Cannabis börjar säljas som social avslappningsdrog i Colorado, USA

publicerad 2 januari 2014
- Henrik G
cannabis

cannabisColorado i USA blir första delstaten som tillåter ”recreational marijuana”, cannabis för social avslappning, som konsumenter nu kan köpa utan att behöva särskilt tillstånd vilket normalt är fallet för att få tillgång till medicinsk marijuana.

“It’s a historical event. Everyone should be here,” said Darren Austin, 44, who drove from Georgia and joined a festive crowd gathered in falling snow outside Denver’s 3-D Cannabis store. “This is going to be a turning point in the drug war. A beginning of the peace.”

I Sverige har det förkommit att personer fått tillstånd med hjälp av dispens från Läkemedelsverket att köpa medicinsk marijuana motsvarande en månads användning för en person. Uppgifterna är obekräftade.

Läs mer i The GuardianDu kan stötta Newsvoice via MediaLinq