Federal domare: NSA kan strida mot den amerikanska konstitutionen

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 19 december 2013
- Torbjörn Sassersson

MSNBC. En Vitahuset-relaterad revision har rekommenderat en omstrukturering av NSA:s teledatainsamlingsprogram. Rekommendationen kommer bara några dagar efter att en federal domare i ett uttalande framfört att NSA:s program förmodligen strider mot konstitutionen.

The panel’s report is a surprising rebuke to the Obama administration, which has defended the NSA’s data-gathering as essential to preventing terrorism. By contrast, the panel sided with the NSA’s critics in Congress and the recent court rebuke, concluding that the metadata collection program was “not essential to preventing attacks.

Read more


Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: NSA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *