Artikel om HomeopatiAkuten slog besöksrekord på Dagens Homeopati

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 9 december 2013
- Torbjörn Sassersson red.

Efter att Dagens Homeopati meddelat att HomeopatiAkuten ska öppna den 7 januari 2014 i Stockholm uppstod intensiv besöksstatistik. Många skeptiker är upprörda. –Samtidigt har jag glatts åt att så många också är positiva, skriver redaktören Marina Szöges. En del tycker att det bör öppnas en homeopatiakut i varje stad i Sverige.

Marina berättar:

HomeopatiakutenI skrivandets stund har det varit mer än 8000 besök på artikeln och förväntas med denna frenesi, som nu visas, spränga 10 000 strecken någon gång vid 24.00 i natt. Många kommentarer har skickats in. En del drypandes av hat, andra ifrågasättande med en och annan medföljande bitsk kommentar.

En stor mängd kommentarer har varit positiva, där man bland annat tycker att en Homeopatiakut är en mycket bra idé. De kommentarer som är av värde publicerar jag, även de som är kritiska. Jag publicerar inte de elaka och helt uppenbart dumma. Jag får mycket osaklig kritik av de som anser sig bli censurerade. Och ja, jag censurerar, för jag kan inte tillåta vilka dumheter och elakheter som helst. Och här blir det ett annat problem.

Många läsare av DH gillar inte att jag släpper in skeptiker, de har med all rätt tröttnad på tjatiga skeptiker, men jag anser att det samtidigt är viktigt att de ibland får sina åsikter ventilerade.

Dessutom är många läkare och även sjuksöterskor som nu besöker artikeln om HomeopatiAkuten, som kanske inte är s.k. skeptiker men har skeptiska åsikter. För man ska betänka genom att lyssna på både skeptiker och människor med skeptiska åsikter får vi veta hur de tänker, och i och med det är det lättare att förhålla sig och även vara förberedd på eventuella skeptikerattacker.

Det finns även bra saker att lära sig av de som är kritiska. Så jag ber er läsare av DH, ha överseende med att det ibland går vilt till på debattfältet. Och ha förståelse för att jag inte stoppar alla inlägg, vissa kanske det finns en vits med att släppa fram.

Marina SzögesSå här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Jättebra om vi kan få sjukvården i Sverige att se att det finns alternativ till deras monopol. I en demokrati bör människor få välja vilken form av vård de vill ha. Det har varit ett enormt motstånd från den etablerade läkarkåren att ens vilja ta en titt på andra alternativ. Hoppas att det här innebär ett slut på den saken.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *