Kontinuerliga försök att skada NewsVoice

21

nejJag känner att det är dags att markera att NewsVoice aldrig kommer bli en kanal för scientologi, höger[vänster]extremism, antisemitism, smygrasism eller annat skadligt extremt. Kalla det moralcensur om du vill.

Text: Torbjörn Sassersson | Uppd. kl 09:33, 22 jan 2014

Sedan en längre tid pågår olika försök att påverka undertecknad och NewsVoice att ta in och acceptera högerextrema, rasistiska, antisemitiska och andra skadliga tankegångar. Jag känner även att mitt goda förtroende för personer som kommenterar och postar artiklar utnyttjats flera gånger.

Härom dagen var det någon som försökte publicera en artikel som slog ett slag för scientologerna. Extrema högermän har försökt skapa inflytande på NewsVoice och Vetapedia.se, lillebroralternativet till Wikipedia. De har ringt mig och hållit långa monologer. De påstår att afrikaner bara har ett IQ på 67 och att man inte ska låna ut sina goda gener till mörkhyade.

Det postas kommentarer efter NewsVoice-artiklarna och steg för steg smyger de in rasism, kvasinazism och misstänkt antisemitiska åsikter i dessa kommentarer. Jag kan via IP-spårningstjänster se att det är samma personer som byter “nick” för att kunna komma in igen för att fortsätta.

Extrema element från den oorganiserade och organiserade svenska skeptikerrörelsen gör ständiga försök att posta sin obalanserade och narcissistiska smutskastning.

Låt mig göra detta klart för er, ni kommer att misslyckas. Det enda som händer är att den tid ni lägger ner omintetgörs med några enkla knapptryckningar från min sida. Jag kommer att fortsätta spärra och blockera er och nolltolerans gäller.

Redaktören, Torbjörn Sassersson


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
21 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Red
Red
Gäst
22 januari 2014 kl 13:24

Jonas K

Ja, där ser man. De är tydligen överallt. Jag ska snacka med min nya medredaktör Anna B. om detta. Komiskt att det skulle hända just nu, om det nu är sant. Det kanske är så att det bara är scientologerna som har modet och styrkan att kritisera övermakten Big Pharma.

Det ligger för övrigt självklart i Big Pharmas intresse att peka ut alla som kritiserar dem som scientologer och här har vi tex VoF som en av industrins grindvakter. En av VoF-grundarna Dan Larhammar driver ett konsultbolag (Larhammar Consulting AB) som förutom att sälja sånglektioner hjälper Big Pharma att snabbare få ut sina läkemedel på marknaden. Sedan har vi voffaren dr Mats Reimer som säljer Shires ADHD-mediciner till barn och ungdomar.

Som jag skrev i min artikel ovan, NewsVoice är inte en kanal för varken scientologer eller skeptiker som grindvaktar åt industrin.

Janne Larsson agerar utifrån sin roll som lärare. Hans tro på fritiden är inte min ensak. Det är en annan sak att försvara scientologerna, vilket jag inte gör. Igår la jag upp denna mycket scientologkritiska film:

Scientolog som skrämde tillbaka avhoppare utsattes för sin egen taktik

Från mitt perspektiv är den dåliga sidan av scientologerna av samma skrot och korn som skeptikerföreningen VoF:s sämsta sidor.

Därmed är denna diskussion avslutad.

Jonas K
Gäst
22 januari 2014 kl 12:55

Red,

Mindre än ett dygn efter att du skrivit “att det är dags att markera att NewsVoice aldrig kommer bli en kanal för scientologi” publicerar Newsvoice en uppskattande artikel om scientologen Janne Larsson. Det verkar nog som om du borde nappa på mitt generösa erbjudande ovan.

Mats Sederholm
22 januari 2014 kl 12:36

Bra Torbjörn

Du, jag liksom alla som försöker lyfta in alternativa tankar befinner sig också i kikarsiktet för de som ogillar alternativ till mainstream. Hä får de klara besked.

Vill också förstärka vad Ivan Björn skriver och med tanke på Lidvlls oro för ny-esoterism.
Sanningen kommer alltid främst. Exempelvis ska New world order kritiseras när det uppenbarligen används som antisemitisk retorik, annars ska det forskas och diskuteras kring detta intressanta ämne.

Mats
På Klar Sikt

Maximilian
Gäst
22 januari 2014 kl 12:11

Det är vanskligt att hantera makt, och genom media utövar man makt. Media är bra på att kritisera alla andra som inte kan hantera makt, men har sällan insikt om hur man själv hanterar sin maktposition.

Utgångspunkten för fri media bör vara största möjliga frihet att uttrycka olika åsikter. Friheten är inte absolut, det finns regler som reglerar yttrandefriheten i yttrandefrihetsgrundlagen, YGL, (som gäller även för webbsidor med utgivningsbevis). Nedan är ett uttalande från Justitiekanslern, JK, som avser hets mot folkgrupp, ett av de få undantag då yttrandefriheten inte gäller:

“Den genom YGL grundlagsfästa principen om yttrandefrihet utgör en viktig grundval för fri debatt och åsiktsbildning. Syftet med lagstiftningen om hets mot folkgrupp har inte varit att motverka debatt eller kritik av skilda företeelser. Av förarbetena framgår att begreppet missaktning måste tolkas med viss försiktighet och att inte alla förnedrande eller nedsättande uttalanden ska innefattas. Även för sådana yttranden som av en bred allmänhet uppfattas som stötande eller direkt missvisande måste det finnas ett vidsträckt utrymme. I detta ligger också att sådana påståenden som bäst bemöts eller tillrättaläggs i en fri och öppen debatt inte ska omfattas av kriminaliseringen (jfr Holmqvist m.fl., Brottsbalken – En kommentar, s. 16:36 f., och Axberger, Tryckfrihetens gränser, s. 209 f.).”

http://www.jk.se/Beslut/Tryck-OchYttrandefrihetsarenden/5555-10-31.aspx

På denna webbsida står att läsa följande: “NewsVoice medverkar till analys, sammanhang och överblick. NewsVoice ska vara till nytta för läsarna och skapa debatt som leder till förändring och nytänkande.” Det blir inte mycket till nytänkande om det inte finns utrymme med annat än det som redaktören finner för gott, dvs. inom ramen för vad han finner för troligt, möjligt, sannolikt etc. Allt kan betecknas som t.ex. “antisemitism” om man inte har helheten klar för sig, och det krävs en stor portion insikt för att kunna bedöma hur mycket man egentligen vet. Viss ödmjukhet för den egna kunskapen skulle passa en redaktör som vill ge utrymme för “debatt som leder till förändring och nytänkande”. Så redaktören bör nog noggrant tänka över sina åtgärder för det påverkar givetvis förtroendet och därmed även sidans fortlevnad.

Red
Red
Gäst
22 januari 2014 kl 09:32

NewsVoice är politiskt obundet. Därför kommer NewVoice skapa förvirring i de personer som tänker i termer av rött, grönt eller blått. Personligen tror jag inte på partipolitiken som den yttrar sig i samhället. Den är ineffektiv, resursförbrukande, självintresserad, intrigerande och alltför distanserad till medborgarna.

Jag tror på råd, rådslag, rådgivning, empatiskt och mänskligt ledarskap.

Johan Ehrenberg kanske har kapaciteten att skapa Feminsim 5.0 och den kanske får heta något i stil med Antroponism, men då måste vi sluta simma, kliva upp på land och höja blicken.

När dt gäller högeretremismens vara eller icke, så beslöt jag mig för att addera ordet [vänster] i artikeln ovan. Kanske det blev lite balans då.

Mayne Sundewall-Hopkins
Mayne Sundewall-Hopkins
Gäst
22 januari 2014 kl 04:09

Bra Torbjörn! Det är inte tidsödande påhopp av diverse slag (..urtråkigt rent ut sagt!), utan sann journalistik och intressanta kommentarer kommunikatörer emellan, jag som läsare är intresserad av. Tackar för ett bra beslut.

Julian
Julian
Gäst
22 januari 2014 kl 03:34

pmnilsson

Apropå ETC vill jag gärna låta läsarna av NewsVoice ta del av ETC:s chefredaktören Johan Ehrenberg kloka tankar om Sveriges heterosexuella män. Johan Ehrenberg förklarar att män är skyldiga till precis allt som är ont och dåligt i världen och är en av Sveriges kunnigaste manliga feminister.
https://jamstalldhetsfeministern.wordpress.com/2013/11/03/johan-ehreneberg-man-ar-korkade-och-skyldiga-till-allt-ont-i-varlden-jamstalldhetsfeministern-instammer/

ruben
ruben
Gäst
21 januari 2014 kl 23:28

Jag håller med om tveksamheten. Tror inte det är så riskabelt eller farligt. Jag vet inte, men är ganska trygg i tanken att vi ( de flesta ) oftast är ganska ärliga och är ute efter en förändring till det bättre. Därför säger man saker för att man vill något bra för alltet! Det är ju möjligt att i allt detta smyger sig andra tillfälliga mysko intressen in. Men som sagt, tror inte det är någon risk i längden. Men bra initiativ att vaka över det hela.

Red
Red
Gäst
21 januari 2014 kl 22:52

(Nu är jag tillbaka vid datorn). Tack för alla kommentarer.

Roligt att vi även kan finna en gemensam inställning till problemen inklusive med några skeptiker (tex Spito från VoF). Jag ska fundera på erbjudandet Jonas K.

Det här är ett problem med många aspekter. Hur låter man alla tankar få plats? Hur undviker man att väcka ont blod? Var går den moraliska gränsen och hur ska man kunna av göra var en gräns går?

Jag ber att få återkomma.

Ivan Björn
21 januari 2014 kl 22:23

Här vill jag bara tillägga att etablissemanget utnyttjar denna befogade vrede mot riktiga rasister till att stämpla som ”rasister eller antisemiter” vanliga seriösa människor som inte alls är några rasister eller antisemiter.

Man använder dessa knep på alla som inte passar in och som kan påverka stora folkmassor till att förstå hur manipulerade vi egentligen är.
Går det inte att anklaga oönskade personer för ovanstående så har man andra vapen från etablissemanget.

Anklagelse om någon brott som i Julian Assange fall, eller misskreditering som i doktor Erik Enbys fall.

Eller så tvångs lägger man någon på psyke som i Davids Compans fall, o.s.v.

Det som är ledsamt att den breda folkmassan reagerar efter sådana publiceringar med fördömande och vrede mot sådana personer. Det spelar sedan inte roll att tidningen, eller samhället skulle komma med ursäkt, eller rättelse. I folkets medvetande blir man för alltid stämplad och då har etablissemanget uppnått sina mål…..

Lidvall
Lidvall
Gäst
21 januari 2014 kl 19:48

Bra redaktören! Tyvärr är det så att ny-esoterismen, med dess fokus på New Wold order och slutna sällskap i en hög grad helt ogenerat lånar gammalt antisemitiskt tankegods från perioden 1800-talet slut fram till andra världskrigets slut. Människan borde lära av historien för att kunna identifiera dessa hatteorier snabbt.

