Replik till en: “Uppenbarligen ultrakonservativ svenska bosatt i Argentina”

3

REPLIK. Vill ge uttryck för min djupa undran över syftet bakom den serie med hatartiklar [länk] Newsvoice publicerar mot den fredliga reaktion som sedan några år sveper över Sydamerika gentemot den terror denna världsdel varit utsatt från av USA under mycket lång tid, med udden riktad mot Venezuela.

Vet inte hur medveten du är om det, men din artikelserie passar som hand i den handske med den runda av nya imperialistiska krig som det angloamerikanska imperiet planerat, inkluderande ett öppet militärt angrepp på just Venezuela.

Venezuela, Maduro

Jag är även undrande inför den ”expert” NewsVoice anlitat i detta – en uppenbarligen ultrakonservativ svenska bosatt i Argentina som ägnar sig åt genetik. Elisabeth Avendaño är inte bara inkompetent att skriva pga sin politiska tendens – utan för att hon inte verkar begripa sig på Latinamerika. Argentina är inte representativt för kontinenten.

Landet är vitare än Sverige är i dag och har mer gemensamt med Europa än med sina grannar i norr. Argentina är utan tvekan också kontinentens politiskt mest hysteriska och korrupta land.

Det bästa sättet att förstå argentinsk politik är att inse att vad man egentligen betraktar är en bombastisk opera. Venezuela befinner sig sedan många år i ett krigstillstånd – ett krig som officiellt inte öppet deklarerats. Som så många andra Latinamerikanska ledare för honom, mördades också Maduros föregångare Chavez.

Kristoffer Hell

Relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

3 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Pelle L
Pelle L
Gäst
10 december 2013 kl 10:23

Debattekniken som går ut på att misstänkliggöra den andra personen som om den har onda avsikter är väldigt avslöjande för den som gör det.
Man värjer sig med näbbar och klor för någon annans sanning för man vill inte ha sin egen världsbild rubbad. Så sänker man debatten till trivialiteter eller plockar upp ord som många uppfattar som negativt laddade och klistrar etiketter på den man försöker föra en debatt mot.
(Jag antar att man måste syssla med genetik eller om man så vill, rashygien om man föder upp kor.)

Det är väldigt bekvämt att ordna det så för sig. Alla som är emot USA är med mig och är per definition goda. Allt med socialistiska förtecken är per definition gott.
Det är infantilt och onyanserat.

Jag hoppas att Avendano inte avskräcks för att från sin gräsbetesnivå berätta för oss om Sydamerika trots att man försöker kompromettera henne.

Lidvall
Lidvall
Gäst
10 december 2013 kl 08:01

Hell verkar anse att det är viktigare att diskutera person än sak när han inkompetensförklarar Elisabeth Avendaño, På inget sätt i repliken diskuterar han sakfrågorna utan väljer bekvämt att avfärda Avendaño som en del i ett “imperialistiska krig som det angloamerikanska imperiet planera”. Den repliken hade vi lika gärna kunnat varit utan.

elisabeth avendano
9 december 2013 kl 20:45

Hej Kristoffer o tack for Din kommentar till mina artiklar. Jag maste klargora att artiklarna om Venezuela inte ar mina,egna, utan att de ar oversattningar av artiklar som skriivits av tidningen La Nacions korrspondent i Venezuela.( La Nacion motsvarar politiskt ungefar DN- formodligen ultrakonservativ i Dina ogon…) Redaktoren for NewsVoice tyckte att min syn pa Argentina och Latinamerika kunde vara en intressant infallsvinkel om hur det ar att leva och arbeta harnere. Du har absolut ratt i att Argentina har ett oerhort korrupt regeringssystem – antagligen det mest korrupta i Sydamerika efter Venezuela – och att bo har ar faktiskt precis som att leva med i en operaforestallning. Jag kan forsakra Dig att det aldrig ar langtrakigt !! Jag kan oxa beratta att det faktum att vi saljer genetik har gett oss en osannolik mojlighet att komma i kontakt med mjolkbonder over nastan hela landet, allt fran bade sma och fattiga som sliter med sina fa djur ute i Formosas bush, till stora rika jordagare, som ager tusentals tunnland o som kanske mjolkar – eller LATER sina anstallda mjolka !! – flera tusen kor. Jag har min egen syn pa bagge kategorierna o skulle inte vilja kalla min politiska askadning som “ultrakonservativ” , aven om det kan lata sa for Dig. Min man arbetade hela sitt liv valdigt aktivt med att forsoka forbattra skolorna har och var faktiskt en av grundarna till den fortfarande blomstrande Jordbukstekniska skolan i var lilla by, dar vara tre soner gick tillsammans med barnen till jordbruksarbetare, gauchos, butiksagare och hantverkare i byn. Vi tror att vara killar pa det sattet fick bade en bra utbildning och en forstaelse for hur jobbigt det kan vara ibland for de ofta lagavlonade arbetarna i det har landet. Men de fick oxa uppleva hur flera av deras kamrater tack vare Jordbruksskolan kunde ga vidare o hur flera av dem tom lyckades komma vidare till universitetet eller bli egna foretagare. Vi har oxa nara kontakt med det ideella arbetet med indianbefolkningen i provinsen Formosa, en urbefolkning som systematiskt forfoljs av politikerna och jagas fran sina jordar, dar de bott under manga generationer. Deras jordar har plotsligt blivit eftertraktansvarda sedan sojan blev Guldkalven har i Argentina. Bade politiker o storgodsagare mejar hansynslost ned de 1000-ariga skogarna for att kunna tjana flera dollar o sa och spraya sina GMO grodor. Detta stods aktivt av regeringen som ar ekonomiskt beroende av de exporttullar… Read more »