Att elda säkert börjar med rätt inköp och rätt installation

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 31 januari 2014
- NewsVoice redaktion

Nästan 50% av alla villabränder beror på eldstaden meddelar Brandskyddsföreningen som ligger bakom sajten Eldarätt.se,  vilken utbildar bostadsägare att elda brandsäkert i hemmet.

Video: Räddningstjänsten i Karlstad

Bloggen Brandskydd.tv sammanfattar självutbildningen som är indelad i tre delar: köp rätt, installera rätt och elda rätt.

Tipsen handlar om att skapa förutsättningarna för att eldstaden används på ett sätt som minskar risken för brand. Köp en eldstad som passar dina behov. Anlita ett proffs om du är osäker på installationen och efteråt måste du låta genomföra en installationsbesiktning. Slutligen elda med rätt bränsle och inte för länge.

Läs mer

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq