Replik till en: “Uppenbarligen ultrakonservativ svenska bosatt i Argentina”

publicerad 9 december 2013
- av Kristoffer Hell
President Nicolas Maduro. Foto: Sergei Guneev, Sputnik News

REPLIK. Vill ge uttryck för min djupa undran över syftet bakom den serie med hatartiklar [länk] Newsvoice publicerar mot den fredliga reaktion som sedan några år sveper över Sydamerika gentemot den terror denna världsdel varit utsatt från av USA under mycket lång tid, med udden riktad mot Venezuela.

Vet inte hur medveten du är om det, men din artikelserie passar som hand i den handske med den runda av nya imperialistiska krig som det angloamerikanska imperiet planerat, inkluderande ett öppet militärt angrepp på just Venezuela.

Venezuela, Maduro

Jag är även undrande inför den ”expert” NewsVoice anlitat i detta – en uppenbarligen ultrakonservativ svenska bosatt i Argentina som ägnar sig åt genetik. Elisabeth Avendaño är inte bara inkompetent att skriva pga sin politiska tendens – utan för att hon inte verkar begripa sig på Latinamerika. Argentina är inte representativt för kontinenten.

Landet är vitare än Sverige är i dag och har mer gemensamt med Europa än med sina grannar i norr. Argentina är utan tvekan också kontinentens politiskt mest hysteriska och korrupta land.

Det bästa sättet att förstå argentinsk politik är att inse att vad man egentligen betraktar är en bombastisk opera. Venezuela befinner sig sedan många år i ett krigstillstånd – ett krig som officiellt inte öppet deklarerats. Som så många andra Latinamerikanska ledare för honom, mördades också Maduros föregångare Chavez.

Kristoffer Hell

Relaterat