det sant att i Ryssland skulle det bli en våldsam revolution för att skapa undergivna slavar men att det det skulle genomföras en oblodig revolution för att att uppnå samma sak i Sverige ? Dvs, the power that was, som bestämmer över all politik . Det verkar som om vi är helt hjärntvättade !! I Frankrike hade 800 traktorer tippat koskit utanför parlamentet…………

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *