Japanska forskare skapar akustisk levitation

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 3 januari 2014
- Torbjörn Sassersson

Forskarna vid University of Tokyo och Nagoya Institute of Technology har har med hjälp av högtalare lyckats skapa akustisk levitation med vilken de kan förflytta objekt i alla tre dimensioner.

“The essence of levitation technology is the countervailing of gravity. It is known that an ultrasound standing wave is capable of suspending small particles at its sound pressure nodes, ” Yoichi Ochiai from University of Tokyo said.

Ljudfrekvenserna som används är över 20 kHz vilka är ohörbara för det mänskliga örat och tekniken bygger på att skapa stående vågor som kan höja, sänka, flytta och vrida små objekt.

Tibetansk levitationsteknik

Enligt en gammal berättelse från Sverige och Tibet kunde grupper av munkar med blåshorn förflytta stora stenblock. Två svenskar vid namn läkaren Dr Jarl och Henry Kjellson som var ingenjör sägs ha bevittnat fenomenet åren runt 1939 i Tibet. Kjellson utförde en detaljerad undersökning som beskriver hur 200 munkarna placerade sig och använde ljudkällor för att transportera stora objekt.

antigravity

“Tibetan experts like Linaver, Spalding and Hue had spoken about it, but they had never seen it. So Dr Jarl was the first foreigner who had the opportunity to see this remarkable spectacle. Because he had the opinion in the beginning that he was the victim of mass-psychosis he made two films of the incident. The films showed exactly the same things that he had witnessed. The English Society for which Dr Jarl was working confiscated the two films and declared them classified.”

Observationerna resulterade bland annat i texterna: “The Lost Techniques” (Henry Kjellson) och “Implosion No. 13.” (Olaf Alexanderson), enligt artikeln “Acoustic Levitation Of Stones” skriven av Bruce Cathie.

Text: Torbjörn Sassersson

ArcanumSkolan 2024

Relaterat

Acoustic Levitation Of Stones

96ochiai.ws/3DOFacoustic

Sound wave 3Dvolution: Japanese scientists move objects using acoustic levitation


Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: levitation
 • Kommentarerna i slutet på videon beträffande konditioneringen av skolelever till att bli ränteslavar, kan ju vara något för Minister Björklund att beakta.
  En lärarinna sa en gång, att när hon mötte nybörjare i småskolan, så lös deras ögon av entusiasm, men redan efter tredje klass hade glöden slocknat.

 • Hur sjukt det än verkar, så känns det helt rätt och naturligt i min lilla blygsamma värld. Jag lekte med detta som 6 åring med sand på bordet i sandlådan. Dock fick jag inget att flyga, men det blev fantastiska sandformationer på bordet beroende på hur vi skrek eller bankade på bordet.

 • Jomen.

  Här, mina damer och herrar har vi det. Hur tror ni att Stonehenge byggdes? Med rep och taljor? Stenarna kom från Wales visade det sig…

  En som har riktigt huvudet på skaft om det här är Michael Tellinger i Sydafrika. Det är starkt rekommenderat att se något av hans föreläsningar, t ex denna:

  http://www.youtube.com/watch?v=-ge7Xm-CfTY

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *