Terry Evans i samarbete med kinesisk forskning på medvetandet

publicerad 29 november 2013
- av Torbjörn Sassersson red.

Terry EvansTerry Evans fortsätter sitt spännande samarbete med forskare i Kina vilka studerar medvetandet och hjärnan. Detaljerna kring projektet är inte kända för  NewsVoice, men Terry Evans skriver idag att han snart ska resa till Kina för att fortsätta projektet. 

Nästa vecka återvänder jag till Kina för att fortsätta med forskningen som startades tillsammans med ett kinesiskt universitet förra året. Jag känner mig uppspelt, men samtidigt lite nervös. Att sammanställa ett forskningsprogram kräver stora resurser i tid, pengar och åtagande. Det kommer definitivt bli en utmaning att se om jag kan möta kraven nu när detta projekt kommer att tas till nästa nivå.

Professorn ansvarig för forskningen tillbringade tre dagar hos mig i Fanthyttan i somras, tillsammans med en doktorand som också är involverad i programmet. Under tre dagar hade vi oändliga diskussioner om hur vi skulle kunna vidareutveckla detta forskningsprogram.

Jag tror, trots att denna forskning är i ett tidigt skede, att vetenskapsmän en dag kommer att kunna skapa teknologi som kan omvandla det som sker i ett arbetande mediums tankar till ett begripligt språk. Det tror jag skulle kunna bidra till att utveckla ny teknologi som skulle vara fördelaktig för vetenskap och medicin.

Läs hela artikeln på Terrys blogg