Kåkstäder breder ut sig i Stockholm

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 25 december 2013
- NewsVoice redaktion

kåkstäder Stockholm“Runt om i Stockholm växer kåkstäder upp befolkade av fattiga EU-migranter. Sociala myndigheter bedömer att det nu finns totalt ett 30-tal bosättningar i huvudstaden, men det är inte tiggande romers situation som oroar mest”, skriver SvD.

Foto: Fakismil från SR P4 Stockholm hemsida

Fattiga EU-medborgare slår sig ned i Stockholms utkanter. De bygger skjul av lastpallar, plåt, plywood och kartong. I Stockholms kommun finns ett 30-tal boplatser som är början på kåkstäder. Särskilt illa riskerar situationen att bli när temperaturen sjunker och nu kommer vintern 2013-14.

Läs mer i SvDSå här kan du stötta Newsvoice

Tags: Kåkstäder
Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *