Cannabis börjar säljas som social avslappningsdrog i Colorado, USA

publicerad 2 januari 2014
- Henrik G
cannabis

cannabisColorado i USA blir första delstaten som tillåter “recreational marijuana”, cannabis för social avslappning, som konsumenter nu kan köpa utan att behöva särskilt tillstånd vilket normalt är fallet för att få tillgång till medicinsk marijuana.

“It’s a historical event. Everyone should be here,” said Darren Austin, 44, who drove from Georgia and joined a festive crowd gathered in falling snow outside Denver’s 3-D Cannabis store. “This is going to be a turning point in the drug war. A beginning of the peace.”

I Sverige har det förkommit att personer fått tillstånd med hjälp av dispens från Läkemedelsverket att köpa medicinsk marijuana motsvarande en månads användning för en person. Uppgifterna är obekräftade.

Läs mer i The GuardianSå här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Jag hittade en artikel från Daily Currant som uttrycker sig såhär ang legaliseringen:

  “It’s complete chaos here,” says Dr. Jack Shepard, chief of surgery at St. Luke’s Medical Center in Denver. “I’ve put five college students in body bags since breakfast and more are arriving every minute.

  “We are seeing cardiac arrests, hypospadias, acquired trimethylaminuria and multiple organ failures. By next week the death toll could go as high as 200, maybe 300. Someone needs to step in and stop this madness. My god, why did we legalize marijuana? What were we thinking?”

  http://dailycurrant.com/2014/01/02/marijuana-overdoses-kill-37-in-colorado-on-first-day-of-legalization/

  Ligger det sanning bakom, eller är det att anse som motpropaganda? Språket gör mig lite betänksam…

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *