Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Klimatalarmisternas mest välbetalda och ledande expert åtalas för bedrägeri

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 18 december 2013
- Torbjörn Sassersson

John-C-BealeAmerikanska EPA:s ledande expert inom klimatförändringar på grund av den påstått människoskapade globala uppvärmningen, John C Beale har åtalats för bedrägeri. Beale har lett FN delegationer inom global uppvärmning och förhandlat om utsläppsrättigheter med världens största länder.

Text: Torbjörn Sassersson | Uppdaterad kl 09:26

John C Beale anklagades för att ha stulit närmare 6 miljoner kronor från den amerikanska regeringen när han egentligen var hemma och läste böcker, cyklade och sysslade med sin trädgård. Utgifterna motsvarande den stulna summan hade han försökt dölja. Beale hävdar även att han var en CIA-agent, men det finns inga sådan dokumentation hos CIA, enligt EPA-inspektören General Patrick Sullivan.

Beale har med en årslön (inklusive bonus) på 1,35 miljoner kronor lyckats komma undan ända sedan 1994 med bedrägerierna på grund av att EPA inte genomfört ens de mest basala interna revision av hans arbete, enligt Arthur A. Elkins Jr.

Beale riskerar nu 3 års fängelse och böter inklusive återbetalning på 9 miljoner kronor.

“A former high-level official at the Environmental Protection Agency admitted Friday that he stole nearly $900,000 from the government by pretending to work for the CIA in a plea agreement that raised questions about how top agency managers failed to detect the scheme since it began in 1994.” / Washington Post

“John Beale, at one point the E.P.A’s highest paid employee, convinced the E.P.A he was working overseas as an agent for the CIA when he was actually “riding his bicycle, reading books and working around his house” in Virginia.” / Investigations.nbcnews.com

“John Beale stole from the government for more than a decade by telling lies of outlandish proportions,” Ronald Machen, the U.S. attorney for the District of Columbia, said in a statement.

The agency’s inspector general, Arthur A. Elkins Jr., said that Beale was able to get away with the fraud for so long because of “an absence of even basic internal controls at the EPA.” / Huffington PostDu kan stötta Newsvoice via MediaLinq