Forskare varnar för fluor till barn

publicerad 15 februari 2014
- Henrik G

Tandkräm fluorDN. Det finns en stark koppling mellan kemikalier — bland annat fluor — och antalet barn som får diagnoser som autism, dyslexi och ADHD.

“Det hävdar två forskare i en vetenskaplig artikel i medicintidskriften Lancet Neurology. Antalet kemikalier som man vet är farliga för barnens utveckling av hjärnan har enligt forskarna mer än dubblerats de senaste sju åren”, skriver DN.

Läs mer i DN


Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • @Janne
  Jag går inte på medicinering. Jag använder medicin för att kunna fungera som människa och låta bli att plåga min fru och mina barn till dess att jag har lyckats jobba med mig själv så pass mycket att jag vågar lägga av, full av tillförsikt att medicinen inte längre behövs. Det är att göra det bästa av situationen, det är att ta ansvar, det är att sätta andra främst som förtjänar att vara prioritet. Jag kan leva med att jag sponsrar “Big Pharma” och jag har inga illusioner om att de har mitt bästa som intresse. Sen känner jag att det där med att pillerutskrivarna plockar kulor under bordet är ett förbotat dravel men jag misstänker att du mår bra av att hitta skäl till att kalla mig blåögd, så det bjuder jag på. Väl bekomme. Men intressant det där med hypothyreos 2, det hade jag inte den blekaste aning om. Tack för lärdomen.

 • @ Thomas
  Det var bra att du läst på och förstått hur skadligt det är med fluor.

  Vad det gäller sköldkörteln vill jag här tala om för dig en sak som du kanske inte känner till. Även om kanske vissa psykiatrer gör test på sköldkörteln och de uppvisar att sköldkörteln är okej så innebär det långt ifrån alltid att dessa tester stämmer med verkligheten. Det finns väldigt många som har alla symtom på Hypothyreos men ändå så uppvisar testerna att “allt är okej”. Detta kallas för Hypothyreos 2.

  Då blir det på oftast en gång in med psykofarmaka och så är de inne i karusellen som oftast inte har något slut då det är mycket svårt att kunna sluta med dem.
  Sen är det precis som du skriver att allmänläkare ofta inte alls ens gör någon koll på sköldkörteln, samt att “vården” långt ifrån alltid fungerar som den ska.

  OM du sedan tror att psykiatrerna gjorde sitt bästa för att inte tjäna pengar på dig är du tämligen blåögd, eftersom vad jag förstått så går du fortfarande på medicinering och pengarna rullar in konstant till pillerutskrivarna och Big Pharma!

 • @Janne
  Innan jag bara påpekar något, som i vanlig ordning har att göra med ditt drypande förakt för psykiatrin, vill jag nämna att jag är mycket skeptisk till flour och gör allt jag kan för att barnen ska få sig så lite som möjligt. Så, misstolka mig inte och tro att jag på något sätt kämpar FÖR flour här. Du har en tendens att missa vad jag menar, serru.

  “Vi ska heller inte glömma bort alla de som får psykiska besvär av sin Hypothyreos, vilket inte är helt ovanligt. Då gottar sig även psykiatrerna som glatt skriver ut ännu mer antidepp…”

  Det första som sker när du hamnar i psykiatrisvängen är en kontroll av sköldkörteln för att i sådana fall åtgärda detta och inte sätta in “antidepp”. Epic fail, Janne. Om det konstateras att sköldkörteln är lugna puckar så drar svängen igång. Däremot är det inte säkert att en allmänläkare gör denna kontroll innan insättning av “antidepp”. Det är allmänläkare som skriver ut “antidepp” hej vilt, inte psykiatriker (eller, det gör de ju, men de har åtminstone kollat av saker ordentligt först – under förutsättning att vården fungerar som den bör, men det gör den ju inte alltid).

  Så, om det är som du återkommande insinuerar, att psykiatriker får pengar under bordet för var gång de skriver ut psykofarmaka är det väldigt intressant att de jag haft kontakt med gjorde sitt bästa för att inte tjäna pengar på mig.

  Noterade just att där jag bor ligger vi precis under gränsvärdet för flourmängden. Kan tänka mig att min hemkommun var en av de som begärde dispens men fick bita i gräset och åtgärda. Självklart minimalt möjliga åtgärd. Mother fuckers!

 • Testat ta magnesium, jod och selen mm och tycker nu efter några månader jag börjar få mer energi. Enligt diverse källor ska mjölet tidigare innehållet jod, men nu mera ska det vara brom istället, får man för lite jod så tar klor, fluor och brom platsen där istället och det är inte bra som tidigare sagt, sägs även påverka intelligensen.
  http://kurera.se/jod-i/

  En menar att jod skyddar mot främst prostata- och bröstcancer då japaner som äter mycket fisk och sjögräs sällan fått dom typerna av cancer.

  Tycker jod är ett mycket intressant ämne som det borde diskuteras, om jag har förstått rätt ska kroppen rensa ut fluor, brom och klor om man tar mycket jod (ja, min mage har inte varit helt stabil…).

 • Frånsett tandkrämen, är detta verkligen ett problem i Sverige?
  De privata brunnarna är väl ännu inte styrda av BigPharma?

  ” I samband med att nya dricksvattenföreskrifter infördes 2004 sänktes gränsvärdet för fluorid i Sverige till 1,5 mg/l. Många vattenverk tvingades då vidta åtgärder för att sänka halten fluorid i dricksvattnet. Nedan kan du hitta information om förekomst av fluorid i dricksvatten och vad det finns för tänkbara åtgärder. ”

  Vidare;

  “I samband med att de nya dricksvattenföreskrifterna skulle tas i bruk ansökte Svenskt Vatten om en dispensansökan gällande nationellt undantag från gränsvärdet för fluorid, vilken avslogs. Ett antal enskilda kommuner ansökte sedan separat om dispens, vilka också avslogs. Det finns således inga möjligheter till dispens.”

  Läs själv hela texten i sitt sammanhang på;

  http://www.svensktvatten.se/Vattentjanster/Dricksvatten/Takt-till-kran/Kemiska-amnen/Fluorid/

  ERICOSCAR
  JAN 2014

 • Det är heller inte bara hjärnskador och skelettcancer som fluor vållar, det kanske allra allvarligaste är att fluoret, som är det periodiska systemets mest reaktiva ämne, tar jodatomen och därmed är Hypothyreos (underfunktion i sköldkörteln) ett faktum!

  Jag jobbar som zonterapeut och det finns knappt en enda människa som inte ömmar på zonen för sköldkörteln när de kommer på behandlingar.
  Detta problem med fluor är långt större än vi kan ana…

  Fluor är ju som bekant tandläkarnas egen lilla industri som de propagerar för både högt och lågt, med tanke på allt elände som fluoret ställer till med så kan man undra vilka ekonomiska kopplingar tandläkarna har med Big Pharma som vill få ännu fler att börja medicinera livet ut med Levaxin…
  Vi ska heller inte glömma bort alla de som får psykiska besvär av sin Hypothyreos, vilket inte är helt ovanligt. Då gottar sig även psykiatrerna som glatt skriver ut ännu mer antidepp…

  Det finns naturligtvis fler orsaker till Hypothyreos än fluor men ändock så är fluor den allra största orsaken.
  Fluor är ett riktigt rävgift som borde förbjudas i dricksvatten och tandkräm!

  http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=822

 • Livsmedelsverkets uppdrag är att vilseleda och se till att vi dör långsamt och osynligt. Låter kanske överdrivet men det är den tragiska sanningen. Dom påstår ju till och med att BPA inte är skadligt, på den nivån är det.

  “Den mängd bisfenol A vi får oss bedöms inte skada hälsan enligt den kunskap vi har i dag. Det gäller alla åldersgrupper och även foster.”

  Helt otroligt…

 • Märkligt att Livsmedelsverket är fullständigt ointresserat! Finns det någon producent som stöttar med ekonomiska resurser till någon vid Livsmedelsverket?

  Borde inte en sådan fråga vara av intresse?

 • Redan 2007 varnade över 1000 i USA forskare för flour i dricksvatten. Flouren i tandkrämen samt intag av vatten med flour blev helt enkelt skadliga mängder som skadade framför allt hjärnan och även kunde ge skelettcancer.
  Även i Sverige har framstående forskare, bland annat Professor Arvid Carlsson, Nobelpristagare i medicin år 2000, varnat för de flour-halter som finns i svenskt dricksvatten och som skulle kunna orsaka bland annat hjärnskador och skelettcancer framförallt hos barn och ungdomar.
  Enligt Livsmedelsverket är detta ingen prioriterad fråga och man gör ingen uppföljning eller närmare undersökning om förekomsten av flour och eventuella kopplingar till hjärnskador eller skelettcancer.
  Det var några år sedan det uttalandet kom men den linjen håller man fortfarande.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fluor-i-dricksvattnet-kan-ge-cancer_498843.svd

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *