Global research: Sweden: New Member of NATO?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 27 december 2013
- NewsVoice redaktion

“It signed a top secret intelligence treaty with the US and other countries, forecast the 2008 Georgian war, and now routinely spies on Russia civil targets as revealed by recent Snowden’s revelations. The top secret agreement was signed in 1954 by Sweden with the US, UK, Canada, Australia and New Zealand regarding collaboration and intelligence sharing, according to SVT’s investigative news program Uppdrag Granskning (UG).”

“The secret services cooperation is even stronger today and the trend is on the rise. New revelations, which emerged in early December, indicated that the surveillance included civilian targets within, for example, the Russian energy sector, and that the Baltic countries were also targeted by FRA. This information was subsequently shared with the US, something that puts into doubt the country’s neutrality.”

Read moreSå här kan du stötta Newsvoice

Tags: NATO
Stöd NewsVoice 2024
 • NATO bildades 1949 efter att Stalins Sovjetunionen tagit över de östeuropeiska demokratierna i ett antal riggade val och kupper 1945-1947. 1947 var det för övrigt nära att det smällt igen – Sovjetunionen flyttade ett stort antal divisioner in i Östtyskland (då var det fortfarande den sovjetiska ockupationszonen av Tyskland) och västmakterna (USA, Storbritannien, Frankrike) svarade med att höja krigsberedskapen och hålla strategiskt bombflyg med kärnvapen i luften dygnet runt över västra Tyskland.
  Stalin fick atombomben samma år. I och med det var det kalla kriget ett faktum.

  Jag hoppas och tror att ingen av oss i detta forum tror att världen sett bättre ut idag om Stalin fått genomföra sina planer ohotad. Eller?

  Apropå huvudartikeln: ja, Sverige har länge haft ett långtgående samarbete med NATO. Är det bra eller dåligt?

 • Är det ett under då Sverige är den 53. delstat av Amerika? Har funderat på om inte Sverige var den politiska Experimentstaat, hur man underkuver ett folk utan att utlösa protester.
  Både JR og Merlingen verkar vara välinformerat.

 • Det ser mer och mer ut som att militär och underrättelse verksamhet egentligen inte är avsett för krigföring mellan länder. Det handlar mer om att tvinga befolkningen i alla områden att acceptera styrelse skick och maktapparater på alla samhällsnivåer, utan möjlighet till val eller alternativ. Ett modernt sofistikerat slaveri med livet som insats……

 • Bilderberggruppens första möte var 1954 och NATO är organisationen som föder det krigsindustriella komplexet. Därför blev det en fortsatt upprustning vid östeuropas fall fast en fiende saknades och senare ett artificiellt krig mot terror med terror.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *