Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Fri energi – Forskare visar att tejp kan avge röntgen- och terahertzstrålning

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 25 december 2013
- Torbjörn Sassersson

“Personer som studerar blixtar blir upprymda av möjligheten att kunna få ut 10 kilovolt med röntgenstrålning och här kan vi få ut 50 kilovolt röntgenstrålning av att dra ut tejp”, säger en av tre forskare från University of California som försöker utveckla tillämpningar av upptäckten.

Text: Torbjörn Sassersson

tejp tape röntgen therahertzstrålningUpptäckten är anmärkningsvärd. När helt vanlig kontorstejp dras ut utvecklas kraftig strålning som är så stark att den tom kan användas för att ta röntgenbilder. I filmen ovan demonstrerar forskarna hur de lyckats röntga ett finger genom att dra ut tejp som enda strålningskälla.

Tejpen ger även ifrån sig ljus och terahertzstrålning som kan användas för att se igenom kläder.

En intressant möjlig parallell är praktiserandet inom tex kinesisk Qi Gong av gnuggningar och strykningar av huden som ger upphov till värme och “chi-energi” enligt kunskapstraditionen. Kanske forskningen vid UCLA och andra universitet som nu studerar ytprocesser vid tejpdragning kan ge insikt i hur andra typer av energiskapande ytprocesser kan ha hälsoeffekter.

Det här visar om inte annat att fri energi finns på de mest oväntade ställen.  (red anm)


Relaterat

Make Duct Tape GlowDu kan stötta Newsvoice via MediaLinq