Federal domare: NSA kan strida mot den amerikanska konstitutionen

publicerad 19 december 2013
- av Torbjörn Sassersson red.

MSNBC. En Vitahuset-relaterad revision har rekommenderat en omstrukturering av NSA:s teledatainsamlingsprogram. Rekommendationen kommer bara några dagar efter att en federal domare i ett uttalande framfört att NSA:s program förmodligen strider mot konstitutionen.

The panel’s report is a surprising rebuke to the Obama administration, which has defended the NSA’s data-gathering as essential to preventing terrorism. By contrast, the panel sided with the NSA’s critics in Congress and the recent court rebuke, concluding that the metadata collection program was “not essential to preventing attacks.

Read moreSå här kan du stötta Newsvoice

Ämne: NSA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *