Glenn Greenwald – Snowden’s Journalist of Choice

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 20 januari 2014
- Torbjörn Sassersson red.

Glenn GreenwaldIn June of 2013, Glenn Greenwald was the first to report on the classified national security agency documents leaked by the former NSA contractor Edward Snowden, through a series of articles in “The Guardian.”

Text: Topdocumentaryfilms.com

Last November, VICE traveled to meet Greenwald at his home in Brazil, three months after his partner David Miranda was detained by British authorities at Heathrow international airport under the guise of anti-terrorism legislation. The investigation is ongoing.

The UK and the US governments hate the journalism that Glen is doing. What they want to do is what they’re always trying to do in these cases, which is use intimidation and bulling to scare people who are going to continue their reporting. And so, taking his partner and putting him in a room, and detaining him for what effectively was eleven hours under a terrorism law, basically branding him a terrorist, is a way of displaying their power. It is basically saying that ‘look at what it is that we can do to people who defy us, if we chose’.

At that time, Greenwald was angry, he felt helpless, and he was furious that they will target somebody peripheral to these events instead of him or the other journalists with whom he’s been working, but at the same time he found the event to be incredibly emboldening because the authorities showed their true face to the world about how abusive they are when it comes to the size of their power.

Privacy is something that is essential to who we are as human beings and is indispensable to pretty much every other single form of human freedom. The dangers of having the privacy eroded are sometimes elusive for people and yet incredibly profound. Society in which you think or know that you’re always being watched is a society which will breed conformity. When you know that you’re being watched you make choices that you believe are the ones that the judgment of society demands them.Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Det är tacksamt för eliten att så mycket fokus läggs på NSA och Obamas ångerköpta tal. Det har framförts kritik om att Snowdon är en slags rökridå som ska dölja annat som sker bakom kulissen. Det finns större saker på gång.

  Vi röstar på ett Orwellianskt Storebrorssamhälle dagligen när vi använder läsplattan/mobilen och bankkort samt köper ny elektronik m m. Google ägs av Ray Kurzweil som är antihumanist och en av de främsta drivande i den transhumaniska agendan. Han ger bl a nyanställda en projektuppgift att skapa teknik som kan övervaka en biljon användare. All vår privata information matas kontinuerligt in i Googles kvantdator som med hjälp av artificiell intelligens kommer att bistå oss i våra val och känslor.
  Cisco Systems delar Kurzweils framtidsvision om att ALL elektronik ska anslutas till Internet. Cisco är ett US globalt företag (med USD 40 miljarder i omsättning) med produkter och tjänster överallt: i hemmen, på företagen (routrar) och hos operatörer. Avlyssning sker således inte bara genom mobiler som NSA-spåret verkar vilja förstärka för att osynliggöra andra.

  Teknikutvecklingen ligger mycket långt framme där ny teknik lanseras kontinuerligt. Avsikten är inte att anpassa tekniken till våra behov och önskemål utan tvärtom att med hjälp av olika medel och tekniker anpassa oss istället och se till att vi håller måttet i deras plan.

  Fängelserna kommer med hög sannolikhet att avskaffas i en nära framtid. Överheten kommer inte att behöva dem då samhällen kan komma att betraktas som ”öppna anstalter” där vi alla lever med ”elektroniska fotbojor”. Tiden för detta kommer när De byggt färdigt sitt Grid/nät i form av samspråkande elektroniska apparater; smarta elmätare, 4G-nät, bilar, hushållsapparater, brandvarnare, pulsmätare, tv, mobiler, ”talande” lyktstolpar, chipade läkemedel, livsmedel m m. Inget är tänkbart utan Storebrors vetskap som ser och hör oss med hjälp av ansiktsigenkänning, irisavläsning, feromonavläsning, mätare av individuella medicinska tillstånd.

  Med hjälp av biogenetiska förändringar kommer också Storebror att äga varje varelse som de skapat; i likhet som GMO-frön och GMO djur. Stordriftsfördelarna med framtida klonade människor är att alla är stereotypa och förutsägbara som kan kontrolleras automatiskt eller med hjälp av ett fåtal operatörer. Omprogrammering kan också ske centralt med hjälp av några knapptryckningar.

  Genom våra köp och dagliga gärningar avgör vi om vi vill vara med och bekosta denna utveckling.
  Använd mikromakt och ta ett steg åt rätt håll. Det är den enda makt du har för närvarande. Imorgon kan det inte bara vara för sent utan även förbjudet.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *