Klimatalarmisternas mest välbetalda och ledande expert åtalas för bedrägeri

publicerad 18 december 2013
- Torbjörn Sassersson red.

John-C-BealeAmerikanska EPA:s ledande expert inom klimatförändringar på grund av den påstått människoskapade globala uppvärmningen, John C Beale har åtalats för bedrägeri. Beale har lett FN delegationer inom global uppvärmning och förhandlat om utsläppsrättigheter med världens största länder.

Text: Torbjörn Sassersson | Uppdaterad kl 09:26

John C Beale anklagades för att ha stulit närmare 6 miljoner kronor från den amerikanska regeringen när han egentligen var hemma och läste böcker, cyklade och sysslade med sin trädgård. Utgifterna motsvarande den stulna summan hade han försökt dölja. Beale hävdar även att han var en CIA-agent, men det finns inga sådan dokumentation hos CIA, enligt EPA-inspektören General Patrick Sullivan.

Beale har med en årslön (inklusive bonus) på 1,35 miljoner kronor lyckats komma undan ända sedan 1994 med bedrägerierna på grund av att EPA inte genomfört ens de mest basala interna revision av hans arbete, enligt Arthur A. Elkins Jr.

Beale riskerar nu 3 års fängelse och böter inklusive återbetalning på 9 miljoner kronor.

“A former high-level official at the Environmental Protection Agency admitted Friday that he stole nearly $900,000 from the government by pretending to work for the CIA in a plea agreement that raised questions about how top agency managers failed to detect the scheme since it began in 1994.” / Washington Post

“John Beale, at one point the E.P.A’s highest paid employee, convinced the E.P.A he was working overseas as an agent for the CIA when he was actually “riding his bicycle, reading books and working around his house” in Virginia.” / Investigations.nbcnews.com

“John Beale stole from the government for more than a decade by telling lies of outlandish proportions,” Ronald Machen, the U.S. attorney for the District of Columbia, said in a statement.

The agency’s inspector general, Arthur A. Elkins Jr., said that Beale was able to get away with the fraud for so long because of “an absence of even basic internal controls at the EPA.” / Huffington Post


Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • NOC: “In espionage, agents under non-official cover (NOC) are operatives who assume covert roles in organizations without ties to the government for which they work.

  Non-official cover is contrasted with official cover, where an agent assumes a position at a seemingly benign department of their government, such as the diplomatic service. This provides the agent with official diplomatic immunity, thus protecting them from the steep punishments normally meted out to captured spies, instead usually resulting in the agent being declared persona non grata and ordered to leave the country.

  Agents under non-official cover do not have this “safety net”, and if captured or charged they are subject to severe criminal punishments, up to and including execution.” Wikipedia

  Det betyder alltså att om en agent åker fast kommer uppdragsgivaren förneka kännedom om agenten. Så Beale riskerar att åka i fängelse utan stöd från något håll.

 • Trist historia.
  Själv är jag en s.k. förnekare av människans skuld till jordens uppvärmning.
  Men man undrar om detta “plötsliga ” avslöjande har avsändare som i själva verket sk—r i det påstådda brottet men vill avväpna en tuff motståndare och skandalisera klimatrörelsen.
  Att han inte jobbat åt CIA betyder ju inte att han gjort nytta för sin rörelse.

  Wille B.
  Dec 2013

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *