Fri energi – Forskare visar att tejp kan avge röntgen- och terahertzstrålning

2

“Personer som studerar blixtar blir upprymda av möjligheten att kunna få ut 10 kilovolt med röntgenstrålning och här kan vi få ut 50 kilovolt röntgenstrålning av att dra ut tejp”, säger en av tre forskare från University of California som försöker utveckla tillämpningar av upptäckten.

Text: Torbjörn Sassersson

tejp tape röntgen therahertzstrålningUpptäckten är anmärkningsvärd. När helt vanlig kontorstejp dras ut utvecklas kraftig strålning som är så stark att den tom kan användas för att ta röntgenbilder. I filmen ovan demonstrerar forskarna hur de lyckats röntga ett finger genom att dra ut tejp som enda strålningskälla.

Tejpen ger även ifrån sig ljus och terahertzstrålning som kan användas för att se igenom kläder.

En intressant möjlig parallell är praktiserandet inom tex kinesisk Qi Gong av gnuggningar och strykningar av huden som ger upphov till värme och “chi-energi” enligt kunskapstraditionen. Kanske forskningen vid UCLA och andra universitet som nu studerar ytprocesser vid tejpdragning kan ge insikt i hur andra typer av energiskapande ytprocesser kan ha hälsoeffekter.

Det här visar om inte annat att fri energi finns på de mest oväntade ställen.  (red anm)


Relaterat

Make Duct Tape Glow


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

2 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Stella
Gäst
26 januari 2014 kl 22:32

För 15-20 år sen brukade jag roa mig med att öppna brev i mörker eftersom förklistrade kuvert lyser när man drar isär de klistrade ytorna. Måste kolla om det fortfarande funkar…

zecharia
zecharia
Gäst
28 december 2013 kl 12:08

detta känner jag till sedan 70-talet när jag i halvmörker råkade se fenomenet. Dock, den låga effekten gör att det är svårt att med dagens teknologier använda den till något. Kunskapen är dock inte ny. Men man kan säkert utvinna kunskaper genom att studera fenomenet mer ingående.
Eller så läser man boken “The New Science” av W B Smith (finns på nätet att tanka hem gratis). Men det är inte allom givet att förstå den.