Replik till en: “Uppenbarligen ultrakonservativ svenska bosatt i Argentina”

publicerad 9 december 2013
- Kristoffer Hell
President Nicolas Maduro. Foto: Sergei Guneev, Sputnik News

REPLIK. Vill ge uttryck för min djupa undran över syftet bakom den serie med hatartiklar [länk] Newsvoice publicerar mot den fredliga reaktion som sedan några år sveper över Sydamerika gentemot den terror denna världsdel varit utsatt från av USA under mycket lång tid, med udden riktad mot Venezuela.

Vet inte hur medveten du är om det, men din artikelserie passar som hand i den handske med den runda av nya imperialistiska krig som det angloamerikanska imperiet planerat, inkluderande ett öppet militärt angrepp på just Venezuela.

Venezuela, Maduro

Jag är även undrande inför den ”expert” NewsVoice anlitat i detta – en uppenbarligen ultrakonservativ svenska bosatt i Argentina som ägnar sig åt genetik. Elisabeth Avendaño är inte bara inkompetent att skriva pga sin politiska tendens – utan för att hon inte verkar begripa sig på Latinamerika. Argentina är inte representativt för kontinenten.

Landet är vitare än Sverige är i dag och har mer gemensamt med Europa än med sina grannar i norr. Argentina är utan tvekan också kontinentens politiskt mest hysteriska och korrupta land.

Det bästa sättet att förstå argentinsk politik är att inse att vad man egentligen betraktar är en bombastisk opera. Venezuela befinner sig sedan många år i ett krigstillstånd – ett krig som officiellt inte öppet deklarerats. Som så många andra Latinamerikanska ledare för honom, mördades också Maduros föregångare Chavez.

Kristoffer Hell

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Debattekniken som går ut på att misstänkliggöra den andra personen som om den har onda avsikter är väldigt avslöjande för den som gör det.
  Man värjer sig med näbbar och klor för någon annans sanning för man vill inte ha sin egen världsbild rubbad. Så sänker man debatten till trivialiteter eller plockar upp ord som många uppfattar som negativt laddade och klistrar etiketter på den man försöker föra en debatt mot.
  (Jag antar att man måste syssla med genetik eller om man så vill, rashygien om man föder upp kor.)

  Det är väldigt bekvämt att ordna det så för sig. Alla som är emot USA är med mig och är per definition goda. Allt med socialistiska förtecken är per definition gott.
  Det är infantilt och onyanserat.

  Jag hoppas att Avendano inte avskräcks för att från sin gräsbetesnivå berätta för oss om Sydamerika trots att man försöker kompromettera henne.

 • Hell verkar anse att det är viktigare att diskutera person än sak när han inkompetensförklarar Elisabeth Avendaño, På inget sätt i repliken diskuterar han sakfrågorna utan väljer bekvämt att avfärda Avendaño som en del i ett “imperialistiska krig som det angloamerikanska imperiet planera”. Den repliken hade vi lika gärna kunnat varit utan.

 • Hej Kristoffer o tack for Din kommentar till mina artiklar. Jag maste klargora att artiklarna om Venezuela inte ar mina,egna, utan att de ar oversattningar av artiklar som skriivits av tidningen La Nacions korrspondent i Venezuela.( La Nacion motsvarar politiskt ungefar DN- formodligen ultrakonservativ i Dina ogon…)

  Redaktoren for NewsVoice tyckte att min syn pa Argentina och Latinamerika kunde vara en intressant infallsvinkel om hur det ar att leva och arbeta harnere.

  Du har absolut ratt i att Argentina har ett oerhort korrupt regeringssystem – antagligen det mest korrupta i Sydamerika efter Venezuela – och att bo har ar faktiskt precis som att leva med i en operaforestallning. Jag kan forsakra Dig att det aldrig ar langtrakigt !!

  Jag kan oxa beratta att det faktum att vi saljer genetik har gett oss en osannolik mojlighet att komma i kontakt med mjolkbonder over nastan hela landet, allt fran bade sma och fattiga som sliter med sina fa djur ute i Formosas bush, till stora rika jordagare, som ager tusentals tunnland o som kanske mjolkar – eller LATER sina anstallda mjolka !! – flera tusen kor. Jag har min egen syn pa bagge kategorierna o skulle inte vilja kalla min politiska askadning som “ultrakonservativ” , aven om det kan lata sa for Dig.

  Min man arbetade hela sitt liv valdigt aktivt med att forsoka forbattra skolorna har och var faktiskt en av grundarna till den fortfarande blomstrande Jordbukstekniska skolan i var lilla by, dar vara tre soner gick tillsammans med barnen till jordbruksarbetare, gauchos, butiksagare och hantverkare i byn. Vi tror att vara killar pa det sattet fick bade en bra utbildning och en forstaelse for hur jobbigt det kan vara ibland for de ofta lagavlonade arbetarna i det har landet. Men de fick oxa uppleva hur flera av deras kamrater tack vare Jordbruksskolan kunde ga vidare o hur flera av dem tom lyckades komma vidare till universitetet eller bli egna foretagare.

  Vi har oxa nara kontakt med det ideella arbetet med indianbefolkningen i provinsen Formosa, en urbefolkning som systematiskt forfoljs av politikerna och jagas fran sina jordar, dar de bott under manga generationer. Deras jordar har plotsligt blivit eftertraktansvarda sedan sojan blev Guldkalven har i Argentina. Bade politiker o storgodsagare mejar hansynslost ned de 1000-ariga skogarna for att kunna tjana flera dollar o sa och spraya sina GMO grodor. Detta stods aktivt av regeringen som ar ekonomiskt beroende av de exporttullar pa nastan 40 % som de far in nar sojan gar pa export. Men det visste Du sakert redan ?

  Jag gick in pa Din hemsida och tycker att en hel del av det Du publicerar dar ar bade intressant o vart att stodja, tex Din anti GMO kampanj och Din uppfattning om kampanjer for tvangsvaccinering. Jag har faktiskt sjalv skrivit artiklar pa spanska om bade delarna har i lokalpressen o de har ront stort intresse. Gissar att Du talar spanska eftersom Du ar sa pass insatt i vad som verkligen sker pa de har breddgraderna ?

  A andra sidan ar jag ju inte overens med dig om att USA bar skulden till allt ont som sker harnere. Att de skulle ha lyckats morda Hugo Chavez med nagon form av cancer-stralning ar en teori som jag oxa har hort, men val staller mig val litet tveksam till. Sadant ar ju litet svart att bevisa – aven om jag ar overtygad om att USAs regering garna skulle ha hjalpt till dar, sa skulle jag inte vaga ga ut o publicera det som FACT…men var o en har ju ratt att se varlden ur sin synvinkel och de artiklar som jag oversatt ur La Nacion ar inte avsedda som nagra “hat-artiklar” utan visar bara Venezuela fran en sida som ungefar 50 % av Venezuelas befolkning oxa ser sitt land.

  Jag tycker oxa att Din kampanj for att radda Sverige fran att bli en diktatur later litet val langsokt….men det faktum att jag inte delar Dina uppfattningar i just de har fallen, ger mig val knappast ratt att ifragasatta Din kompetens eller Din ratt till att ha en annan uppfattning om Venezuela eller forkasta Din syn pa Argentina och Sydamerika …? .

  Darfor tycker jag nog inte heller att Du har ratt att ifragasatta min syn pa ett land dar jag bott under mer an 40 ar- under militardiktaturer, demokratier och under den nuvarande pseudo-demokratien- som garna skulle vilja vara diktatur…..Under mitt liv har jag upplevt oversvamningar, torka, vi har gatt i konkurs , men kommit tillbaka, levt med en galoppernade inflationer fran 3.000 % under Alfonsin, “la convertibilidad” nar en dollar var en peso, till nuvarande inflationen pa 30 %. Jag och min familj har upplevt bade ett inbordeskrig mot guerillan pa 70-talet och Falklandskriget pa 80-talet, sa nog har jag val en viss insikt i hur det ar att bo och leva harnere. MVH elisabeth

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *