Hur idén om poliovaccin såldes till folket – Tobias Lindberg

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 12 januari 2014
- NewsVoice redaktion

Polio-vaccinVisst användes vacciner tidigare, men det som verkligen fick folk att ”köpa” idén med vacciner var skapandet av poliovaccinet. Hur det hela gick till var genialiskt på ett diaboliskt sätt, skriver Tobias Lindberg för Vaccin.me.

I slutet av 1800-talet började bekämpningsmedel användas. Antalet och mängden av dem ökade kraftigt under första halvan av 1900-talet. Funktionen hos många av dessa bekämpningsmedel var att insekternas andningsmuskulatur förlamades så att de kvävdes till döds. Redan från början kunde utbrott av förlamningar dyka upp hos människor under sommaren och hösten, den tid på året då de flesta människor höll på med jordbruket och mängder av nyskördade grödor åts. Barn drabbades oftast och värst.

Läs mer och kommentera på Vaccin.meDu kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Poliovaccin