Canal Second Opinion hackat av vem?

publicerad 22 december 2013
- av Torbjörn Sassersson red.

mailCanal Second Opinion (2op) som är en helt fristående “systerkanal” till NewsVoice meddelade den 22 december att deras sajt hackats och att vissa artiklar tagits bort. Redaktionen berättar om hur kanalens medarbetare hängts ut som stollar på nätet.

Canal Second Opinion:

“Den senaste tidens inlägg vi gjort här på 2op och då vår webbsida brakade samman får en att tänka till en extra omgång. Vi fick ju vår webbsida hackad efter våra inlägg om nya frihandelsavtalet. Vi såg tydligt vilka artiklar som saboterats och tagits bort. Vi började söka runt på nätet och upptäckte att man kartlagt våra medarbetare och hängt ut dem på forum och sajter där man betraktar dem som stollar. Flera mail som vi också fått var av samma tvivelaktig karaktär och i samma anda gjorde att vi funderade om vi petat i något som vi inte skulle och som inte fick komma ut. Detta kanske man får förvänta sig om man väljer att sticka utanför den traditionella verkligheten allt för mycket. Men vi diskuterade detta med våra samarbetspartners och kom fram till att vi måste förtydliga vår syn på medias roll. Vi har också i nuläget valt att anonymisera våra skribenter och samarbetspartners för att skydda dem och deras familjer.”

Läs mer på Canal Second Opinion

Frågan är: vem ligger bakom dessa mediaattacker?