pmnilsson
Gäst
22 januari 2014 kl 01:30

“Newsvoice aldrig kommer att bli en kanal för…” stod det – och skriver detta NU då för att Newsvoice själv lagt vissa kort på bordet. Var inte det extremt, det som Newvoice gjort angående ETC? Jo det är det – ett kommunistspöke är uppe och kravlar igen, och det kanske kan kännas lite sisådär då på denna readktion, över vad man gjort, jag vet inte… – att man är är med och hissar upp och med positiva ord omnämner det hela, “en riktig tidning” etc… – medlanserar en genompolitiserad kommunistisk tidning. Det är uppnenbart att Newsvoice själva nu vill försöka att flytta en slags måttstock, den som redan sedan Erlanders tid blivit väldigt förskjuten. Säger man sådant som landsfadern Tage Erlander sa på sextiotalet så försöker de som inte vet bättre, och deltar i att vilseleda andra, att det är tex “högerextremt” och man sätter alla möjliga etiketter på det – man passar ofta på att dra de effektiva korten ur leken, som det kan stå, fobi, rasism, kränkning etc på. Så genom att peka mot något och kalla det högerextremt, så flyttar man just nu… bort uppmärksamheten från att det började med att Newsvoice självt positionerat sig som vänsterextrem – då “vinns” att folk ska inser att det är en flytt av målstolpar. Man skyler över och medverkar till att flytt av målstolpar kan fortsätta. Det är inte speciellt vaket. En del kaj gå på det. När måttstocken förändars gradvis så är det inte så lätt att stå kvar i det mer upprätta, det vi/Erlander sa och förstod förr, sådant som vi visste var normalt och sant. Säger man idag vad han sa, så blir det “så sjukt”, att de som ska vara delaktiga i att bistå och informera andra – är med och puttar ut det i marginalen, med olika etiketter. Det är skamligt! Så bäste Sassersson, “Kontinuerliga försök att skada NewsVoice”, det är också en slags manöver från din sida. Jag vet du vill väl, men du borde säga “förlåt mig men jag vet inte vad jag gör…”. Inte konstigt att ryggstöd kommer in och säger några få ord som kommentar. Det är ganska tomt det som som kommenterats. Många kommer naturligtvis inte att skriva någonting, och om de görs, tas det in? Att lansera ETC är i mina ögon en osund extremism som inte borde få förekomma i etern, på våra gator, eller någonstans i kosmos…… Read more »

Spito
Spito
Gäst
21 januari 2014 kl 18:55

Måste som tidigare kommentatorer berömma din insats att hålla bort rasism och högerextremism från din sida Torbjörn. Vi är meningsmotståndare i många avseenden, men jag är fullt enad med att högerextremism och rasism inte bör få en plattform någonstans. Det för inte samhällsdialogen framåt. Jag har på samma sätt markerat de gånger som högerextremister och rasister dykt upp i de skeptiska leden.

Jama
Jama
Gäst
21 januari 2014 kl 17:46

Bra Torbjörn. Inga rasister på våra gator!

Jonas K
Gäst
21 januari 2014 kl 16:14

Jag tror faktiskt att det skulle gagna Newsvoice om man inledde ett samarbete med den oorganiserade och organiserade svenska skeptikerrörelsen. Många inom den har ju koll på sådant som antisemitiska och rasbiologiska idéer. Att vaka på egen hand har ju uppenbarligen inte fungerat.

Jag kan själv ställa upp då jag är intresserad av esoterisk antisemitism, rasbiologiska idéer och scientologi. Jag är pappaledig för tillfället och har inga problem med att förhandsgranska artiklar åt Newsvoice inom en timme, så publiceringen skulle knappt fördröjas alls.

borjeperatt
Gäst
21 januari 2014 kl 16:08

Bra Torbjörn, att du håller rent.

ingemohInge-Mo
Gäst
21 januari 2014 kl 16:08

Ja tack!!! Stå på dig, låt inte dem tysta dig!!! Jag gör så gott jag kan från min sida.

Linda B
Linda B
Gäst
21 januari 2014 kl 15:42

Tack för det. Det uppskattas!

catarina bäckstrand
Gäst
21 januari 2014 kl 14:18

Jag vill enbart säga Bra! För det tycker jag att det är!

Lisa
Lisa
Gäst
21 januari 2014 kl 14:03

Bra! Det ska inte tolereras. I sak och handling ska man kunna kritisera saker och få upp obekväma sanningar till ytan, men inte dra folkslag, kön, ålder, hudfärg eller kulturer över en (för)dömande kam.

Dan Mattsson
Dan Mattsson
Gäst
21 januari 2014 kl 13:52

Bra Torbjörn! Stå på dig!