Narkolepsigåtan löst: Det var inget fel på vaccinet – Det var fel på immunförsvaret

6
Neurosedyn- och narkolepsiskandalen. Montage: NewsVoice
Neurosedyn- och narkolepsiskandalen. Montage: NewsVoice

Efter att Sveriges befolkning vaccinerat sig med Pandemrix mot svininfluensan 2009, drabbades hundratals barn och ungdomar av narkolepsi, men vad som gjorde att Pandemrix gav narkolepsi har varit en gåta fram till nu.

Amerikanska forskare har nämligen kommit fram till att det kan bero på att kroppens eget immunförsvar börjat bryta ner de sömnreglerande cellerna i kroppen av misstag. Kroppens eget immunförsvar överreagerade och det kan vara förklaringen till att folk fick narkolepsi av Pandemrix.

Läs mer i SVT

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

6 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Lennart Mogren
27 december 2013 kl 23:16

Utred vaccinskandalen! Skriv på om du också tycker det är viktigt!
http://www.skrivunder.com/utred_vaccinskandalen

Kalle
Kalle
Gäst
25 december 2013 kl 21:39

Formuleringen “troligtvis var molekyler i själva influensan, som även ingår i vaccinet, som triggade igång immunförsvaret mot kroppens egna sömnceller” riktar försåtligt sökarljuset bort från det verkliga problemet – det stressade immunförsvaret – och bort från det faktum att immunförsvaret blivit skadat av vaccinet. Mera korrekt utrryckt så här tycker jag: “Vaccinationen ledde för de narkolepsidrabbade till en permanent skada i immunförsvaret. Troligtvis är det sedan molekyler i själva influensan, som även ingår i vaccinet, som triggar igång det skadade immunförsvaret mot kroppens egna sömnceller.” Artikeln kan synas innehålla lösryckta/mångtydiga fakta. Mitt intryck är att desinformationsartiklar ofta kan vara skrivna på det viset, men att det inte blir mindre mindre effektiva i att nå fram med sitt budskap för det – snarare tvärtom. Ett par centrala budskap som jag tycker att en det ligger nära till hands att oinitierad läsare tar med sig från den här artikeln är: – Forkarna tar narkolepsiproblemet på stort allvar. – Mekanismen bakom narkolepsiproblemet är mycket komplicerad och oväntad och problemet var därför inget man skulle ha kunnat förutse. Budskapen passar in i ett mönster där man stöttar trovärdighet för den etablerade medicinska forskningen (och därigenom också försvagar vaccinationsmotståndarnas position). Fakta i artikeln bidrar alltså till att öka trovärdigheten för den etablerade medicinska forskningen samtidigt som de inte är till någon hjälp för gemene man att bilda sig en korrekt uppfattning av vaccinationsproblematiken, tvärtom – eftersom viktiga pusselbitar utelämmnas. När det gäller den stora globala svininfluensavaccinationskampanjen 2009 finns det några grundläggande fakta som inte får shabblas bort och som bör ses i ett sammanhang för att bättre förstå vidden av den massmanipulation som vaccinaitonsindustrin är inblandad i. 1. WHO ändrade pandemidefinitionen några månader innnan pandemilarmet. Detta var en grundlägande förutsättning för att man skulle kunna utfärda ett pandemilarm för svininfluensan, som aldrig var någon riktig pandemi och som inte hade kunnat utgöra grund för ett pandemilarm om den gängse pandemidefinitionen lämnats orörd. 2. Sveriges regering, och en massa andra regeringar, var bundna i avtal att köpa vaccin för miljardbelopp så fort WHO hade utfärdat sin pandemideklaration. 3. Influensavaccin är erkänt ineffektiva, speciellt i de åldersgrupper som är mest känsliga för influensan. 4. Risken för allvarliga biverkningar av vaccinet var känd. 5. Propagandan för att få den vanliga människan att ta influensavaccinet var monumental och rapporteringen media i synnerligen vinklad och ensidig. PS: Länkarna till CBS “60 minutes” programmet kom in lite konstigt i inlägget. Gör… Read more »

ruben
ruben
Gäst
25 december 2013 kl 12:54

Så artikeln är en slags “pudel” för att släta över att man faktiskt var medveten om risken redan?
Det fanns många mångtydigheter i artikeln tyckte jag.

Verkar vara öppet för tolkningar i oändlighet, som jag ser det.
“Det var alltså troligen molekyler i själva influensan, som även ingår i vaccinet, som triggade igång immunförsvaret mot kroppens egna sömnceller, enligt den nya forskningen.
– Troligen molekyler i själva influensan… Men inte helt säkert!?”

“I stort sett alla som har narkolepsi, har en särskild variant av HLA-molekylen som förekommer hos ungefär trettio procent av befolkningen i Sverige. Det är en relativt stor andel, i USA har bara tjugo procent av befolkningen.”
– I stort sett alla som drabbats har den speciella HLA molekylen. Inte alla!?

“Men av alla dem som har narkolepsi-varianten av HLA är det ytterst få som drabbas av sömnsjukdomen.”
– Av dem som har narkolepsi-varianten av HLA är det ändå ytterst få som drabbats!?


– Nu har man hittat målet för själva immunattacken

– Men känner inte till varför!?

Eller måste man ha vana “forskar-ögon” för att förstå?
Skall kolla “60 minutes” senare.

Kalle
Kalle
Gäst
25 december 2013 kl 08:07

Jag uppfattar SVTs artikel som visleledande och som ren marknadsföring åt vaccinbolagen. För en neurolog är det säkert intressant att kunna klarlägga i detalj hur det går till när kroppens immunförsvar attackerar kroppsegna sömnreglerande celler, men det är falsk marknadsföring att försöka få oss att tro att man inte kände till risken för neurologiska skador (typ Guillain-Barrés syndrom, Narkolepsi m.m.) när man drog igång den globala svinifluensavaccinationskampanjen genom att inbilla oss att den medicinska forskningen nu håller på att lösa denna “gåta”.

Den intressanta frågan ur ett vaccinations- och biverkningsförståelseperspektiv är ju varför immunförsvaret börjar angripa de kropppsegna substanserna och den frågan hade man faktiskt svaret på redan innan man drog igång den stora världsomfattande svininfluensavaccinationen. Vaccinet innehåller en s.k. adjuvans, ett ämne med uppgift att “reta” immunförsvaret så att det reagerar mycket starkare på det försvagade viruset i vaccinet än det normalt skulle göra. Adjuvansen (i detta fall Skvalen) får immunförsvaret att gå på högvarv och det kan då i vissa fall resultera i att immunförsvaret angriper kroppsegna ämnen. Notera att effekten av adjuvansen alltså kan bli permanent – ett stressat immunförsvar som angriper korppsegna ämnen resten av livet (Narkolepsin går aldrig över). Att bruket av adjuvans/Skvalen är förknippat med risk för allvarliga neurologiska bivekrningar är väl känt sedan länge, bl.a från den amerikanska svininfluensavaccinationskampanjen 1976.

Titta gärna på CBS “60 Minutes” programmet som beskriver den stora amerikanska svinifluensavaccinationskampanjen 1976 lite närmare, och hur man redan då mörkade risken för allvarliga neurlologiska biverkningar.

http://www.youtube.com/watch?v=qePstRnLhRs
http://www.youtube.com/watch?v=vY11w5_0ar0

Perra J
Gäst
23 december 2013 kl 13:38

Oj oj oj… tänk om de lyckas tuta i folk att immunförsvaret kan begå misstag och behöver korrigeras. Den här mentaliteten att naturen är ofullkomlig, eller rentav en fiende, är vad industrin lever på.

Janne
23 december 2013 kl 12:12

Jamenvisst, självklart måste det ju vara så. Vaccinet kan det ju inte vara något fel på!!