Supervulkanen under Yellowstone mycket större än man tidigare trott

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 27 december 2013
- NewsVoice redaktion

2013-12-19-xl--yellowstonehotspring-1024x654Supervulkanen under Yellowstone National Park i Wyoming i USA är mycket större än man tidigare trott. En ny studie visar att magmakammaren är omkring 2, 5 gånger större än man tidigare uppskattat. Ett team med bland andra professor Bob Smith på University of Utah har upptäckt att grottan breder ut sig mer än 88 kilometer.

Teamet presenterade sina fynd på ett möte i San Francisco den 13 december.

Läs merSå här kan du stötta Newsvoice

Tags: Yellowstone
Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *