Veckans Affärer: Därför hotar Bitcoin bankerna

publicerad 18 november 2013
- av NewsVoice
Bitcoin - Foto: Crestock.com

Robin TeiglandVarför använder sig storbankerna av fula tricks mot de svenska Bitcoin-entreprenörerna och hur många svenskar äger egentligen Bitcoin? VA.se träffade forskaren Robin Teigland, docent vid Handelshögskolan i Stockholm,  för att få svar. 

Rewrite: NewsVoice | Foto: Robinteigland.com

“Jag har pratat med svenska Bitcoin-entreprenörer som har startat ‘exchanger’ (en sorts växlingscentraler) och de säger de mötts av en väldig ovilja från de större bankerna”, säger Robin Teigland till VA.se.

Entreprenörer meddelar att de har fått sina bankkonton frysta och att insatta pengar kommit bort. Bankerna erbjuder sig då att spåra pengarna mot en avgift. Enligt entreprenörerna gör bankerna så medvetet för att sätta käppar i hjulet för de som använder Bitcoins, skriver VA.se. Entreprenörerna säger dock att de mindre bankerna är betydligt mer positiva till Bitcoin, enligt Robin Teigland.

Teigland spekulerar i att bankerna ser Bitcoin som ett hot.

“Om jag kan skicka pengar till utlandet blixtsnabbt till en väldigt låg kostnad, medan både jag och mottagaren måste betala hundratals kronor om jag går via en storbank, då skulle jag hellre välja Bitcoin”, säger Robin Teigland till VA.se

Läs mer


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: Bitcoin
  • SvD: Stockholm ska få bitcoin-automat

    “Europas första bitcoin-automat kan snart finnas i Gallerian i Stockholm. 19-åriga Ludvig Öberg står bakom automaten där man ska kunna växla kronor till den alternativa helt digitala valutan bitcoin, som rönt mycket uppmärksamhet världen över de senaste åren. Men pengatvättslagar kan sätta stopp för automatplanerna.”

    http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/stockholm-ska-fa-bitcoin-automat_8731142.svd

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *