Fri energi – Forskare visar att tejp kan avge röntgen- och terahertzstrålning

publicerad 25 december 2013
- av Torbjörn Sassersson red.

“Personer som studerar blixtar blir upprymda av möjligheten att kunna få ut 10 kilovolt med röntgenstrålning och här kan vi få ut 50 kilovolt röntgenstrålning av att dra ut tejp”, säger en av tre forskare från University of California som försöker utveckla tillämpningar av upptäckten.

Text: Torbjörn Sassersson

tejp tape röntgen therahertzstrålningUpptäckten är anmärkningsvärd. När helt vanlig kontorstejp dras ut utvecklas kraftig strålning som är så stark att den tom kan användas för att ta röntgenbilder. I filmen ovan demonstrerar forskarna hur de lyckats röntga ett finger genom att dra ut tejp som enda strålningskälla.

Tejpen ger även ifrån sig ljus och terahertzstrålning som kan användas för att se igenom kläder.

En intressant möjlig parallell är praktiserandet inom tex kinesisk Qi Gong av gnuggningar och strykningar av huden som ger upphov till värme och “chi-energi” enligt kunskapstraditionen. Kanske forskningen vid UCLA och andra universitet som nu studerar ytprocesser vid tejpdragning kan ge insikt i hur andra typer av energiskapande ytprocesser kan ha hälsoeffekter.

Det här visar om inte annat att fri energi finns på de mest oväntade ställen.  (red anm)


Relaterat

Make Duct Tape Glow