Global research: Sweden: New Member of NATO?

6

“It signed a top secret intelligence treaty with the US and other countries, forecast the 2008 Georgian war, and now routinely spies on Russia civil targets as revealed by recent Snowden’s revelations. The top secret agreement was signed in 1954 by Sweden with the US, UK, Canada, Australia and New Zealand regarding collaboration and intelligence sharing, according to SVT’s investigative news program Uppdrag Granskning (UG).”

“The secret services cooperation is even stronger today and the trend is on the rise. New revelations, which emerged in early December, indicated that the surveillance included civilian targets within, for example, the Russian energy sector, and that the Baltic countries were also targeted by FRA. This information was subsequently shared with the US, something that puts into doubt the country’s neutrality.”

Read more


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

6 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Jonas Ö
Jonas Ö
Gäst
3 januari 2014 kl 16:51

NATO bildades 1949 efter att Stalins Sovjetunionen tagit över de östeuropeiska demokratierna i ett antal riggade val och kupper 1945-1947. 1947 var det för övrigt nära att det smällt igen – Sovjetunionen flyttade ett stort antal divisioner in i Östtyskland (då var det fortfarande den sovjetiska ockupationszonen av Tyskland) och västmakterna (USA, Storbritannien, Frankrike) svarade med att höja krigsberedskapen och hålla strategiskt bombflyg med kärnvapen i luften dygnet runt över västra Tyskland.
Stalin fick atombomben samma år. I och med det var det kalla kriget ett faktum.

Jag hoppas och tror att ingen av oss i detta forum tror att världen sett bättre ut idag om Stalin fått genomföra sina planer ohotad. Eller?

Apropå huvudartikeln: ja, Sverige har länge haft ett långtgående samarbete med NATO. Är det bra eller dåligt?

JR
JR
Gäst
3 januari 2014 kl 01:03

Årtalet 1954 återkommer i NATO-sammanhang eftersom då även FRA tydligen ingick avtal om samarbete med NSA. Här en koppling till diskussion om mordet till Olof Palme. http://svenanerpalmemordet.blogspot.se/2013/12/samarbete-usa-fra-redan- fran-1954.html#links

JR
JR
Gäst
30 december 2013 kl 15:26

Delar av östtyska Stasi och västtyska BND hade kommunikation med Stasichefen Markus Wolf som avslöjades i Stockholm 1978. Uppdelningen mellan öst och väst var mycket av en politisk charad för att upprätthålla kapprustningen och för att hålla koll på folk. Nord- och Sydkorea är en annan parallell. http://www.spiegel.de/international/germany/shocking-new-research-stasi-had-thousands-of-spies-in-west-germany-a-799335.html.

Redhawk
Redhawk
Gäst
29 december 2013 kl 22:17

Är det ett under då Sverige är den 53. delstat av Amerika? Har funderat på om inte Sverige var den politiska Experimentstaat, hur man underkuver ett folk utan att utlösa protester.
Både JR og Merlingen verkar vara välinformerat.

M Merlingen
M Merlingen
Gäst
28 december 2013 kl 12:16

Det ser mer och mer ut som att militär och underrättelse verksamhet egentligen inte är avsett för krigföring mellan länder. Det handlar mer om att tvinga befolkningen i alla områden att acceptera styrelse skick och maktapparater på alla samhällsnivåer, utan möjlighet till val eller alternativ. Ett modernt sofistikerat slaveri med livet som insats……

JR
JR
Gäst
27 december 2013 kl 23:10

Bilderberggruppens första möte var 1954 och NATO är organisationen som föder det krigsindustriella komplexet. Därför blev det en fortsatt upprustning vid östeuropas fall fast en fiende saknades och senare ett artificiellt krig mot terror med terror.