Tvätta bilen för hand – mest skonsamt för lacken

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 8 februari 2014
- NewsVoice redaktion

biltvatt.handtvatta-bilen

Oavsett om smutsen tas bort för hand med svamp, med högtrycksspolning eller med stora roterande automatborstar kommer smutsen att i någon grad tryckas mot lacken, vilken ger minst mikrorepor. 

På nätet diskuteras vilken metod som är mest ekonomiskt, som ger bäst slutresultat och som är mest skonsamt mot lacken. Bilentusiasterna nästan hatar automatvättarna. Billigast är att handtvätta bilen, men då måste du tänka på att inte använda en tvättsvamp som innehåller sand och smuts!

Högtrycksspolning anses generellt vara den mest skonsamma metoden.

Läs mer och se video

Text: Torbjörn Sassersson | Detta är betalt innehåll för bloggen Bilverkstad.cc, men ingen ersättning går till NewsVoice.se. Artikeln återpubliceras eftersom den är av allmänt intresse.


ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Nu på vinter brukar jag tvätta bilen på tvättstationer som finns överallt nu mera. Det brukar kosta 3 polletter = 60 kronor om man sprutar på medhavd avfettning själv.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *