Konsumentombudsmannen stämmer hälsokostföretag som säljer C-vitamin, kolloidalt silver

publicerad 20 december 2013
- av Torbjörn Sassersson red.

Canal Second Opinion. Konsumentombudsmannen (KO) stämde den 10 december 2013 företaget JM Sales and Marketing för påstådd vilseledande marknadsföring av kosttillskott. KO ogillar webbsidor där det står att kolloidalt silver, C-vitamin och spirulina kan bota åkommor och sjukdomar. Det får man inte påstå trots beprövad erfarenhet och nöjda patienter.

Läs mer på 2op.seSå här kan du stötta Newsvoice

 • Hear, hear Torsten och Janne!
  Liksom ett stort antal andra människor med sunt förnuft väljer jag naturligtvis också KS, C-vitamin och en mängd andra kosttillägg – mycket hellre än ‘vetenskapens’ syntetiska gifter.
  Naturligtvis gör jag som jag vill och det tycker jag Wille B också ska göra. Var och en blir salig på sin fason – så lycka till med din ‘follow-the-money-sanning’!

 • Wille! Silver är en giftig tungmetall, det är korrekt MEN KOLLOIDALT SILVER ÄR PRECIS TVÄRTOM – NYTTIGT OCH HÄLSOSAMT! Läs lite korrekt objektiv information innan du uttalar dig: http://www.ion-silver.com/allt.om.silver.html

  Ja Wille varför får folk cancer och dör av den fortfarande? Jo för att de allra flesta går till farbror Doktorn som bara jobbar med cellgifter, strålning och kirurgi.
  Skulle folk istället använda Silver och C-vitamin skulle vi ha en helt annan bild av det hela. Dessutom finns det en hel djungel till av olika naturliga sätt att behandla cancer med som är mycket effektiva!

  Håll dig till VoF istället, här bidrar du inte med något!

 • Wille, var har du vetenskapliga data på att kolloidalt silver skulle vara rejält giftigt?

  Kolloidalt silver kan inte jämföras med giftiga tungmetaller som tenn, bly, kadmium och kvicksilver, metaller som är giftiga i alla koncentrationer.

  Vore önskvärt om du håller en god ton i dina inlägg. Undvik att peka ut eller indirekt peka ut andra som har andra åsikter än du för att de dillar, bara är intresserade av pengar, för fram vansinnig alternativmedicinsk terapi etc.

  Om du inte är intresserad av alternativmedicin är det här helt fel forum för dig och jag rekommenderar dig att diskutera dina åsikter på tex VoF.se/forum där i princip alla delar dina åsikter.

  /red

 • Betänk att Silver är en tungmetall och rejält giftig för både det ena och andra.
  Att dricka det är inte särskilt begåvat och ger upphov till ett antal nya sjukdomar utöver dem som man tänkte bota med det…………….
  Av någon idiotisk anledning har man även dränkt in sport och underkläder med eländet så att de bums kommer ut i naturen vid tvätt. Våra reningsverk klarar inte att skilja ut det. Men bakterier och andra nyttiga små vänner blir förgiftade.

  Att dilla om om tusenårig kunskap mm när man skall försvara någon vansinnig terapi eller behandling är kontraproduktivt. I vår tid borde vi alla kunna vara skeptiska nog för att genomskåda svamlet, jämför debatten om Himalayasalt.
  Märkligt nog görs aldrig dessa analyser av alternativmedicin men när det gäller andra tokigheter som chemtrails och sånt så är det garanterat skumma konspirationer av någon ondsint myndighet….

  Om silver och c-vitamin kunde bota exempelvis cancer så vore cancern utrotad idag.
  Varför får folk fortfarande cancer och varför dör de av den?

  Vill man söka sanningen finns en enkel regel:
  följ pengarna, då dyker svaret snabbt upp.

  Wille B
  Dec 2013

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *