Alternativmedicin vid Sjögrens syndrom – en kronisk obotlig sjukdom?

publicerad 10 december 2013
- Janne Forsström

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEn kvinna som lidit svårt under 14 år av sjukdomen Sjögrens syndrom ansågs lida av en kronisk och obotlig sjukdom enligt skolmedicinen. Hon hade gett upp hoppet om att bli frisk, men efter att ha provat bla zonterapi och homeopati har hon fått en helt annan uppfattning  och ett helt nytt liv inom loppet av endast 7 veckor. Läs Janne Forsströms artikel om förloppet.

Text: Janne Forsström | Bild: Wikimedia Commons

Vad är Sjögrens syndrom? Enligt Wikipedia (som bara beskriver enligt det skolmedicinska synsättet) så kännetecknas sjukdomen enligt följande:

Sjögrens syndrom (SS) är en kronisk autoimmun sjukdom, som kännetecknas av att körtlar som producerar sekret förtvinar. Detta resulterar i att framför allt kroppens produktion av tårar och saliv upphör alltmer. Förutom ögon och mun kan även andra ställen i kroppen förlora sin smörjning. Inte sällan märks problem även i näsa, hals, luftvägar och lungor, matsmältningsorgan och könsorgan. Karaktäristiskt är en extrem trötthet. Sjögrens syndrom är den vanligaste (2 %) av de olika reumatiska systemsjukdomarna där bland andra systemisk lupus erythematosus (SLE), myositer, vaskuliter och sklerodermi ingår.

I 90 % av de diagnostiserade fallen är de drabbade, av okänd anledning, kvinnor. I teorin kan man få sjukdomen under hela livet, men i praktiken debuterar den vanligtvis mellan 35 och 55 års ålder. Sjögrens syndrom debuterar i de flesta fall långsamt.

Man skiljer på två olika grupper av sjukdomen: SS kan uppträda som en separat sjukdom och kallas då primärt Sjögrens syndrom.

Om SS uppträder hos patienter som redan har en utvecklad och karaktäriserad sjukdom (till exempel kronisk ledgångsreumatism (RA) eller SLE), kallas det sekundärt Sjögrens syndrom.

Primärt SS är vanligare än sekundärt SS. Ingen god behandling finns, det enda man kan ge är läkemedel för att mildra besvären.

Sjukdomen har fått sitt namn efter professor Henrik Sjögren.[1]

Symtomen som beskrivs stämmer ganska bra in i verkligheten, en kraftig munntorrhet, torra ögon, en ofta kraftig förlamande trötthet, samt att det även är mycket vanligt med kalla händer och fötter i denna sjukdomsbild. Det är med andra ord en ganska jobbig sjukdom som gör att det dagliga livet blir alltmer outhärdligt. Den övriga beskrivningen att den skulle vara kronisk och obotlig har dock inte mycket med verkligheten att göra…
Skolmedicinen har bara symtomlindrande mediciner att erbjuda mot sjukdomen, så de som vänder sig till sjukvården med Sjögrens syndrom får räkna med att “detta är någonting som du får lära dig leva med” som så mycket annat inom skolmedicinen… De anser ju till och med att det inte finns något botemedel alls mot den, att sjukdomen är kronisk och obotlig.

Är det då HELA sanningen om sjukdomen? Nej givetvis inte, det finns en hel del att jobba med som kan göra människor som har Sjögrens syndrom genuint friska igen! Detta visar återigen på hur korrupt Wikipedia är som oftast bara uppvisar missvisande enkelriktad skolmedicinsk information!

Sjögrens syndrom ur alternativmedicinsk synvinkel
Etiologin bakom Sjögrens syndrom är njuren. Den ansvarar bl.a. för omsättningen av kroppsvätskorna och när njurens energi blir för låg kan man drabbas av Sjögrens syndrom. Detta leder till att de saliv- och tårproducerande körtlarna inte kan fungera som de ska och förtvinar alltmer. Njuren är också den stora kraftproducenten i kroppen, så när dess energi gått ned för lågt drabbas de som har Sjögrens syndrom ofta av en kraftig förlamande trötthet.

Genom att först och främst understödja njuren och de salivproducerande körtlarna i kroppen vid behandlingar så finns mycket goda möjligheter till att läka ut sjukdomen så man återfår hälsan igen. Ja det finns många sätt att understödja kroppens självläkning så man blir frisk efter ha varit sjuk…

Erfarenheter ur det verkliga livet visar på kroppens fantastiska självläkningsförmåga
Här kommer en berättelse ur det verkliga livet om en dam som under många år haft Sjögrens syndrom, den visar på något helt annat än att det skulle vara en kronisk obotlig sjukdom.

Använder man sig av naturliga sätt som understödjer kroppens självläkning istället för att undertrycka alla symtom med kemiska läkemedel finns mycket goda möjligheter att återfå hälsan (ofta oavsett sjukdom!).

Denna berättelse handlar om en dam som är 79 år, hon fick diagnosen Sjögrens syndrom för drygt 14 år sedan. Hon mådde inte alls speciellt bra när hon kom till mig vid sitt första besök den 15e Oktober i år. Hon hade följande symtom som med tiden blivit allt värre.

En mycket besvärlig munntorrhet som gjort att hon hela tiden när hon varit inomhus varit tvungen att ha ett vattenglas i närheten. Prata i telefon var ganska jobbigt och hon tvingades dricka vatten med jämna mellanrum under varje telefonsamtal. När hon var ute och gick var hon tvungen att bära med sig en vattenflaska och en sprejflaska med vatten så hon kunde fukta munnen. Hon kunde stoppa in ett hushållspappersark i munnen och det var snustorrt efteråt, så det fanns knappt någon funktion alls i de salivproducerande spottkörtlarna.

Likaså var hon väldigt ögontorr och använde ögondroppar. Hörseln är kraftig nedsatt och hon har hörapparat i bägge öronen.
Hon kände sig nästan jämt väldigt frusen och hon kunde ha blåa fingrar och tår trots att hon var inne i värmen. Livsenergin var ganska låg och hon kände sig ofta ganska trött.

En tämligen svår ögonmigrän hade hon också som ytterligare försvårade livet för henne. Uppe på detta hade hon kristallsjukan vilket medförde en hel del yrsel.

Detta är symtomen i korta ordalag.

Behandlingen

Jag började behandla henne första gången den 15e oktober i år. Behandlingen bestod inledningsvis av Ortobionomi för att korrigera den benlängdsskillnad hon hade, efter att ha rätat upp henne så benen var lika långa gick jag vidare med Zonterapi. Först lite Ansiktszonterapi för att sedan gå över till Zonterapi på fötterna som är min huvudterapi.

Jag gick igenom båda fötterna grundligt och när jag kom till zonerna för de salivproducerande körtlarna i munhåla och hals fanns det mycket tydliga tecken i fotens hudskikt där. Efter en liten stunds behandling på dem så hörde jag hur hon började svälja… Jag fortsatte och gick igenom alla övriga zoner på båda fötterna, likadant med sväljandet hände när jag gick igenom zonerna på vänster fot. Behandlade zonerna för njurarna lite extra då det är där som själva orsaken ligger.

Efter själva behandlingen var hon ganska frusen och yr, en tämligen vanlig reaktion och ett gott tecken som visar på att klienten svarar bra på behandlingen.

Hon berättade att hon fick lite saliv i munnen när jag jobbade på zonerna för spottkörtlarna, hon var förbluffad över att något sådant skulle ske!  För hon var nog innerst inne till en början lite skeptisk till det hela, vilket många är första gången de uppsöker alternativa behandlingsformer.

Jag lärde henne sedan efter behandlingen en enkel självhjälpsmetod för att bota sin kristallsjuka med.

När hon kom andra gången en vecka senare berättade hon att hon känt positiva förändringar. Lite mindre munntorr och till och med fått lite saliv. Kristallsjukan hade hon botat med självhjälpsövningen jag lärde henne så yrseln var helt borta. Nu kan jag dansa runt runt utan att känna någon yrsel alls sa hon och lyste som en sol. Likaså denna gång kände hon hur saliven rann till efter en stunds behandling på höger fot. Även ögonmigränen hade minskat lite i styrka och omfattning.

Hennes första ord när hon kom tredje gången var: Jag mår bra! Mer salivutsöndring och även mindre med ögonmigrän. Livsenergin börjar komma tillbaka, hon är inte lika frusen heller längre. Hon är lyrisk och kan inte fatta det hela! Det känns som om jag kan ta hela världen i famnen sa hon.

Vid fjärde besöket sa hon att det är stor skillnad mot tidigare, saliven fungerar ännu bättre och hon är inte lika blå om händer och fötter och fryser inte alls som hon gjort tidigare. Efter förra behandlingen hade hon fått ett mycket kraftigt ögonmigrän anfall, ett tecken på att självläkningen gjort sitt jobb enkelt uttryckt. Därefter hade hon bara en enda gång känt en liten tillstymmelse till början av ett anfall men det släppte nästan omedelbart. Efter det sedan har hon inte haft någon mer ögon migrän alls.

När hon kom för femte gången berättade hon att det har varit en riktigt bra vecka, den bästa veckan hittills. Känner mig 10 år yngre, att gå till dig är det bästa jag gjort sa hon.
Fortsatt förbättrad salivutsöndring, mer energi, mindre frusenhet och ökad livsglädje.

Likadana fortsatta positiva förändringar upplevde hon när hon kom för sjätte gången.

Bättring

Förändringar vid sjunde besöket, salivutsöndringen fortsätter att öka, har nu saliv hela nätterna och varje morgon, bara någon gång ibland någon dag så blir hon lite munntorr. Då masserar jag bara lite i ansiktet så kommer saliven igen berättar hon.

Känner mig helt annorlunda, toppenbra, är hennes egna ord.

Förut var mina fingrar och tår helt blåa när jag varit ute men nu är det mycket mindre av den varan berättar hon. Smaksinnet har kommit tillbaka som hon inte haft på många år.

Hon har även börjat med Svenskdroppar, både oralt samt att hon fuktat en bommullstuss och fört in i hörselgångarna på öronen. Enligt en bekant har hon nu börjat höra lite bättre.

I skrivande stund så har hon nu varit hos mig på åtta stycken zonterapi-behandlingar, inklusive en kur med homeopati som hon fått ordinerad av min lärare Henrik Hellberg som förutom att vara zonterapilärare även är klassisk homeopat. Hon tycker att homeopatin varit mycket bra och den har säker bidragit en del också till det oerhört snabba tillfrisknandet som man väl dock måste kalla det hela! En kur med Björkaska har hon också hunnit med samt börjat dricka ett njurstärkande te.

Jag hör nu lika bra på vänster öra som på höger berättar hon (vänster har varit en del sämre än höger tidigare).

Hon sa att hon anser sig nu vara 50%, kanske 75% bättre sedan hon började gå på behandlingar hos mig  för sju veckor sedan – ett fantastiskt resultat måste man säga med tanke på att hon haft Sjögrens syndrom sedan över 14 år tillbaka!

Zonterapi är verkligen en fantastisk läkekonst som gör mig mer förbluffad över för var dag som går!
Den som funderar på att utbilda sig till Zonterapeut ska absolut göra det hos TEAM Hellberg Zonterapi AB (Stockholm och Öland)!


ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq