Kåkstäder breder ut sig i Stockholm

publicerad 25 december 2013
- av NewsVoice

kåkstäder Stockholm“Runt om i Stockholm växer kåkstäder upp befolkade av fattiga EU-migranter. Sociala myndigheter bedömer att det nu finns totalt ett 30-tal bosättningar i huvudstaden, men det är inte tiggande romers situation som oroar mest”, skriver SvD.

Foto: Fakismil från SR P4 Stockholm hemsida

Fattiga EU-medborgare slår sig ned i Stockholms utkanter. De bygger skjul av lastpallar, plåt, plywood och kartong. I Stockholms kommun finns ett 30-tal boplatser som är början på kåkstäder. Särskilt illa riskerar situationen att bli när temperaturen sjunker och nu kommer vintern 2013-14.

Läs mer i SvDSå här kan du stötta Newsvoice

Ämne: Kåkstäder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *