Tvätta bilen för hand – mest skonsamt för lacken

  1
  230

  biltvatt.handtvatta-bilen

  Oavsett om smutsen tas bort för hand med svamp, med högtrycksspolning eller med stora roterande automatborstar kommer smutsen att i någon grad tryckas mot lacken, vilken ger minst mikrorepor. 

  På nätet diskuteras vilken metod som är mest ekonomiskt, som ger bäst slutresultat och som är mest skonsamt mot lacken. Bilentusiasterna nästan hatar automatvättarna. Billigast är att handtvätta bilen, men då måste du tänka på att inte använda en tvättsvamp som innehåller sand och smuts!

  Högtrycksspolning anses generellt vara den mest skonsamma metoden.

  Läs mer och se video

  Text: Torbjörn Sassersson | Detta är betalt innehåll för bloggen Bilverkstad.cc, men ingen ersättning går till NewsVoice.se. Artikeln återpubliceras eftersom den är av allmänt intresse.  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

  1 KOMMENTAR

  1. Nu på vinter brukar jag tvätta bilen på tvättstationer som finns överallt nu mera. Det brukar kosta 3 polletter = 60 kronor om man sprutar på medhavd avfettning själv.

  KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här