HomeopatiAkuten är igång – nu kan sjuka fritt välja homeopati som vårdform

  11
  346

  Homeopati-akuten-personal

  På Krukmakargatan på Södermalm i Stockholm, en stenkast från Mariatorgets tunnelbaneuppgång, finns sedan 14 år Salve Hälsocenter och här finns sedan igår – tisdagen den 7 januari 2014 – också en akutmottagning för homeopatisk behandling.

  Text: Marina Szöges

  I behandlingsrummet ligger medicinerna fortfarande i lådor, men inom någon dag ska både medicin- och journalskåp vara på plats. I övrigt är allt klart för att ta emot patienter som ska kunna droppa in utan att boka tid, varje eftermiddag måndag till torsdag.

  www.homeopatiakuten.se

  Läs mer  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

  11 KOMMENTARER

  1. Grattis! Mycket bra initiativ. Jag har alltid en flaska rescue remedy hemma som homeopatakut. Homeopati fungerar med fysik och inte kemi. Avsaknaden av kemiska reaktioner har vilselett många skolmedicinare som borde förstå att medicin även kan åstadkomma helande effekter med vågor: interferens. Detta är bättre än molekylära reaktioner då biverkningar uteblir för det mesta. Desutom är homeopati mycket billigare.

  2. Homeopati är mer en filosofisk fråga än fysik! Mycket bra att detta finns i Stockholm. Tänk när hela landet är täckt med dessa Homeopatiska akutmotagningar. Jag vet att vi behöver detta i Örebro!

  3. Till Kjell Holmsten: även om det enbart skulle vara en filosofisk fråga, hur kan den då påverka kroppen? Den närmaste förklaringen skulle vara via placeboeffekten. Den använder sig dock också av fysiken, närmare bestämt av magnetiska skalärvågor.

  4. Hej Henning. Eftersom fysikens lagar inte idag klarar av att förklara hur homeopati fungerar, kan vi heller inte veta om det är fysiologiska, idag kända lagar som botar. Hur skulle det gå till, om allt vad en homeopat gör är att använda filosofiska begrepp som förklaringsmodell. Den mänskliga kroppen är så komplex, att ingen idag levande homeopat, naturläkare med säkerhet kan säga hur vi läker våra sjukdomar. Det vet inte jag heller, hur fungerar självläkning? Hur fungerar de homeopatiska potenserna, som ofta är helt avgörande för bot el. förbättring! Om detta är det lång forskning kvar att göra, till dess är våra hypoteser, filosofiska! Tror att jag på detta kortfattade sätt fick med det viktigaste, hur min begreppsvärld ser på homeopatin. Det finns säkert andra som har andra tankar?

  5. Grattis ! Blir så glad av nyheten och har redam spridit vidare. Homeopati är magiskt som botar allt med pyttesmå piller från naturens apotek. Har själv blivit fri bla från en akut ryggont – över en natt. Tack för att ni finns <3

  6. Kjell, man kan veta oavsett vad fysiska personer eller vad man tycker ”lagar” säger.

   Här verkar det inte ”filosofiskt”:

   http://naturopathboulderco.com/articles/homeopathyproof.htm

   _____________

   But a series of recent discoveries in the conventional scientific community is making people think again.

   First, there were the South Korean chemists who discovered two years ago that molecules dissolved in water clump together as they get more diluted (see SiS 15), which was totally unexpected; and further more, the size of the clumps depends on the history of dilution, making a mockery of the ‘laws of chemistry’.

   Now, physicist Louis Rey in Lausanne, Switzerland, has published a paper in the mainstream journal, Physica A, describing experiments that suggest water does have a memory of molecules that have been diluted away, as can be demonstrated by a relatively new physical technique that measures thermoluminescence.

   http://www.i-sis.org.uk/WaterRemembers.php

  7. Fantastiskt roligt! Äntligen ett steg i positiv riktning för att förbättra hälsan och ge oss människor möjlighet att ta hand om oss utan mediciner!!
   Hälsningar Johanna Angeria,
   Personlig Coach

  KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här