Canal Second Opinion hackat av vem?

publicerad 22 december 2013
- av Torbjörn Sassersson red.

mailCanal Second Opinion (2op) som är en helt fristående “systerkanal” till NewsVoice meddelade den 22 december att deras sajt hackats och att vissa artiklar tagits bort. Redaktionen berättar om hur kanalens medarbetare hängts ut som stollar på nätet.

Canal Second Opinion:

“Den senaste tidens inlägg vi gjort här på 2op och då vår webbsida brakade samman får en att tänka till en extra omgång. Vi fick ju vår webbsida hackad efter våra inlägg om nya frihandelsavtalet. Vi såg tydligt vilka artiklar som saboterats och tagits bort. Vi började söka runt på nätet och upptäckte att man kartlagt våra medarbetare och hängt ut dem på forum och sajter där man betraktar dem som stollar. Flera mail som vi också fått var av samma tvivelaktig karaktär och i samma anda gjorde att vi funderade om vi petat i något som vi inte skulle och som inte fick komma ut. Detta kanske man får förvänta sig om man väljer att sticka utanför den traditionella verkligheten allt för mycket. Men vi diskuterade detta med våra samarbetspartners och kom fram till att vi måste förtydliga vår syn på medias roll. Vi har också i nuläget valt att anonymisera våra skribenter och samarbetspartners för att skydda dem och deras familjer.”

Läs mer på Canal Second Opinion

Frågan är: vem ligger bakom dessa mediaattacker?Så här kan du stötta Newsvoice

 • MIK må vara få och xxxxxxxter, men de har utvecklat en oerhört avancerad teknik – “fatal by all means” – som de förfogar över. Utan deras kapacitet till “over kill” hade de aldrig kunnat göra anspråk på kolonisering av hela världen genom dubiösa metoder. Alla skräms till tystnad. Pentagon kan inte redogöra för vart svindlande stora summor pengar tagit vägen. Troligen har de hamnat i olika typer av mörkade operationer världen över där det sprängs bomber eller uppstår konflikter av olika slag – platser där man vill ha “Change” för US bästa. De resterande pengarna har troligen använts för att utveckla olika typer av monstervapen som man inte vill ha insyn kring. MIK vill ha krig någonstans hela tiden för att kunna få avsättning för sina “produkter” – till vilket pris som helst. Olika terroristhot måste då hittas på för att rättfärdiga US “välgärningar” – dvs Orwellianska fredsbevarande operationer.
  President Eisenhower tog bladet från munnen i sitt avskedstal. Talet har inte mist sin betydelse idag – tvärtom.
  http://www.youtube.com/watch?v=At2u27FsjC8

 • Vi närmar oss med snabba steg the New World Order. Läste just att man i USA har trumfat genom i Senaten en utdvidgning av lagen att medborgare som beter sig så att det kan uppfattas som regeringsfientlig ( mycket vag definerat) kan spärras in ” indefinitly utan rättegång. Amendment att militär som har gjort sexuella övergrepp har tagits bort. Det fattas bara Obamas underskrift nu och han som är marionett kommer säkert att göra detta. Femacampen är ju redan installerat och de sexualla övergrepp gäller säkert inte bara inom militären. USA hade för några år sedan redan vägrat att låta sina militärer prövas i HAAG domstol för krisgsförbrytelser. Come on folk, Det industriella Militärkomplex är bara ett par 100000 tals idioter resten av världen nästan 7 millirader.

 • Jan Rosbäck, att sådan lag alls förbereds tyder ju på att spanjorerna har vaknat upp betydligt mer än svenskarna. Annars hade ju en sådan lag inte alls “behövts” för att försöka “behålla locket på”.

 • Mariann. Har Spanien infört en “Medborgarskyddslag” som kan användas för att bötfälla grupperingar som samlas runt en åsikt på nätet? Kan du berätta mer?

  Låter som myndigheten “Sanningsministeriet” i boken 1984, alltså att man vänder på steken. Krig är fred etc. Tvärtomvärlden.

 • Det klassiska sättet för att av avvärja hot eller att undgå att bli påkommen, är att diskreditera angriparen och få honom att verka löjlig och obetydlig. Och det är precis
  så som “de som styr” agerar mot varje person eller grupp som kommer lite för nära
  sanningen om deras smutsiga affärer eller tvivelaktiga syften.
  Det bästa sättet tror jag ändå är att fortsätta att vara öppen och saklig om de missförhållanden som råder.

 • De som vill ha demokrati för endast vissa utvalda, har visat sitt fula tryne. Newsvoice och Canal Second Opinion har haft mer rätt än man kunde ana tydligen. Håller med tidigare kommentar och lägger till “#%ČÞ%”.

 • Det är ju fruktansvärt allt detta, låter nästan som värre än Kina, hur ska allt sluta?
  Ska vi låta oss bli slavar under allt detta?
  Kan tänka mig att Newsvoice synas rejält av myndigheterna, tänk om folk skulle göra revolt…

 • Censureringen av vissa av 2op:s sidor kan ev vara en statlig/överstatligt kontrollerad preventiv åtgärd för att rensa åsikter som kan åsamka skador för ”big business” inför det kommande frihandelsavtal mellan EU och USA. Det kan verka stötande om medborgarna reagerar negativt innan avtalet är i hamn. Efter påskrift är det bara för oss att svälja. Frihandelsavtalet kan ses som US Big business- kolonisering av Sverige och EU. De kommer att implementera sina egna överstatliga regler och lagar som ger rätt att ha egna ribbor inom olika handelsområden som t ex miljö- och livsmedel.
  Medborgarna kommer att förlor sina rättigheter inom alla områden till förmån för storbolagens handelsrättigheter. Vad som kvarstår för oss är att uppfylla en urholkad roll som konsumenter i en Brave New World. Nya kommande honnörsord från ”They Live” är; obey, consume, control, don’t argue …
  I oktober röstade riksdagen för en utarmning av Offentlighetsprincipen. Vad kommer härnäst? I Spanien har en demonstration ägt rum emot en ny Medborgarskyddslag. Här kan t ex en grupp, som samlas om en åsikt på internet, komma att bötläggas med 30 000 euro. Om idén” får en större geopolitisk spridning kan detta även komma att gälla läsare/prenumeranter som ”tycker till” i alternativa sociala medier som NewsVoice och 2op?
  Vi får kanske hitta på ett dubbelspråk för att ge uttryck åt våra åsikter? Själv tycker jag att “#¤% och #¤¤%#¤ !

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *